13 / 05 / 2024

japonlar İnoksan

japonlar İnoksan

Yerli ortağı Coşkun İrfan'ın hisselerini alarak İnoksan'ın tek sahibi haline gelen Vehbi Varlık Japonlarla ortaklığa hazırlanıyor. Varlık, '5–6 yılda cirolar 10’a katlanacak gibi görünüyor' dedi...

Japonların deprem başarısının sırrı ortaya çıktı!

Japonya 2024 yılının ilk gününde yaşadığı şiddetli depremi, benzerlerine göre yine çok az kayıp ve hasarla atlattı. Peki Japonların deprem başarısının sırrı ne?

Cari işlemler dengesi eylül ayında 1.9 milyar dolar fazla verdi 

Cari işlemler dengesi, eylül ayında piyasanın üstünde gerçekleşerek 1,88 milyar dolar fazlalık gösterdi.. Buna göre, net hata ve noksan kalemi eylül ayında 208 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Merkez Bankası'na zor sorular! Paranın kaynağı nedir? Neden sürekli artıyor?

Merkez Bankası'nın net hata noksan kalemi ilk 8 ayda 28 milyar dolarla rekor düzeye ulaştı. Peki bu paranın kaynağı ne? Hesaplara düzeltilerek aktarılması ve küçülmesi gerekirken neden sürekli tırmanıyor? Kulislerde konuşulan senaryolar neler?

İktisat profesöründen çok ciddi uyarı, hükümet IMF'ye gitmezse...

Prof.Dr. Esfender Korkmaz, Türkiye'nin dış borç ve cari açık sorunlarını net hata noksan kalemiyle çözmesinin mümkün olmadığını sorunun ciddi alınıp IMF ile bir program hazırlamaması halinde, Türkiye'nin dış borçlarını ödemede temerrüde düşeceğini söyledi.

Dolar ve altın patlamaya doğru gidiyor iddiası! Dolarda yeni zirve ne olacak?

TÜİK'in açıkladığı dış ticaret verisi, dolar öğüten Türk ekonomisinin döviz ihtiyacı ve net hata noksan kalemiyle gelen kaynağı belirsiz para, dolarda ve altının son çeyrekteki performansını nasıl etkileyecek? İşte beklentiler...

Japonya'da 91 santimetrelik ofis tasarlandı!

Salıon sürecinde oldukça küçük konutlarda yaşayan Japonlar da kendilerine alternatif ofis seçenekleri arayışına girdi. Önde gelen Japon bir müteahhit çalışanların yaşadıkları zorlukları dikkate alarak, 91 santimetre genişliğe ve 1.8 metre uzunluğa sahip bir ofis tasarladı.

Japonların yüzde 30'u, 2011 depremi sonrasındaki yeniden inşa çalışmalarını yetersiz buluyor!

Japonya halkı ülkenin kuzeydoğusunda Mart 2011 tarihinde meydana gelen deprem ve tsunami sonrası, yeniden inşa çalışmalarının yetersiz kaldığını düşünüyor.

Japonlar depremi erken uyarı sistemi ile önceden biliyor!

Japonlar güçlü bir depremin geldiğini ne kadar süre önce biliyor? Erken uyarı sistemi nedir, nasıl devreye girer? İşte Japonların deprem sırları...

Japonlar, Tulagi Adası'nı halkıyla beraber Çin'e kiralamış!

Japonya,  Pasifik’e hükmettikten sonra Birleşik Krallık için stratejik bir karargah olan Tulagi adasının Çin’e kiralandığı meydana çıktı...

Prof. Dr. Hakan Kutoğlu: AVM’ler toplanma alanı olsun!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, olası büyük depremde AVM’lerin yüzde 90’ının ayakta kalacağını iddia ederek "Japonlar deprem olduğunda açık alanda mı toplanıyor? Güçlü binalara giriyorlar. Güçlü binalara giriyorlar. Depremde AVM’lerin yüzde 90’ı ayakta kalacak.” dedi.

5.8'lik depremin ardından Japonlar anlattı!

Silivri açıklarında meydana gelen 5.8’lik depremin ardından Türkiye'de gündemin ilk maddesi deprem oldu. Deprem konusunda en deneyimli ülke olan Japonya’da depremin ardından telefonlar kesiliyor mu, GSM şirketleri ne yapmalı, olası İstanbul depremiyle ilgili beklentileri ne?..

Ferit Şahenk, Atami Otel'i etkinlik üssü yapacak!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Cennet Koyu'nda geçmişte Japonların sahibi olduğu Atami isimli oteli aldı ve restore ettirdi. Şahenk, burayı bir etkinlik üssü yapmayı planlıyormuş. Etkinlik derken yaz düğünlerinden söz ediyoruz…

Japonlar evlerini bedavaya dağıtıyor!

“Bedava ev” kalıbı Japonya'da uygulanıyor. aponya alışılmadık bir mülkiyet sorunuyla karşı karşıya: Evlerin sayısı Japonya’da artık o kadar fazla ki yeterince insan olmadığı için bu evlerden bazıları boşta kalmaya başladı. 

japonlar İnoksan Haberi

japonlar İnoksan

Yerli ortağı Coşkun İrfan'ın hisselerini alarak İnoksan'ın tek sahibi haline gelen Vehbi Varlık Japonlarla ortaklığa hazırlanıyor. Varlık, 'Türkiye'ye haksızlık yapmayalım. Türkiye'ye ilgi azalmıyor' diyor.

Türk sanayi dünyasının başarı öykülerinden birini yazan bir işadamı Vehbi Varlık. Göçmen olarak geldiği Bursa’da daha 6 yaşındayken çıraklıkla iş hayatına girmiş. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü gece okuyup gündüz çalışarak bitirmiş.

1980’de arkadaşı Coşkun İrfan’la kurduğu İnoksan Endüstriyel Mutfak bugün 60 ülkeye ihracat yapan bir şirket.

 Varlık şimdi İnoksan’ın tek sahibi. Geçen hafta İrfan’dan hisselerini satın aldı.

Japonlarla ortak beyaz eşya üretmek için son hazırlıkları yapan Varlık’la hem şirketteki yeni durumu hem de ekonomideki gelişmeleri konuştuk. Varlık, siyasi ve ekonomik sorunlara rağmen Türkiye ’ye ilginin azalmadığını söylerken “Yabancılar bize bizden fazla güveniyor” diyor.

İnoksan nasıl doğdu? Kısaca hatırlatır...