02 / 05 / 2024

İzmit yapı cezası

İzmit yapı cezası

İzmit Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor. Bölgede inşa edilen kaçak binalara ceza verildi.

İzmit'te 2 kaçak yapıya 12 bin 309 TL ceza!

İzmit Turgut Mahallesi Tonguçtepe Sokak No 15’te Hamza Ataç tarafından yapılan proje dışı imalata 1.162 TL para cezası verildi. Bekirdere Mahallesi Güven Sokak No 116 adresindeki kaçak yapıya 11 bin 147 TL para cezası verildi.

İzmit Belediyesi'nden kaçak yapılara ceza!

İzmit Belediyesi haftalık encümen toplantısı Derya Sokak’taki kaçak yapı için mülk sahibine 4 bin 16 lira, Alikahya Atatürk Mahallesi’ndeki  ilave kat inşaatına 5 bin 648 lira para cezası kesildi.

İzmit'teki kaçak yapılara yıkım ve para cezası!

İzmit Belediyesi kaçak yapılara izin vermiyor. İzmit Belediyesi Encümen toplantısında verilen karar kapsamında kaçak yapılara ağır para cezaları ve yıkım kararları verildi.

Paralel Yapı'nın eski yöneticisi Taner Nakıboğlu'na 15 yıl hapis cezası!

Paralel Yapı'nın eski yönetim kurulu başkanı ve Naksan Holding'in eski yönetim kurulu üyesi Taner Nakıboğlu, Gaziantep'teki FETÖ davasında 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

İzmit'te kaçak yapıya 325 bin 746 lira ceza!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, imara aykırı olarak yapı inşa edenlere 325 bin 746 lira para cezası kesildi.

İzmit İçkale'de turizm ve ticaret merkezi yapılıyor!

İzmit İçkale'nin Orhan, Hacıhasan, Veli Ahmet, Akçakoca ve Kozluk mahallelerini turizm ve ticaret merkezi yapılıyor. İçkale'de yapılacak olan merkezin koruma imar planı değiştirildi.

İzmit Alikahya’da imar uygulaması yapılacak!

İzmit Belediyesi tarafından Alikahya’da imar uygulama çalışması (şuyulandırma) yapılacak. Yaklaşık 50 Hektarlık alanı kapsayan imar uygulaması ile ilgili olarak yapılan ihaleye 5 firma katıldı.

İzmit'te tarihi yapılar restore ediliyor!

İzmit Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş tarihi değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. Kozluk mahallesinde, son mimarlık örneği bir yapı İzmit Belediyesi’nce kamulaştırıldı. 50. Yıl İlkokulu arkasında bulunan yapıyı restore edecek.

Kocaeli'de 2 okul için 10 milyon TL yatırım yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016 yılı yatırımları arasına aldığı 24 derslikli Dilovası Akşemsettin İlkokulu ile İzmit kazım Karabekir Ortaokulu 24 derslikli yeni bina yapımı ve çevre düzenlemesiyle ilgili inşaat ihaleleri dün yapıldı.

Türkeş Filik'e kaçak yapılaşmaya izin vermesi nedeniyle hapis cezası!

Kaçak yapılaşmaya izin verdiği gerekçesiyle mahkemelik olan Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kocaeli'de yol yapımı ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından İzmit merkez ve köylerde yol yapımı için ihale yapıldı.

Kocaeli Sarıdere’ye yaya köprüsü yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Yapıları Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından İzmit Sarıdere Yaya Geçiş Köprüsü yapımı için ihale yapıldı. Köprünün 120 günde tamamlanması planlanıyor...

Goldman Sachs’a mortgage faaliyetlerinde usulsüzlük cezası!

ABD Adalet Bakanlığı ile banka arasında yeni yılın başından itibaren yapılan görüşmelerde sonuca gidildi. Uluslararası yatırım bankası, mortgage faaliyetlerindeki usulsüzlük nedeniyle 5,06 milyar dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

İzmit yapı cezası Haberi

İzmit yapı cezası

İzmit Belediyesi kaçak yapıya izin vermiyor. Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre 8 ay içinde 608 adet binaya yapı kullanma izni verilirken, kaçak olarak yapılan 59 bina da mühürlendi. 


Yetkililer, mühürlenen 59 adet yapıdan 21’i hakkında yıkım kararı alındığını ve şimdiye kadar 19 tanesinin yıkıldığını, 14 adet binanın ruhsata bağlandığını, 14 adet mühürlü yapıyla ilgili yasal sürecin devam ettiğini açıkladı.


İzmit Belediye Encümeni mühürlenen binalarla ilgili olarak 3194 sayılı İmar Yasası’nın 32.maddesine göre 237 bin 434 lira para cezası keserken yapımı devam eden inşaatlara da çevreye zarar vermesi ve gerekli önlemleri almaması nedeniyle de 69 bin lira cezai işlemde bulunulmasına karar verdi. 


İlgililer, Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 4 teknik ekiple ilçe sınırları içinde denetim ve kontrollerin devam ettiğini de...