26 / 07 / 2024

JCR not indirimi

JCR not indirimi

Uluslararası Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu ( JCR ), Rusya'nın " BBB+ " olan kredi notunu " BBB " ye indirdi, not görünümünü ise durağandan negatife çevirdi.

Türkiye'nin kredi notunu 'takvim dışı' düşüren Moody's'ten açıklama!

Moody’s'in cuma günü gelen not indirimi kararı 'takvim dışı' olması nedeniyle de eleştirildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, kredi koşullarında değişiklik oluştuğunda takvim dışı değişiklik yapılacağını aktardı.

Japon JCR’dan Özak GYO’ya A+ not geldi!

JCR-Eurasia Rating, Özak Global Holding'in gayrimenkul sektöründeki firması olan Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'yi ulusal ve uluslararası ölçekte yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirdi.

Nef’e JCR’dan A+ not!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Nef’in kredi notunu en yüksek seviyeye çıkardı. Net, bu not artışı ile en yüksek notlu ve stabil görünümlü tek gayrimenkul şirketi oldu...

JCR Eurasia Rating'ten Taşyapı'ya tam puan!

JCR Eurasia Rating, Taşyapı İnşaat'ın uzun vadeli ulusal not ve görünümü için ‘yatırım yapılabilir’ değerlendirmesini yaptı.

JCR Eurasia Rating, Kardemir'e yüksek not verdi!

JCR Eurasia Rating, Kardemir'e yüksek not verdi. Alınan notların yüksekliğinin KARDEMİR'in güçlü finansal ve kurumsal yapısını ortaya koyduğu yapılan açıklamalar arasında yer aldı..

Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum. Türkiye'nin makro ekonomik verileri böyle bir şeyi hak etmiyor." dedi.

Mehmet Büyükekşi: Kredi notunun indirimini doğru bulmuyoruz!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, S&P'nin not indirimini değerlendirdi. Büyükekşi, "Not indirimi yapılmasını doğru bulmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

JCR Eurasia Rating'den Teknik Yapı’ya geçer not!

JCR Eurasia Rating, Teknik Yapı’yı ve ‘Planlanan Tahvil İhracının Nakit Akımları’nı yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu BBB (Trk)/ Stabil olarak belirledi.

Axis İstanbul'da A plus ofislerde yüzde 10 kampanya indirimi!

Vatan Caddesi’nde hayata geçirilen Axis İstanbul projesinde 120 aya varan vadeli ödeme seçenekleri sunuluyor. Projede A plus ofisler yüzde 10 kampanya indirimi yapılıyor.

Konut kredisi erken ödeme indirimi hesaplama!

Konut kredisi erken ödenmesi halinde konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre bu maddede belirtilen hükümlere uygun olarak gerekli indirimi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, konut kredisi erken ödeme indirimi nasıl hesaplanır?

İnşaat sektöründe faiz indirimi beklentisi!

Uzun zamandan bu yana beklenen 1 Kasım seçimlerinin ardından ekonomide dengeler değişmeye başladı. Piyasalardaki hızlanma, maliyetinin yüzde 80’i dövize endeksli olan inşaat sektöründe de faiz indirimi beklentisini beraberinde getirdi.

İnşaat sektörü faiz indirimi bekliyor!

1 Kasım seçimlerinin ardından ekonomide dengeler değişmeye başladı. Piyasalardaki hızlanma, maliyetinin yüzde 80’i dövize endeksli olan inşaat sektöründe de faiz indirimi beklentisini beraberinde getirdi.

Vadişehir projesi Körfezli yatırımcılardan tam not aldı!

Emlak 2015 fuarında mega projelere komşu Vadişehir, yabancı yatırımcıdan tam not aldı. 2017'de teslim edilmesi planlanan projeye blok satış talepleri geliyor.

JCR not indirimi Haberi

JCR not indirimi

Uluslararası Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu (JCR), Rusya'nın "BBB+" olan kredi notunu "BBB"ye indirdi, not görünümünü ise durağandan negatife çevirdi.


JCR'ın internet sitesinde yer alan açıklamada, 2012 yılından bu yana yavaşlayan Rusya ekonomisinin, Ukrayna krizi ve ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından uygulanan ekonomik yaptırımların etkisiyle daha da zayıflayabileceği, 2014 yılında resesyona girebileceği kaydedildi.


Uluslararası güvenin azalmasından kaynaklanan yüksek sermaye çıkışlarının, ülkenin döviz likidite pozisyonundaki bozulmada iyileşmeyi daha zor hale getirebileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Rusya ekonomisi orta vadede durgun kalabilir. Derinleşen Ukrayna çatışması, artan doğrudan yatırımlar tarafından desteklenen endüstriyel yenilikleri riske atabilir. Sürdürülebilir bir ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmek için, doğal kaynaklar endüstrisinin yüksek oranda endüstriyel yapıya bağımlı olması, kayagazı devriminden kaynaklanan doğalgaz fiyatlarındaki aşağı yönlü baskı ve devam eden sermaye çıkışlarının gibi...