03 / 05 / 2024

japonya havaray

japonya havaray

Erman Akgün, Japonya’da 1964’ten beri kullanılan havaray teknolojisini İstanbul’a getirmek için ciddi görüşmeler yaptıklarını söyledi. Akgün, “Sıfır kaza ile işletilen Japon hızlı tren teknolojisini de Türkiye’ye nasıl getirebileceğimize bakıyoruz” dedi

Japonya'daki havaray teknolojisi İstanbul’a getirilecek!

Erman Akgün, Japonya’da 1964’ten beri kullanılan havaray teknolojisini İstanbul’a getirmek için ciddi görüşmeler yaptıklarını söyledi. Akgün, “Sıfır kaza ile işletilen Japon hızlı tren teknolojisini de Türkiye’ye nasıl getirebileceğimize bakıyoruz” dedi

Dünyanın ilk robot oteli Japonya'da açıldı!

Dünyanın ilk robot hoteli açıldı. Japonya’nın Nagazaki kentinde hizmete sunulan hotelde tüm işlemler robotlar tarafından yapılıyor.

Japonya'da yeni trend evler!

Japonya'nın kalabalık nüfusuna çözüm müteahhitlerden geldi.Müteahhitler, daha fazla kar elde etmek için binaları yukarı doğru inşa ediyorlar ve işte ortaya, ülkemizde görmeye pek alışık olmadığımız bu evler çıkıyor.

2000 yılında Havaray Projesi yolda!

2000 yılında trafik karmaşasına çareler arayan Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi'ninde katkısıyla hazırladığı Havaray Projesi'yle Türkiye'nin ilk havaray sistemini Beşiktaş, Etiler ve Boğaziçi Üniversitesi güzergahında gerçekleştirecekmiş.

İşte İstanbul'daki Havaray projeleri ve uzunlukları!

İstanbul'da toplu taşımayı kolaylaştırmak amacıyla raylı sistemlere ek olarak yeni havaray hatları yapılacak. Yeraltında milyonlarca kişinin seyahat ettiği İstanbul'da, trafiğe takılmadan havadan yolculuk da mümkün olacak.

Japonya'da 7,8 büyüklüğünde deprem!

Japonya'da 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin akşam saatlerinde Pasifik Okyanusu'ndaki Ogasawara adalarında meydana geldiğini açıkladı.

Türkiye ile Japonya arasında nükleerde işbirliği yapılacak!

Türkiye ile Japonya arasında nükleer güç sanayisinin ve santrallerinin geliştirilmesi için işbirliğine gidilmesi konusundaki anlaşmanın onaylanması kararlaştırıldı.

İstanbul'a 11 ayrı havaray hattı yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı ana metro omurgasının altyapısını oluşturacak ‘Havaray’ın güzergahları belirlendi..

İstanbul'un Havaray projesine onay geldi!

İstanbullular'ın uzun süredir beklediği Başakşehir-Sefaköy- Halkalı Havaray Hattı Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla onaylandı..

Başakşehir-Sefaköy-Halkalı Havaray Hattı ne zaman bitecek?

İstanbul, Başakşehir - Sefaköy - Halkalı Havaray Hattı Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Proje planlara işlenmeye başlandı.

Başakşehir - Halkalı Havaray projesi onaylandı!

İstanbullular'ın uzun süredir beklediği Başakşehir-Sefaköy- Halkalı Havaray Hattı Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla onaylandı. 11.6 kilometre uzunluktaki hat, Sefaköy metrobüs durağından başlayacak.

Başakşehir-Sefaköy-Halkalı Havaray Hattı projesi onaylandı!

İstanbul,Başakşehir-Sefaköy-Halkalı Havaray Hattı Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Proje planlara işlenmeye başlandı.

Başakşehir-Sefaköy-Halkalı Havaray projesi İBB Meclisi'nde kabul edildi!

İstanbul, Başakşehir-Sefaköy-Halkalı Havaray Hattı Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Proje planlara işlenmeye başlandı.

japonya havaray Haberi

japonya havaray

Hitachi Türkiye Müdürü Erman Akgün, Japonya’da 1964’ten beri kullanılan havaray teknolojisini İstanbul’a getirmek için ciddi görüşmeler yaptıklarını söyledi. Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlenen CEO Club buluşmaları kapsamında “Altyapı Liderleri Zirvesi”ne katılan Akgün, “İnbul’da ciddi görüşmelerimiz var. Sanırım hepimizin yaşadığı trafik sorununa bir çözüm bulabilmek için havaraya ihtiyacımız var. Ayrıca Shinkansen Japon hızlı tren sistemleri 1960’lardan beri sıfır kaza, sıfır ölümle işletilmekte. Bu teknolojiyi Türkiye’ye nasıl getirebileceğimize bakıyoruz” dedi.


Sağlık alanının da kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Akgün, proton ışın tedavisi sisteminin Türkiye’ye getirilmesinin medikal turizm açısından önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.


Türkiye’de olmak istiyoruz

Zirveye katılan Hitachi EMEA-CIS İcra Kurulu Başkanı Klaus Dieter Rennert, şirket olarak üçüncü havalimanı yapımında pahalı teklif vermeleri nedeniyle olmamalarının kendilerini üzdüğünü...