05 / 07 / 2024

İzmirde pansiyonlar

İzmirde pansiyonlar

İZMİR ’de, göçmenlerin yaşadığı Basmane bölgesinde oteller yetersiz kalınca, evler pansiyona dönüştürülmeye başlandı. Semte zaman zaman kamyonlarla gelen yataklar da Sureyileler tarafından kaldıkları evlere ve pansiyonlara taşınır oldu.

Çin, Yunanistan'daki Santorini Adası’nın aynısını inşa etti!

Çin, Akdeniz’de dünyanın bütün turistlerini cezbeden bir Yunan adası olarak bilinen Santorini'nin aynısını inşa etti. Çin'in Santorini Adası, konuklarına pansiyonlar, küçük dükkanlar ve otantik Yunan restoranları sunuyor. 

Evini kiraya verenlere önemli uyarı!

Keşan Lokantacılar, Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Saros Körfezi sahillerinde yaz sezonunda konutlarını işletmelerini ve pansiyonlarını kısa süreli kiraya verenler için önemli uyarılar yaptı.

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

İZODER: Ülkemizin herhangi bir bölgesinde yıkıcı deprem olasılığı çok yüksek!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER, İzmirde meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. İşte İZODER'in o açıklaması...

Yazlık ev ve pansiyonlar doldu!

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla yazlık bölgeler doldu taştı. Tatilciler en çok Balıkesir'in Erdek ilçesine akın etti.

TOKİ 176 adet arsa ihalesi 11 Eylül'de!

TOKİ 20 ilde yer alan toplam 176 adet arsasını 11 Eylül'de açık artırma yöntemiyle satacak. Arsaların bir kısmı İstanbul, Ankara ve İzmirde yer alıyor...

İzmir Kuzeyşehir Evleri satış fiyatları 2017!

İzmir Kuzeyşehir Evleri satış fiyatları 287 bin TL'den başlıyor. Kuzeyşehir İzmirde 0,89 faizle 240 ay taksitli ödemeler yapılıyor...

Özel öğrenci yurtlarına yeni düzenleme!

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, öğrenci yurtlarının yanı sıra öğrenci apartlarını, öğrenci pansiyonları ve öğrenci stüdyo dairelerini de ilgilendiren düzenlemeleri içeriyor..

TOKİ 20 üniversite inşa edecek!

TOKİ, bilimin, özgür ve yenilikçi düşüncenin yuvası olan üniversitelerde eğitim gören binlerce gencimiz için Türkiye’nin dört bir yanında güvenli, sosyal ve akademik ihtiyaçları fiziki açıdan karşılanan yüksek nitelikli eğitim binaları, yurt ve pansiyonlar inşa ediyor.

Balıkesir Ayvalık'ta yazlık konutların tamamı doldu!

Edremit, Ayvalık ve Burhaniye'de 25 binin üzerinde yatak kapasitesiyle hizmet veren otel ve pansiyonlar yüzde 100 doluluğa ulaştı. Ayvalık sınırlarındaki yazlık konutların tamamı da doldu...

Eminönü'ndeki eski yapıların turizm alanına dönüşmesi onaylandı mı?

EMİNÖNÜ’nde bulunan en güzel sivil mimari örneği evler ve tescilli hanları turizm alanına dönüştürülecek. Tarihi hanları ve eski yapıları “ev pansiyonlarına” dönüştüren karar kabul edildi.

Ağrı'da eğitime ciddi yatırımlar yapıldı!

Eğitim Bakanlığınca Ağrı'da son 10 yılda, ilkokul, ortaokul, lise, öğrenci pansiyonları, spor salonları ve konferans salonları yapılarak 537 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirildi.

İzmirde pansiyonlar Haberi

İzmirde pansiyonlar

İzmir'de Suriyeli göçmenlerin sayılarının artması ile birlikte konaklama barınma sorunları da artıyor. Ucuz otellerin bulunduğu Basmane semtinde otellerde yer kalmayınca bu kez bölgedeki birçok tarihi evde, tadilat izni de alınmadan odaları bölüp, tuvalet ve banyo sayısı arttırılarak pansiyona dönüştürülme çalışmaları başladı. Semte zaman zaman kamyonlarla gelen yataklar da Sureyileler tarafından kaldıkları evlere ve pansiyonlara taşınır oldu. Semtteki ev kiraları da taleple birlikte arttı.



ZİNCİRLİ KORUMA 

Semtte hareketlilik yaşanırken, maddi imkanı olmayan ve barınacak yeri bulunmayan Suriyeli göçmenler, geceleri cami avlularında, buldukları boş evlerde ya da okul bahçelerinde kalıyor. Bu sayının her gün artığı İzmir’de, Suriyelilerin izinsiz yarleşme olasılığına karşı sahipleri tarafından boş tutulan binaların kapıları, zincirlenerek, pencereleri ise dikenli teller çekilerek koruma altına...