02 / 05 / 2024

izmirde yenilenecek konut sayısı

izmirde yenilenecek konut sayısı

Türkiye'nin üçüncü büyük kentinin olası felakette yaşayacağı olumsuzluklar, kentsel dönüşüm toplantısında ele alındı. Ülkede 19 milyon yapıdan beş milyonunun sağlıklı olduğu, İzmir'deki konutların ise yüzde 40'ının riskli bulunduğu belirtildi...

İstanbul’da 650 bin konut nasıl yenilenecek? Konut stoku 650 bin azalır, kiralık talebi 550 bin artarsa kiralar ne olur?

Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum, İstanbul'da 650 bin konutu yenileyeceklerini söyledi. Peki bu nasıl olacak? Gazeteci Ozan Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

2021 konut kira artış oranı!

Kira sözleşmeleri Ocak ayında yenilenecek kiracılara ne kadar zam yapılacağı geçtiğimiz günlerde belli oldu. İşte 2021 konut kira artış oranı...

Değerli konut vergisi sil baştan yenilenecek!

Değerli konut vergisi için düzenlemeler yeniden ele alınacak. Uygulamanın bir yıl ertelenmesi gündeme geldi. Düzenleme teklif olarak yeniden Meclis'te görüşülecek.

Emlak Konut Saraçoğlu ihalesinde ilk oturum yarın!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilecek Saraçoğlu projesinde ilk oturum yarın yapılacak. Aslına uygun olarak yenilenecek olan Saraçoğlu, Kızılay'ın çehresini değiştirecek...

15 yılda 7.5 milyon konut yenilenecek!

Hükümet, 15 yıl sonra deprem riski taşıyacak olan 7.5 milyon konut için şimdiden dönüşüm hareketini başlatıyor. İLBANK 2023’e kadar sürecek proje için toplam 30 milyarlık kaynak sağlayacak.

7.5 milyon konut yenilenecek!

15-20 yıllık süreçte 7.5 milyon konutun yenilenmesinin öngörüldüğünü ifade eden GYODER Başkanı Yetgin, yeni konut ihtiyacının da devam ettiğini belirtti. 

Gaziosmanpaşa'da 30 bin konut dönüştürülecek!

120 bin nüfusun yaşadığı Gaziosmanpaşa'da 30 bin konut kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek. Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları belediye öncülüğünde devam ediyor.

Emlak Konut, Kurumsal Kaynak Yönetim Sistemi oluşturacak!

Emlak Konut, yenilenecek olan Kurumsal Kaynak Yönetim Sistemi yazılımını oluşturmak için, SAP Türkiye Çözüm Ortağı olan Detay Danışmanlık Bilgisayar Hizmetleri Sanayi Dış Ticaret A.Ş. Firması ile sözleşme imzaladı.

Antalya Serik'te 500 konut ve 1005 işteri dönüşümle yenilenecek!

Serik'te 4 mahallede uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmalar başlatıldı. 415 binada, 500 konut ve 1005 işyerinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm için düzenlenen ihaleyi alan firma görevlileri tarafından ölçümlere başlandı.

2023'e kadar 6 buçuk milyon konut yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 31 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında Türkiye genelinde 295 bin riskli konut bulunuyor.

Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde 1.250 konut yenilenecek!

17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi’nde bin 250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Gaziosmanpaşa'da 30 bin konut yenilenecek!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Tahsin Usta: "Bölgemizde 86 hektarlık alan, sanayi alanı olarak kentsel dönüşüme tabi tutuldu. Burada 396 sanayi ve ticaret merkezi bulunuyor. Yaklaşık 30 bin konut kentsel dönüşümle yenilenecek" dedi.

Türkiye'de 6.5 milyon konut yenilenecek!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de 6.5 milyon konutun yenilenecek olmasından dolayı inşaat sektörünün önünün açık olduğunu belirterek, müteahhitlerin meslek odası statüsüne dönüşmesine tereddütsüz destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

izmirde yenilenecek konut sayısı Haberi

izmirde yenilenecek konut sayısı

Türkiye'nin üçüncü büyük kentinin olası felakette yaşayacağı olumsuzluklar, kentsel dönüşüm toplantısında ele alındı. Ülkede 19 milyon yapıdan beş milyonunun sağlıklı olduğu, izmir'deki konutların ise yüzde 40'ının riskli bulunduğu belirtildi. "Depremden önce biz yıkalım" denildi izmir Ticaret Odası'ndaki (İTO). "Avrupa Yapı Denetim Kurulu İzmir Toplantısında Türkiye'nin üçüncü büyük kentiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi'nden A. Suphi Şahin, izmir'deki binaların yüzde 40'ının riskli olduğunu söyledi. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise 2012'de çıkan yasa ile ruhsatsız ve riskli yapıların ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini belirtti. 


192 hektarda dönüşüm yetkisi aldıklarını söyledi. Demirtaş, "Bunun büyük çoğunluğu üyelerimizin işyerine ait alanlar. Biz bu sorumluluğu üstlenirken herkesi düşündük" dedi. 

1998'den sonrakiler iyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Bölge Müdürü Selahattin Varan da nüfusun yüzde 98'inin deprem açısından tehlikeli...