30 / 04 / 2024

JLL Türkiye Yarıyıl Raporu

JLL Türkiye Yarıyıl Raporu

JLL Türkiye Yarıyıl Raporu açıklandı. Verilere göre, merkezi iş alanlarında düşük metrekareli ofislere talep arttı. Ofis piyasasındaki birincil kira rakamı, bu yılın ilk yarısı itibarıyla 37 dolara geriledi.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

TÜİK bu yıl hangi tarım ürünlerinde artış bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılına yönelik Bitkisel Üretim ilk tahminini açıkladı. TÜİK, 2023’te meyveler, içecek ve baharat bitkilerinin üretiminde yüzde 0,3 oranında, sebzelerde yüzde 1,9 oranında, tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde ise yüzde 4,8 artış öngörüyor.

'Türkiye Tek Yürek'te bağış rekoru kırıldı!  115 milyar 146 milyon 528 bin TL

Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm televizyon kanalları ortak yayında düzenlenen yardım kampanyası için bir araya geldi.

Gratis’te “sıcacık yarıyıl tatili indirimleri” başladı! Eksiklerinizi tamamlayın! 28 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Türkiye’nin kişisel bakım marketi Gratis, yarı yıl tatiline özel pek çok ürün grubunda farklı kampanyalarla cazip indirim fırsatları sunuyor. İndirimler kapsamında Beaulis Glide eyeliner  90 TL yerine 55 liraya, Maybelline’in en çok satan New York Lash Sensational Sky High Maskarası 320 TL yerine 18

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Merkez Bankası Başkanı Kocatopçu'nun "Hazine 20 yıllık tahvil çıkarmayı düşünmeli" sözlerinin üzerinden başlayan tartışma büyüyor. Türkiye uzun vadeli borcu dışardan bulabilir mi? İçerde bu tahvilleri alabilecek kim var? Bankalar buna zorlanırsa finans krizi yaşanır mı? İşte kulislerde konuşulanlar.

Türkiye hamsi ihracatından 8 ayda tam 7,5 milyon dolar kazandı! İşte İstanbul balık hali 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Türkiye'den yılın ocak-ağustos ayları arasında 1343 tonluk hamsi ihracatı gerçekleşti. 2022 yılının başından bu yana hamsi ihracatından 8 ayda tam 7,5 milyon dolar kazanıldı. İşte, Balık hali 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

Türkiye’de son 6 ayda 10 bin yabancı şirket! İlk 5 ülke dikkat çekti

Türkiye’de yılın ilk yarısında toplam sermayesi 5,4 milyar lirayı bulan 9 bin 828 yabancı ortaklı şirket kuruldu.

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe'ye yılın tasarımı ödülü! İşte arabanın 9 Haziran fiyat listesi

BMW'nin baştan aşağıya yenilenen dört kapılı coupe modeli Yeni BMW 420i Gran Coupe, "Türkiye’de Yılın Otomobili" yarışmasında bu yıl ikinci defa verilen "Yılın Tasarımı" ödülünü kazandı. İşte BMW 420i Gran Coupe'nin özellikleri ve fiyat listesi...

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 için adaylar belli oldu! 36 model listede...

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 organizasyonu bu yıl yedinci kez düzenlenecek. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından gerçekleştirilecek organizasyon için 36 model aday gösterildi...

JLL Türkiye Yarıyıl Raporu Haberi

JLL Türkiye Yarıyıl Raporu

JLL Türkiye, perakende, ofis, lojistik ve turizm sektörlerini ele alan "Yarıyıl Raporu"nu açıkladı.


Rapora göre, kişi başına düşen perakende harcamalarındaki artış, bu yılın ilk yarısında, bir yıl öncesine göre sınırlı kalırken, İstanbul'da AVM ziyaretçi sayıları yine bir önceki yılın aynı dönemine göre düşüş gösterdi.


Ankara başta olmak üzere Anadolu'daki AVM'lerde ziyaretçi sayıları bir önceki yılın aynı dönemine göre İstanbul'daki AVM'lere göre daha hızlı artarken, yeme içme, hazır giyim ve kozmetik markaları bu yılın ilk yarısında diğer sektörlere göre daha yüksek performans sergiledi.


Perakende pazarının doğası gereği, alışveriş merkezlerinin yılın ikincisi yarısında daha yüksek bir performans göstermesi bekleniyor.


Söz konusu yükseliş öngörüsünde Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve okula dönüş dönemlerinin büyük payı bulunurken, gelecek dönemdeki perakende gündeminin ağırlıklı olarak renovasyon, yeniden kiralama, yönetim ve...