05 / 05 / 2024

Kabataş-Mecidiyeköy inşaatı başladımı

Kabataş-Mecidiyeköy inşaatı başladımı

Kadir Topbaş, metro hatlarının birbiriyle entegrasyonunu sağlayacak 7 kilometrelik Kabataş-Mecidiyeköy Metro Hattı’nın temelini attı. Kabataş-Mecidiyeköy hattı, Mahmutbey-Mecidiyeköy Metrosu’nu diğer metro hatlarına ve deniz yoluna bağlayacak.

Cengiz Holding Bodrum projesinin inşaatı başladı! 100 villa ve otel geliyor!

Cengiz Holding'in Bodrum'da hayata geçireceği yeni projesinin inşaatı başladı. 678 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilecek olan projede 100 villa ve Bulgari'nin işleteceği bir otel yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı!

İstanbul'un en değerli ve en tartışmalı arazilerinden olan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi hukuksuz inşaatın durdurulmasını istedi...

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Tekirdağ Hayrabolu Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Hayrabolu Millet Bahçesi projesinin inşaatı başladı.

Van Edremit Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Van'ın Edremit ilçesinde hayata geçirilecek millet bahçesi projesi için düğmeye basıldı. Proje dahilinde millet bahçesinin inşaatı başladı. 

Kağıthane Gültepe Kapalı Otopark projesinin inşaatı başladı!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlut Öztekin'in önem verdiği projelerden biri olan Gültepe Kapalı Otopark ve Pazaryeri Projesi'nin inşaatı başladı. 

Adana'da 01 OTO AVM'nin inşaatı başladı!

Savaş Yıldırım Orman Ürünleri Sanayi tarafından Adana'da hayata geçecek Otomobil Alışveriş Merkezi için inşaat çalışmaları başladı. Kaba inşaatın tamamlandığı projede Oto Showroom ve Home Ofis teslimleri 2022'nin ilk çeyreğinde yapılacak.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin tramvay hattı inşaatı başladı!

5 yıldır tamamlanamayan Kocaeli Şehir Hastanesi'nin bağlantı yollarının tamamlanmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda tramvay hattının inşaatı başladı.

Antalya Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı!

Antalya Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı. Alanda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün kullandığı yapının korunacak ve yeni eklemelerle tek katta bin 785 metrekarelik bir kreş yapılacak.

Priştine Merkez Camisi’nin inşaatı başladı!

 Kosova İslam Birliğince 2012 yılında temelleri atılan ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) katkılarıyla inşa edilecek olan Priştine Merkez Camisi'nin inşası başladı.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Bahçeşehir Eğitim Kurumları Serik Kampüsü'nün inşaatı başladı!

Bahçeşehir Eğitim Kurumları Serik Kampüsü inşaatı başladı. Kampüsün önümüzdeki yıl başında tamamlanacağı ve 2021 yılının ilk aylalarından sonra faaliyete geçeceği açıklandı.

Kabataş-Mecidiyeköy inşaatı başladımı Haberi

Kabataş-Mecidiyeköy inşaatı başladımı


Kadir Topbaş temel atma töreninde şunları söyledi: “Mecidiyeköy-Kabataş arası 9 dakikaya inecek. Mahmutbey’e uzanan hat 2017’de, bu hat ise  2018 yılının ortalarında hizmete alınacak. Böylece İstanbul’un en yoğun hareketliliğin yaşandığı bölgede 18 istasyonlu 24,5 kilometrelik dev bir metro hattının olacak.”


“Darphane, Beşiktaş, Kabataş istasyonlarından oluşacak hat 455 milyon dolara mâl olacak ve saatte tek yönde 70 bin yolcu taşıyacak. Bu metro da diğerleri gibi makinist olmadan çalışacak kadar teknolojik. Bunu belediye olarak biz yapıyoruz. Devlete de borcumuz yok. Belediye başkanı olarak Hazine garantisi olmadan, başkan imzası olarak benim imzamla istediğimiz krediyi bulabiliriz. Yani Kadir Abi’nizin imzası yetiyor. Birileri gitse, noteri de götürsünler kredi alamazlar. 4 milyar liraya yakın Avrupa Yatırım Bankası’ndan bu şekilde kredi aldık. Borçlarımızı bütçemizin yüzde 2.5’u ile...