01 / 05 / 2024

Japonya şiddeti

Japonya şiddeti

Japonya'nın kuzeydoğu kıyılarında 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Japon Meteoroloji Kurumu, merkez üssü başkent Tokyo'nun kuzeydoğusundaki Fukuşima olan depremin yerel saatle 05.22'de meydana geldiğini belirtti.

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

Türkiye’de son dönemde yaşanan depremler, yapı kimyasalı üreticilerini de harekete geçirdi. Bu doğrultuda, İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini artık Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan söz konusu ürün, aynı zamanda yapılara ekstra ağırlık da yük

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

“Çip üretimine teşvik” yarışına Japonya da katılıyor!

Japonya Ticaret Bakanlığı'ndan bir yetkili Tayvanlı çip üretim devi TSMC'nin Japonya'da ikinci bir üretim tesisi kurmaya karar vermesi durumunda hükümetin mali yardım sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.

Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! Marmara depreminin şiddeti 9'u bulacak! 

Uzman isimler, senelerdir büyük bir depreme gebe olan Marmara için sık sık açıklamalarda ve uyarılarda bulunuyor. Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! Marmara depreminin şiddeti 9'u bulacak!

Fransız deprem bilimci peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Fransız deprem bilimci ve jeofizikçi Xavier Le Pichon, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili analizlerini ve Türkiye genelindeki deprem tahminlerini açıkladı. Peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

“Japonya’daki depremlerde niye bu kadar kayıp yaşanmıyor?” sorusuna Japon uzmanlardan çok net yanıt!

Türkiye’deki depremlerde bu kadar çok can kaybı ve hasar yaşanırken, deprem ülkesi Japonya’dan neden hiç felaket haberleri gelmiyor? İşte bu sorunun yanıtını iki Japon uzman çok net verdi. İşte o uzmanların çok önemli açıklamaları…

Borsa, Japonya’ya rağmen günü kazançla kapadı! Bugün en fazla hangi sektör kazandırdı?

Borsa İstanbul bugün Japonya’dan gelen haberlerde önce dalgalansa da daha sonra toparlayarak günü yeniden kazançla kapadı.

Küresel piyasalar şokta! Altına darbe Japonya’dan geldi!

Japonya Merkez Bankası’nın kararı altını vurdu. Japonya Merkez Bankası (BoJ), ultra gevşek para politikasında bir değişikliğe gitmeyip, getiri eğrisi hedef aralığını da artı/eksi yüzde 0,5 düzeyinde korurken, bu karar altın fiyatlarını vurdu.

Altın fiyatları Japonya kararı ile atağa geçti! Gram altın ve çeyrek altın uçtu gidiyor! Görmeyen duymayan kalmasın!

Son dakika altın fiyatları bugün açıklanan Japonya Merkez Bankası (BOJ) kararı ile atağa geçti. Gram altın ve çeyrek altın uçtu gidiyor. Yatırımcılar dikkat, görmeyen duymayan kalmasın...

Mavera Comfort'ı Japonya'dan gelen heyet inceledi!

İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen Mavera Comfort temel kolonlarına yerleştirilen deprem izolatörleri Japonya'dan gelen bir heyet tarafından incelendi.

Japonya şiddeti Haberi

Japonya şiddeti

Japonya'nın kuzeydoğu kıyılarında 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Japon Meteoroloji Kurumu, merkez üssü başkent Tokyo'nun kuzeydoğusundaki Fukuşima olan depremin yerel saatle 05.22'de meydana geldiğini belirtti.


Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından kurum tarafından tavsiye niteliğinde tsunami uyarısı yapıldı. Depremin, 2011'deki sarsıntı ve ardından oluşan tsunaminin sızıntıya neden olduğu Fukuşima nükleer santralinin yakınlarında olduğu aktarıldı.


Japon devlet televizyonu NHK da bölgedeki Fukushima Dai-ichi nükleer enerji santralinin olası bir zarar ihtimali nedeniyle kontrol edildiğini kaydetti.


Japonya'da 11 Mart 2011'de meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunamide yaklaşık 19 bin kişi yaşamını yitirmişti. Deprem ve tsunami, Fukuşima santralinde radyoaktif sızıntıya yol açarak, Çernobil'den 25 yıl sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketine neden olmuştu.


Nükleer santral çevresindeki kentlerde yaşayan 100 bin kişi tahliye...