03 / 05 / 2024

İzmirin yeni yolcu vapurları

İzmirin yeni yolcu vapurları

İzmir’in yeni gemilerinin isimlerini belirlemek için Büyükşehir Belediyesi’nin internet üzerinden başlattığı anket sonuçlandı. 500 bini aşkın oy kullanılan ankette ilk sırayı “1881- Atatürk” ismi aldı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve apron çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu "En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak, yeni terminal binasıyla senelik 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkarıyoruz." dedi.

Şehir içindeki taşımacılık yapan dolmuşlar için yeni karar!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, Türkiye genelinde faaliyet gösteren dolmuşlar için yeni bir dönem başlıyor. Buna göre şehir içinde yolcu taşıyan ve cirolarının tamamını elektronik ücret toplama ile ile elde eden dolmuş işletmeleri için yeni bir dönem başlıyor. İşte detaylar…

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

Yeni göreve gelen İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın mali politikalarını eleştiren Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, böyle devam etmeleri halinde eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu olacağını belirtti.

Yeni Göktürk Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Göktürk Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Arnavutköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erdem Yolcu tarafından kuruldu.

Malatya Havalimanı'na yeni terminal binası inşa edilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada Malatya'ya 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası inşa edeceklerini söyledi.

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yeni havalimanı inşaatını inceledi!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Türkistan kentine yaptığı iş ziyareti kapsamında yılda 3 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanı inşaatını inceledi...

En iyi 3 yeni nesil ofis çözümü!

Uzun süredir hayalini kurduğunuz şirketi sonunda kurdunuz. Şimdi sırada yeni bir ofis tutmak var. Bu noktada her yeni patron gibi ofis sahibi olmanın getireceği masraflar gözünüzü korkutabilir... Ritim Office kurucusu Cem Yolcu yazdı...

Kuveyt Havalimanı’nın yeni terminali ilk LEED GOLD binası olacak!

Limak İnşaat imzası taşıyan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının yüzde 35'i tamamlandı. Bina, yolcu terminalleri arasında dünyanın ilk LEED GOLD binası olacak.

Bursa’ya yeni metro hatları geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2035 ulaşım master planını hazırladı. Bursa’da yeni metro hatları yapılacak. Plan kapsamında Raylı sistemi kullanan yolcu sayısı ise günlük 286 binden 1 milyon 322 bine çıkacak.

Sani Şener: TAV Havalimanları için hikaye yeni başlıyor!

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada yolcu sayılarının dünyada her yıl yüzde 4-5 büyüdüğünü söyleyerek, "Bu nedenle, TAV Havalimanları için hikaye aslında yeni başlıyor." diye konuştu.

ThyssenKrupp Yeni Havalimanı’ndaki en büyük mobilite çözümüne imza attı!

Global mobilite çözümleri sağlayıcısı thyssenkrupp Elevator,dünyanın en büyük projelerinden biri olan İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki 143 yolcu biniş köprüsünü ve 4 asansörünü kapsayan tam kapsamlı mobilite çözüm paketini 27 ay gibi kısa bir süre içinde teslim etti.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda gürültü önlemi alındı!

29 Ekim'de resmi açılışı yapılacak olan uçak ve yolcu trafiği ile de dikkat çekecek İstanbul Yeni Havalimanı'nda (İYH) gürültü önleme usulleri uygulanacak.

İzmirin yeni yolcu vapurları Haberi

İzmirin yeni yolcu vapurları


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını geliştirmek amacıyla sipariş ettiği 13 yeni yolcu vapuru ile 3 yeni arabalı yolcu gemisinin isimlerini belirlemek için internet üzerinden başlattığı anket sonuçlandı. 8 Mayıs’ta başlayan ankette 30 Mayıs’a kadar on-line olarak isim önerileri alındı. Gelen bine yakın öneri arasından daha önce başka bir gemiye verilmiş isimlerle (mevzuat gereği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda kayıtlı gemi isimleri) ahlak kurallarına aykırı olanlar, ticari mesaj içerenler, ya da harf ve yazım hataları barındıran isim önerileri sistem tarafından elendikten sonra, en çok oyu alan 50 ismin oylamasına geçildi. 


İzmirlilerin yeni gemilerin isim annesi ya da babası olmak için kıyasıya yarıştığı anket büyük ilgi gördü. 45 gün süren ankette 511 bin 190 oy kullanıldı. İzmir kulüplerinin taraftarları arasındaki rekabetin de...