01 / 05 / 2024

Japonya patlama

Japonya patlama

Japonya'nın orta kesiminde yer alan Ontake Yanardağı'nın iki gün önce faaliyete geçmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 36'ya çıktı. Yanardağın aniden faaliyete geçmesi nedeniyle ölü sayısının yüksek olduğu belirtiliyor

Japonya'daki yanardağ patlamasında 30 kişi öldü!

Nagano vilayeti emniyetinden bir yetkili, kurtarma ekiplerinin yanardağın zirvesine yakın bir bölgede 30'dan fazla kişinin cesedini bulduğunu söyledi. Askeri helikopterlerin bu sabah dağın eteklerinden yedi kişiyi kurtardığı belirtildi.

Japonya'da volkanik patlama yeni bir ada açığa çıkardı!

Japon yetkililer ve uzmanlar, adacığın Ogasawara ( Bonin ) takım adalarında yer alan Nishinoshima açıklarına göre Japonya' da volkanik patlama yeni bir ada açığa çıkardı...

İşte Panasonic'in Japonya'da kuracağı akıllı şehir!

Dünya devi PANASONIC, Nomura Real Estate Development Co. Ltd. iş birliği ile Japonya'da geleceğin şehrini inşa etmek üzere harekete geçti. İşte o akıllı şehir..

Panasonıc Japonya’da geleceğin şehrini inşa edecek!

Dünya devi PANASONIC, Nomura Real Estate Development Co. Ltd. iş birliği ile Japonya’da geleceğin şehrini inşa etmek üzere harekete geçti.

Monoray projesine Japonya'dan ilgi!

Başkan Gökçek’in hayalleri arasında yer alan ve Türkiye’de ilk kez uygulanacak Monoray projesine başta Japonya olmak üzere pek çok yabancı ülkeden talep geldi. Uluslararası finans kuruluşları ise proje için kredi desteği verebileceklerini Büyükşehir’e iletti

Çin ve Japonya arasındaki adalar sorunu büyüyor!

Çin ve Japonya arasında tarihsel bir siyasi çatışmaya dönen Çin'de "Diaoyütay" Japonya'da "Senkaku" olarak adlandırılan adacıklar, 1895'e kadar o dönemin Çin yönetimine bağlı Tayvan'ın bünyesinde bulunuyordu.

Gazi Çelik: Konut satışlarında patlama bekliyoruz!

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, bankalarda faiz oranlarının son üç aya göre biraz daha makul bir seviyeye indiğini belirterek, "İlerleyen günlerde kredilerin azalmasıyla ev satışlarında patlama bekliyoruz" dedi.

Japonya 2018'de 7 hızlı tren üretecek!

Japonya'nın hızlı tren konusundaki başarısını biliyoruz. Manyetik kaldırma teknolojisiyle üretilen süper hızlı trenler saatte 600 km hızı görebiliyor. Bu hızda hareket eden bir treni net bir şekilde görebilmek de oldukça güç.

Emlak sektörü, kentsel dönüşümlerle patlama yaşayacak!

Emlak sektörünün 2015 yılında durgun geçtiğini belirten Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Şeref Sağlam, "Emlak sektörü bu yıl hem iç piyasada yabancıya satışta hem de kentsel dönüşümlerle patlama yaşayacak" dedi.

Japonya Okinoşima Adası için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Japonya, üzerindeki tapınaklar nedeniyle sadece erkeklerin ayak basmasına izin verilen Okinoşima Adası'nın 2017'de UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine girebilmesi için başvuruda bulundu.

Daikin'e Japonya Çevre Bakanlığı'ndan ödül!

İklimlendirme sektörünün lokomotif şirketi Daikin, küresel ısınmaya karşı geliştirdiği çevreci çözüm ve uygulamaları ile de sektörüne öncülük ediyor. Daikin, çalışmaları ile Japonya Çevre Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü.

Japonya'nın Marmaray'a katkısı tarihe geçecek!

G-20 Zirvesi için Türkiye’ye gelen Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türk-Japon İş Konseyi’ne katıldı, ardından Başbakan Davutoğlu ile baş başa görüştü.

Beyoğlu Belediyesi, Japonya ile afet anlaşması imzaladı!

Beyoğlu Belediyesi ile Japonya'nın Bunkyo Belediyesi arasında "Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması" imzalandı. Törene resmi temaslar için Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı

Türkiye ile Japonya kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Japonya’da resmi temaslarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından Japon işadamları için verilen seminerdeki konuşmasının ardından gerçekleşen imza töreniyle, Japonların deprem bilinci İstanbul'a taşınacak.

İstanbul’da deprem hazırlıklarına Japonya katkısı!

Beyoğlu Belediyesi ve Japonya’nın Bunkyo Belediyesi arasında dostluk antlaşması imzalandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptığı açıklamada Japonya’yı teknoloji konusunda takdir ettiklerini dile getirdi

Japonya patlama Haberi

Japonya patlama


Japonya'da Ontake Yanardağı'nın zirvesine yakın bir bölgede kurtarma ekiplerinin 5 kişinin daha cesetlerine ulaştığı, felakette hayatını kaybedenlerin sayısının 36'ya yükseldiği bildirildi. 


Koşulların tehlikeli olması nedeniyle cumartesi gününden bu yana bulunan cesetlerden sadece 12'si hava yoluyla bölgeden çıkarıldı. 


Bu arada 200'den fazla kişiden oluşan kurtarma ekibi, Ontake'nin hala kül ve zehirli gaz püskürtmesi nedeniyle çalışmalarını askıya aldı. Bölgede yoğun bir sülfür kokusunun hissedildiği belirtildi. 


Japonya Afet Yönetim Dairesi ise felakette 27'si ağır 59 kişinin yaralandığını, hala kayıp olanların bulunup bulunmadığının saptanmasına çalışıldığını açıkladı. 


Felaketten kurtulanlar, Japon basınına yaptıkları açıklamalarda, yanardağın faaliyete geçmesiyle taş yağmuruna maruz kaldıklarını söyledi. 


Japonya'nın Honşu Adası'nda Nagano ve Gifu kentleri sınırında yer alan, 3 bin 67 metre yüksekliğindeki Ontake Yanardağı, cumartesi günü faaliyete geçmişti. 


Olay günü havanın güzel olmasını fırsat bilen en...