04 / 05 / 2024

Jesus Garica

Jesus Garica

Satışların düşmesi, fiyatlardaki duraksama ve konut geliştiricilerin umutsuzluğu, İspanyol konut sektörünün hükümet ve uzmanların yılın başında öngördüğü şekilde 2007'yi iyi geçirmemesine neden oldu.

İspanya’dan tarihi karar! Zenginlere ek vergi getiriliyor

İspanya Maliye Bakanı Maria Jesus Montero, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlaması ile birlikte başlayan yüksek enflasyon rakamları ve enerji krizi sorunlarına karşı zengin kişilerden ek vergi alınmasına yönelik çalışma başlattıklarını duyurdu. İşte detaylar…

4 Türk şehri en hızlı büyüyen ilk 10 metropol arasında!

Brookings Enstitüsü Analisti Jesus Trujillo, dört Türk kentinin dünyanın en hızlı büyüyen ilk 10 metropolü arasına girmesinin, Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği güçlü ekonomik performansı yansıttığını kaydetti.

Madonna'dan sevgilisi Jesus Luz'a 3 milyon dolarlık ev

ABD'li şarkıcı Madonna, Brezilyalı genç sevgilisi Jesus Luz'a ev almaya karar verdi

Madonna sevgilisine 4 milyona ev alıyor

51 yaşındaki Madonna, 22 yaşındaki Brezilyalı manken sevgilisi Jesus Luz'a bir daire almaya hazırlanıyor

Jesus Garica Haberi

Jesus Garica



Bazı uzmanlar korku salıp, bazıları iyimser olsa da herkes sektörün krizde olduğuna katılıyor. Ülkede konut piyasası, Gayrisafi Milli Hasıla'nın yüzde 7.5'ini oluşturuyor. Yapı şirketleri toplam çalışanların yüzde 13'ünü istihdam ediyor. İspanya'nın önde gelen gayrimenkul şirketi Metrovacesa'nın Başkanı Jesus Garica de Ponga, İspanya'da konut sektöründe bir kriz olduğunu söyledi. Uluslararası subrprime mortgage krizi nedeniyle sermaye eksikliği yaşayan konut geliştiricleri alarm zillerini çalıyor. Yapıdaki bu duraklamanın 400 bin kişinin işsiz kalmasına neden olabileceği düşünülüyor.


(