27 / 04 / 2024

İznik Unesco hedefi

İznik Unesco hedefi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alltepe, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Cumalıkızık ve Sultan Külliyeleri’nin ardından İznik’i de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldırmak istediklerini açıkladı.

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

Efes Unesco Dünya Mirası Listesi'ne girdi!

Almanya 'nın Bonn kentinde düzenlenen Dünya Miras Komitesi 39. Dönem Toplantısı’nda ardından Türkiye'nin “Efes” dosyası, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedildi.

Efes de artık UNESCO Dünya Kültür Mirası!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra, Selçuk’taki tarihi Antikçağ’a uzanan Efes Antik Kenti de listeye kabul edildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin UNESCO listesindeki varlık sayısı 14 oldu!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesiyle Türkiye'nin bu listede yer alan kültür varlığı sayısı 14'e çıktı.

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO listesine girdi!

Bonn kentinde gerçekleşen 39. BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Komite toplantısı,Türkiye'den Efes ve Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri'nin "Dünya Kültür Mirası" listesine alınıp alınmaması konusu da görüşüldü.

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO Listesi'nde!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedildiğini bildirdi.

Efes'in UNESCO adaylığı 5 Temmuz'da görüşülecek!

Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girme sürecinde bugün, Almanya'da Türkiye'nin ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlenecek. 5 Temmuz'da da Efes'in UNESCO adaylığı görüşülecek.

Bursa’nın yeni UNESCO hedefi İznik!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alltepe, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Cumalıkızık ve Sultan Külliyeleri’nin ardından İznik’i de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldırmak istediklerini açıkladı.

UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü etkinliği düzenlendi!

Bursa'nın tarihi ve kültürel varlıklarının, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne girişinin yıl dönümü nedeniyle "UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü" etkinliği düzenlendi.

Efes'te UNESCO için geri sayım başladı!

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması konusundaki oylamanın 5 Temmuz'da yapılmasını beklediklerini ve sevindirici bir karar çıkacağına inandıklarını söyledi

Efes Antik Kenti'nde UNESCO için geri sayım!

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması konusundaki oylamada sevindirici bir karar çıkacağına inandıklarını söyledi.

Efes Antik Kenti UNESCO'ya girebilecek mi?

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması konusundaki oylamada sevindirici bir karar çıkacağına inandıklarını söyledi.

Efes'in UNESCO adaylığında sona gelindi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne adaylığına ilişkin, her şeyin yolunda gittiğini belirterek, 3 Haziran'da yapılacak oylamada Selçuk'un (Efes) listeye dahil edileceğini bildirdi.

İznik Unesco hedefi Haberi

İznik Unesco hedefi

Bursa ve Cumalıkızık’ın “Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu” temasıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinin 1. yıldönümü nedeniyle Bursa’da bir kutlama programı düzenlendi.


UNESCO’nun kültür varlıkları konusundaki en önemli danışma organı olan ICOMOS’tan yetkililerin de katıldığı programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerek Türk ve İslam gerekse Hıristiyanlık dünyası açısından büyük öneme sahip İznik’in de listeye dahil edilmesi konusunda yoğun çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.


Bursa’nın tarihi bölgeleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinin 1. yıldönümü, bir dizi programla kutlanmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve her yıl 20-27 Haziran tarihleri arasında tekrarlanacak programlar, Merinos Atatürk Kongre Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda düzenlenen ‘UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü’ etkinliğiyle start aldı. İçerisinde ‘ICOMOS 50. Yıl Etkinlikleri’ isimli panelin de yer aldığı program sonunda, Karagöz-Hacivat gösterisi davetlilere...