01 / 05 / 2024

İZTO vergi ödül töreni

İZTO vergi ödül töreni

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yeniden yazılması düşünülen Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi kanunlarının işverenin yükünü hafifletecek düzenlemeler içermesi gerektiğini söyledi...

Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

2022 kira vergisinden neler düşülür?

Geçtiğimiz sene konutunu kiraya vererek gelir elde eden kimsele rbu sene vergi mükellefi oluyor. Bazı giderler vergi borcundan düşülebilyor. Peki, 2022 kira vergisinden neler düşülür?

Ev sahipleri dikkat! Vergi dönemi yaklaştı!

Milyonlarca ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi 1 Temmuz itibariyle başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek.

Vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle yükümlü oldukları bazı vergiler bulunuyor. Vergi mükelleflerinin bu tarihlere dikkat etmesi gerekiyor. Vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor... 

Vergi dönemine hazır mısınız?

2019 vergi dönemi başlıyor. Bu kapsamda Çevre Temizlik Vergisi, Kira Gelir Vergisi, Emlak Vergisi ve Değer Artış Kazancı Vergisi'nin 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlayacak...

Vergi dışı gelirde hedef 119 milyar lira!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, vergi dışı gelirlerin, bu yıl hedefin 21,7 milyar lira üzerinde gerçekleşerek 119 milyar lira olmasının öngörüldüğünü söyledi...

1.5 milyon gayrimenkul sahibi için vergi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

Evi ve işyeri kirada olan 1.5 milyon kişi için vergi dönemi 1 Mart'ta başlıyor. 2016 kira gelirleri için istisna tutarını 3800 lira olarak belirleyen Maliye Bakanlığı, işyeri kira geliri 30 bin lirayı aşmayanların da kira gelir beyanı vermeyeceğini belirtti.

Vergi düzeltme talebi!

Mükelleflerin vergilerinin tarh ve tahakkuk aşamalarında yapılan hataların fark edilmesi halinde, vergi dairesinden düzeltme talep edilebiliyor. Talep, posta ile taahhütlü olarak olarak yapılıyor. İşte vergi düzeltme talebi..

Kira vergi dönemi bitti mi?

2014 yılında taşınmazını kiraya vererek istisna sınırının üstünde gelir elde edenlerin 31 Mart'a kadar beyanname vererek 1. taksitlerini ödemeleri gerekiyordu. Peki, kira vergi dönemi bitti mi?

Emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?

2014 yılında elde edilen kira gelirinin sınırı aşması halinde ise, beyanname sürecinde kimi giderler indirilerek vergi için ödenecek bedel düşürülebiliyor. Peki, emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?

Ege Seramik'e 6 ödül!

Ege Seramik, "Yarattığı Marka ile Üstün Satış Performans" ödülü, "Büyük Firma Vergi - Üçüncülük", Toprak ve Seramik Mamülleri Sanayii'nde "Üretim - Birincilik", "Yatırım - Birincilik", "İhracat - Birincilik", "İstihdam - Birincilik" ödüllerini aldı.

2014 yılı ikinci geçici vergi döneminde yeniden değerleme oranı yüzde 6,64!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bugün resmi web sitesinde yapılan açıklamaya göre 2014 yılı ikinci geçici vergi döneminde uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 6,64 olarak tespit edildi.

Sıfır vergi dönemi başlıyor!

3 çocuklu asgari ücretli çalışana sıfır vergi dönemi başlıyor. Bakan Şimşek, "3 çocuk için vergi indirim oranını yüzde 5'ten 10'a çıkaracağız. Asgari ücretlide sıfır vergi düşünüyoruz" dedi

İZTO vergi ödül töreni Haberi

İZTO vergi ödül töreni

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yeniden yazılması düşünülen Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi kanunlarının işverenin yükünü hafifletecek düzenlemeler içermesi gerektiğini söyledi. 


İzmir Ticaret Odası (İZTO) "Geleneksel Vergi Ödül Töreni", Swissotel Grand Efes'te gerçekleştirildi. İzmir Vergi Dairesi ile ortaklaşa düzenlenen törende, 2012 yılında vergi ödeme ve Türkiye'ye döviz kazandırma konusunda başarı sağlayan oda üyesi firmalara altın, gümüş ve bronz madalyaları verildi. 


Törende konuşan Demirtaş, son dönemde üyelerin yoğun olarak Gelir ve Kurumlar Vergisi kanunda yapılması planlanan değişikliğe dikkati çekti. Demirtaş, "211 maddeden oluşan Gelir Vergisi Kanunu ve 45 madde olan Kurumlar Vergisi Kanunu, tek bir yasa olarak düzenleniyormuş ve vergi yükünü arttırıcı konular varmış. Yeni kanun ise 91 maddeymiş ama neredeyse eski kanunlar kadar uzun yazılmış, inşallah bizi...