05 / 05 / 2024

Japonya Deniz ve Dünya Bilimleri Ajansı

Japonya Deniz ve Dünya Bilimleri Ajansı

Japon inşaat şirketi, 5 bin kişinin yaşayabileceği ve deniz kaynaklarından enerji üretecek bir sualtı şehri planını açıkladı. 25 milyar dolarlık projeyi hayata geçirebilecek teknolojinin ise 2030’da hazır olacağı ifade ediliyor.

Afak Deniz Ve Altyapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Afak Deniz Ve Altyapı İnşaat Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Hakkı Güvelioğlu tarafından kuruldu.

Deniz Ötesi Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Ötesi Mimarlık Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta Elif Ertem, Hakan Deniz ve Rüştü Atakan Dumral ortaklığında kuruldu.

İstanfurt Grup Kurumsal Hizmetler Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanfurt Grup Kurumsal Hizmetler Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Nilay Deniz ve Onur Deniz ortaklığında kuruldu.

Lotus Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lotus Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da  2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Deniz ve Baran Deniz tarafından kuruldu.

Özcan Deniz ve Feyza Aktan arasındaki ev krizi büyüyor!

Şarkıcı ve oyuncu Özcan Deniz, geçtiğimiz günlerde eski eşi Feyza Aktan'a Sarıyer'deki evini boşaltmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel, çift arasında yaşanan krizi kaleme aldı...

Deprem ve koronavirüs riski, rotalarını teknede yaşama çevirdi!

Deniz ve doğa tutkunu Önem ve Serhan Oğuz çifti, deprem ve koronavirüs riski sebebiyle yaşamlarının büyük bir bölümünü, Tuzla Marina'ya demirledikleri teknelerinde sürdürüyor.

Polden İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Polden İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Polat, İzzet Deniz ve Metin Deniz tarafından kuruldu.

Özcan Deniz ve Feyza Aktan Boğaz'da ev arıyor!

Özcan Deniz, boşandıktan sonra görüşmeyi sürdürdüğü Feyza Aktan’ın uyum sağlayamadığı Zekeriyaköy’deki evlerinden ayrılıyor.

Özcan Deniz ve Feyza Aktan evleri ayırdı iddiası!

Şarkıcı Özcan Deniz ve eşi Feyza Aktan arasında ciddi bir kavga yaşandığı ve Deniz'in yaşadığı son tartışma sonrasında evden ayrıldığı iddia edildi.

Antalya Deniz ve Bahçelievler’de yarasa krizi!

Antalya'nın en gözde mahalleleri arasında yer alan Deniz ve Bahçelievler’de gündeme gelen ‘yarasa krizi’ mahalle sakinlerini ikiye böldü.

İkizler Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkizler Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Necat Deniz ve Mehmet Elmas imzasıyla kuruldu.

Trabzon Söğütlü Derin Deniz Deşarjı inşaatı tamamlandı!

Yıldızlı Deresi ile Söğütlü Deresi arasındaki mahallelerin atık sularının inşaatı tamamlanan tesiste ön arıtmadan geçirilerek deşarjının gerçekleştirilmesiyle deniz ve çevre çok daha sağlıklı hale geldi

Antalya Kruvaziyer ve Yat Limanı'nın çalışmaları başladı!

Antalya'nın vizyon projelerinden Kruvaziyer ve Yat Limanı Projesi için deniz ve kara zemin etüt çalışmalarına başlandı.

Japonya Deniz ve Dünya Bilimleri Ajansı Haberi

Japonya Deniz ve Dünya Bilimleri Ajansı


Birçok kişiyi sualtında yaşama fikri düşündürürken, bilim-kurgu filmleri yönetmenlerinden George Lucas da bu fikri bir filminde sualtı şehri görüntüleri ile de görselleştirmişti. Bunlardan biri de “Star Wars” serisini ilk filminde su altındaki balonlardan oluşan Gungan şehrindeydi.



Şimdi de Japon inşaat şirketi Şimizu, sualtı yaşam alanı kurma fikrinin sadece bir hayal olmadığını ve sadece 15 sene sonra 2030 yılında böyle bir şehri inşa etmeyi planladıklarını açıkladı. Şimizu şirketi sözcüsü Hideo Imamura, basına yaptığı açıklamada, "Bu bir rüya değil, gerçek bir hedeftir." dedi.



Bu ilginç ve spiral şeklindeki yapı 3 ana bölümden oluşuyor. “Okyanus Spirali” ismi verilen sualtı şehrinde, çok az kısmı deniz yüzeyinin üzerinde görünecek 500 metrelik küre şeklinde birinci bölüm bulunuyor. Şirketten açıklanan plana göre orta kısımda 15 kilometre uzunluğunda spiral...