02 / 05 / 2024

İzmit pisa kulesi yıkım

İzmit pisa kulesi yıkım

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan depreminde zarar gören ve İzmit'in ‘Pisa Kulesi’ yıkılıyor.

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan ve Pisa Kulesi'ne benzeyen Önder Apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Tahliye edilen bina yıkıma hazır hale geldi. 

İzmit'teki Pisa Kulesi yıkılıyor!

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan depreminde zarar gören ve İzmit'in ‘Pisa Kulesi’ yıkılıyor.

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan ve Pisa Kulesi'ne benzeyen Önder Apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Tahliye edilen bina yıkıma hazır hale geldi. 

Kocaeli’de binalar yamuldu!

1999 depreminin merkez üssü Kocaeli’de bulunan yamuk binalar, vatandaşları tedirgin etti. 7 santim yan yatan bir apartman Pisa Kulesi’ni anımsatıyor.

Eminönü'nde asırlık Liman Han çökmek üzere!

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han Pisa Kulesi gibi eğiliyor. Çökmek üzere olan 2007 yılından beri kademeli olarak boşaltılan 111 yıllık tarihi tescilli yapı bölgede ciddi tehlike yaratıyor.

İşte Selçuklu dönemine ait Pisa Kuleleri!

Selçuklu mimarisince tasarlanmış Aksaray'daki Eğri Minare ve Harput'taki minare İtalya bulunan Pisa Kulesi'nin diğer iki örneği konumunda.

Harput Ulu Cami'nin minaresi Pisa Kulesi'nden daha eğimli!

Elazığ'daki 859 yıllık Harput Ulu Cami'nin minaresinin, 6.8 derece eğime sahip olduğu tespit edildi.

1998 yılında Kız Kulesi restore edilecek!

1998 yılında Kız Kulesi'ni işletmek üzere Kültür Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralayan Hamoğlu Holding, Kız Kulesi'ni 3 milyon dolara (754 milyar lira) restore ederek kuleyi turizme kazandıracakmış.

TİKA Hamidiye Saat Kulesi'ni restore edecek!

TİKA, Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi ile işbirliği yaparak Lübnan'ın Trablus şehrinde bulunan Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonunu gerçekleştirecek" denildi.

Trablus'taki tarihi saat kulesi restore edilecek!

TİKA, 1901'de II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yılı anısına Lübnan'ın Trablus şehrinde yaptırılan Hamidiye Saat Kulesi'ni restore ettirecek.

Düzce'ye saat kulesi yapılıyor!

Düzce Belediyesi tarafından Celalettin Özdal Parkı’nda başlatılan çalışmalar devam ederken Rıhtım Caddesi üzerinde yer alan kavşağa ise yeni bir saat kulesi yapılıyor.

Edirne Makedon Kulesi'nin tadilat çalışmaları ne zaman bitecek?

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, temizlik çalışması yapılan Makedon Kulesi ve tadilat çalışmaları devam eden Sokullu Hamamı’nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

2000 yılında Galata Kulesi'nin dış cephe onarımı bitmiş!

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararları doğrultusunda başlatılan Galata Kulesi'nin dış cephe onarımı ve temizliği 2000 yılında tamamlanmış. Onarım çalışmaları için 235 milyar lira harcanmış.

Antalya EXPO Kulesi'nin temeli Haziran ortasında atılacak!

100 metre 70 santim yüksekliğinde yapılacak EXPO Kulesi’nin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, haziran ayı ortasında temelin atılacağını söyledi...

İzmit pisa kulesi yıkım Haberi

İzmit pisa kulesi yıkım

Kocaeli İzmit'te 17 Ağustos 1999 tarihindeki depremde zarar gören ve 22 senedir korku yaratan bina yıkılıyor. Sputniknews'te yer alan habere göre, Kocaeli İzmit Karabaş Mahallesi Hafız Binbaşı Caddesi’nde yan yana olan Önder ve Yıldız apartmanları 1999 yılında yaşanan depremde hasar gördü. Seneler geçtikçe binalar eğildi. Dha sonra yaşanan depremlerde binalardaki eğimin biraz daha artığı belirlendi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, geçen sene Aralık'ta binaların tahliye edilmesi için karar verdi.

Apartmanlarda yaşayanlar da karardan sonra binaları boşalttı. Akıllara ‘Pisa Kulesi’ni getiren binalardan ilk olarak 6 katlı Önder Apartmanı'nın yıkım çalışmaları başladı. 

Esnaf memnun


Yıkım işlerini yapan firmanın sahibi Bülent Aygün, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“1999 depreminden sonra bu binalarda ağır hasar meydana gelmişti. Bina oldukça yana yatık vaziyetteydi. Yıkım için ihale...