27 / 05 / 2024

İzmirde tramvay projesinde son durum

İzmirde tramvay projesinde son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Güzergaha döşenecek raylar ve traversler geldi.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki üç ilçeye tramvay geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe ilçeleri tramvay uygulamasının başlayacağını açıkladı. İmamoğlu, Anadolu Yakası’nda 3 ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesinde sona geldiklerini ifade etti.

İzmir Çiğli Tramvay Hattı'nın yüzde 35'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilen tramvay hattı projesinde tamamlanma oranı yüzde 35’e ulaştı.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

İzmir Çiğli tramvay projesinde sözleşme imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın yapımı için ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. Soyer, 14 istasyondan oluşan hattın iki yılda yapılacağını planladıklarını belirtti.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yıl sonuna yetişecek!

Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesini ve Alibeyköy Cep Otogarı’nı birbirine bağlayacak Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Hattın yıl sonuna yetişmesi planlanıyor.

Düzce nostaljik tramvay projesinde raylar döşeniyor!

Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan nostaljik tramvay projesinde raylar döşenmeye başlandı.

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

Kocaeli tramvayında son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen tramvay projesinde çalışmalar sürüyor. İşte projede son durum...

Akçaray'ın ilk test sürüşü yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentte raylı taşıma dönemini başlatacak olan Akçaray tramvay projesinde test sürüşü yapıldı

Kocaeli Akçaray'da ray montajları yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Akçaray tramvay projesinde çalışmalar gece-gündüz demeden son sürat devam ediyor.

Kocaeli Akçaray'da elektrik telleri çekiliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Akçaray Tramvay projesinde araçların elektriğini alacağı kataner hattında tellerin çekim işleri son sürat devam ediyor.

Kocaeli tramvayının atölye binası şekillenmeye başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Akçaray tramvay projesinde araçların bakımı için yapımına başlanan Tramvay Depo Sahası ve Atölye Binası’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

İzmirde tramvay projesinde son durum Haberi

İzmirde tramvay projesinde son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Güzergaha döşenecek raylar ve traversler geldi. Proje, ihale şartnamesire göre 2017 yılı yaz aylarında tamamlanacak.Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz ayında yüklenici firma Gülermak A.Ş.'ye yer teslimi yapılarak çalışmaları başlattığı Konak tramvayı (12.6 km) ve Karşıyaka tramvayı (9.7 km) projelerinde inşaat aşamasına gelindi. Konak tramvayında güzergahın Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Mithatpaşa Caddesi'ne kaydırılması nedeniyle, projede ihale sonrası revizyon yapılmak zorunda kalındı. Bu nedenlerle güzergah üzerinde ilk çalışmalar önce Karşıyaka tramvayında başladı. İZBAN Çiğli Depo Tesisleri yanında tramvayın atelye ve dopolarının yapımına start verildi. Tramvayın son durağı olacak bu bölgeye şartnameye göre yapılan raylar ve traverslerin bir bölümü getirildi. Dudayev Bulvarı üzerinde zemine yakın olan,...