05 / 05 / 2024

İzmirdeki imar değişikliğiyle hangi alanlar konuta açıldı

İzmirdeki imar değişikliğiyle hangi alanlar konuta açıldı

Habertürk Egeli Gazetesi'nin yazarlarından Durmuş Odabaşı bugünkü yazısında İzmir'deki imar planlamalarıyla hangi bölgelerin konuta açıldığını ele aldı. İşte Durmuş Odabaşı'nın o yazısı.......

Esenler Belediyesi'nin plan değişikliği iptal edildi!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesis ve rekreasyon alanını plan değişikliğiyle ‘Açık Otopark Alanı’na dönüştürmesi kararını iptal etti.

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

İstanbul Çekmeköy'de son dakika imar değişikliği! Park alanı yapılaşmaya açıldı: Konut yapılacak!

İBB Meclisi'nin haziran ayı oturumlarında, Çekmeköy Ömerli Mahallesi'nde dikkatleri çeken bir plan değişikliği yapıldı. Buna göre park alanı yapılaşmaya açıldı.

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

İklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rol binaların!

VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz iklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rolün binaların olduğuna dikkat çekti.

Denizli Bereketler mahallesindeki imar değişikliği mahkemeden döndü!

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Bereketler mahallesindeki imar değişikliği için Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından açılan dava sonucu mahkemeden imar kararlarının durdurulması konusunda karar aldı. 

Elazığ Belediyesi'nin imar değişikliği kararına mahkemeden dur kararı!

Elazığ Belediyesi'nin 2020'de belediye meclisinde onay verdiği İmar Planı değişikliği için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Şehir Plancıları Odası'ndan Kuşadası'ndaki imar değişikliğine dava!

Aydın Kuşadası'nda Güzelçamlı Mahallesi'nin imar planlarının sermaye için değiştirildiği öğrenildi. Şehir Plancıları Odası plan değişikliği ile ilgili dava açacak.

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

İzmirdeki imar değişikliğiyle hangi alanlar konuta açıldı Haberi

İzmirdeki imar değişikliğiyle hangi alanlar konuta açıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha önce mahkeme kararıyla iptal edilen “Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planı”nın yerine yeni bir plan hazırlayıp göndermiş. Bakanlık, planın hazırlık döneminde ilgili yerel sivil toplum örgütlerinden de görüş almış ama, yeni planda yerel önerilerinden hiç birini dikkate almamış. Sonuç olarak da yeni plana aralarında sade vatandaşların da bulunduğu 1.700 (şimdilik) civarında itiraz gelmiş.


Yeni planla bir çok tarım alanı imara ve konut yapımına açılırken, Gaziemir’de Fuar İzmir ve Ege Serbest Bölgesi’nin üst kısımlarındaki alanlar “kentsel gelişim alanı” ilan ediliyor. Gaziemir’den Gümüldür’e uzanan ana yol çevresi de yine konuta açılıyor.


Bir yandan devletin bir bakanlığı tarafından televizyonlara, ülkemizdeki tarım alanlarının korunması için “yayınlanması zorunlu kamu spotları” verilirken, devletin bir başka bakanlığı tarafından, dünyanın en verimli tarım alanlarının konuta, sanayiye...