09 / 05 / 2024

Japonya robot üretimi

Japonya robot üretimi

Japonya'da inşaat sektörü hızla büyüyor ancak sektörde çalışacak iş gücünü bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu sorunu çözmek isteyen bir şirket inşaat işçisi robotlar üretmeye başladı.

İlk robot oteli Japonya'da hizmete girdi!

Japonya'da robotların islettiği "Hennna" (Tuhaf) adlı otel hizmete açıldı. Japonya'da robotlar tarafından işletilen otel hizmete girdi Personel gideri düşük olduğu için oda fiyatı da ucuz.

Dünyanın ilk robot oteli Japonya'da açıldı!

Dünyanın ilk robot hoteli açıldı. Japonya'nın Nagazaki şehrinde hizmete sunulan hotelde bütün işlemler robotlar tarafından yapılıyor.

Dünyanın ilk robot oteli Japonya'da açıldı!

Dünyanın ilk robot hoteli açıldı. Japonya’nın Nagazaki kentinde hizmete sunulan hotelde tüm işlemler robotlar tarafından yapılıyor.

Namık Ekinci: İnşaat çeliği üretimi yapan tesisler denetlenmeli!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’nin “inşaat çeliği üretimi yapan tesislerin denetleneceği” yönünde yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Zorlu Nemrut jeotermal elektrik üretimi ruhsat iptalini geri aldı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Nemrut Jeotermal elektrik üretimi ruhsat iptalini geri aldı.

Japonya'nın dünyadaki yatırımları 4,8 trilyon dolara ulaştı!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Başkanı Ökmen, Japonya'nın dünyadaki yatırımlarının 4,8 trilyon dolara ulaştığını ve Türkiye piyasalarının, Japon piyasalarını yeterince tanımadığını söyledi.

Sanayi üretimi yüzde 2,2 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış yılık artışın ortalama yüzde 2,1 olması bekleniyordu.

Sanayi üretimi Eylül'de yüzde 2,2 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya kıyasla yüzde 1,7 arttı.

Almanya’nın sanayi üretimi tahminlerin altında kaldı!

Almanya 'da sanayi üretimi Eylül 'de yüzde 1.4 ile beklentilerin altında artış kaydetti. Reuters anketine katılan analistler, sanayi üretiminin Eylül'de yüzde 2 artmasını bekliyorlardı.

Briket üretimi yasaklandı!

İnşaat sektöründe tuğla yerine de kullanılabilen briket malzemesinin üretimi 1958 yılında yasaklanmış... İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

Alanya'da artan yapılaşma muz üretimi etkiliyor!

Muz Üreticileri Birliği ( MUZBİR ) Başkanı Hüseyin Güney Antalya Alanya'da hızla artan yapılaşma nedeniyle muz üretim alanlarının daraldığı ve üretimi zora soktuğu bildirildi..

İBB, Karaman'a robot kamera gönderdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Karaman'da meydana gelen maden ocağı kazasına kurtarma çalışmalarına katılmak için İSKİ'den teknik ekip ve 450 metre derinlikten görüntü aktarabilen robot kamera gönderdiğini açıkladı.

Sigortacıların prim üretimi, 20 milyar liraya yaklaştı!

TSB'nin verilerine göre, Türk sigorta sektörünün yılın 9 aylık periyodundaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre 17 milyar 862 milyon liradan 18 milyar 992 milyon liraya çıkarak yüzde 6,3 arttı

Japonya robot üretimi Haberi

Japonya robot üretimi

Robo-body inşaat işçisi bir robot. Tavan kaplamaları taşıyor, kaldırıyor ve monte edebiliyor. Japonya'da inşaat sektörünün hızla büyümesine rağmen bu sektörde işgücü eksikliği yaşanıyor. 

Deutsche Welle'nin haberine göre bu sorunu çözmek isteyen bir şirket inşaat işçisi robotlar üretmeye başladı. Her geçen gün çalışan insan sayısının azalması ile robotlar devreye girmeye başladı. Bu alanda çalışacak robot sayısının artırılması hedefleniyor. 

Bu robotlar yasal düzenlemeler ve güvenlik nedeniyle insanların çalışmadığı gece saatlerinde kullanılıyor. Robot işçiler iş gücü ihtiyacını üçte bir oranında azalabiliyorlar.