17 / 05 / 2024

Kabataş vapur iskelesi ne zaman kapanacak

Kabataş vapur iskelesi ne zaman kapanacak

Kabataş'taki vapur iskelelerinin deniz trafiğine kapatılma tarihi 10 Ağustos gece yarısına kadar uzatıldı.

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor!

Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan ve tartışmalara konu olan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor. O tarihten itibaren Kabataş iskelesinden vapur seferleri başlayacak.

Kabataş Martı projesi değil, martı figürü iptal!

İBB Başkanı Uysal, Kabataş Martı projesinin iptal olmadığını, martı figürünün iptal edildiğini açıkladı.

Kabataş Erkek Lisesi'nde yangın çıktı!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan Kabataş Erkek Lisesi'nde yangın çıktı. Yangına müdahele etmek için olay yerine birçok itfaiye ekibi sevk edildi.

Kabataş Martı Projesi'nde son durum havadan görüntülendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın incelemelerde bulunduğu Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi (Martı) projesinin son durumu havadan görüntülendi. 

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi'nde son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Martı Projesi alanında incelemelerde bulundu. Erdoğan'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Mispah Demircan'da eşlik etti. 

Kabataş Martı Projesi devam ediyor!

Martı Projesi olarak bilinen Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi, İBB Meclis toplantısının gündemine getirildi.

Kabataş Martı Projesi'nde iptal yok, düzenleme var!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Martı Projesi’nin iptal edildiği iddialarını yalanlayarak projenin sürdüğünü ve trafik akışını yer altına almaksızın yeniden düzenleneceğini bildirdi.

İBB: Kabataş Martı Projesi iptal edilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Martı Projesi’nin iptal edildiğine dair haberlere açıklama yaptı. Açıklamada “Kabataş Meydan Düzenlemesi iptal edilmemiştir, en kısa sürede tamamlanacaktır” ifadeleri yer aldı.

Kabataş Martı projesi iptal edildi!

2 yıldır çalışmaları devam eden Kabataş Martı projesi iptal edildi. Yapılacak peyzaj çalışmalarının ardından Kabataş Meydanı kullanıma açılacak.

Karaköy İskelesi hizmete açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karaköy'ün yeni yüzer iskelesi, hizmete açıldı.

Kabataş Transfer Merkezi Projesi'nde son durum!

Kabataş Transfer Merkezi Projesi’yle toplu ulaşım araçları deniz yoluyla birbirine entegre olmuş olacak. Görüntü kirliliği ve trafik de ortadan kalkacak.

Kabataş Martı projesine yeni düzenlemeler!

Kabataş’taki “Martı Projesi”nin kara tarafıyla ilgili projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, yaptığı bazı düzenlemelerle onay verdi.

Kabataş Martı Projesi'ne eleştiriye tazminat davası!

Kabataş iskelesinin proje mimarı Hakan Kıran'ın, yazdığı makalede kişilik haklarını zedelediği iddiasıyla araştırmacı Cihan Uzunçarşılı Baysal aleyhine açtığı 1.000 liralık tazminat davasının görülmesine devam edildi

Kabataş vapur iskelesi ne zaman kapanacak Haberi

Kabataş vapur iskelesi ne zaman kapanacak


Kabataş'taki vapur iskelelerinin deniz trafiğine kapatılma tarihi 10 Ağustos gece yarısına kadar uzatıldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek bir transfer merkezi yapılacak, trafik yer altına alınarak sahil boyunca kesintisiz yaya akışı sağlanacak. Çalışma nedeniyle Kabataş'taki vapur iskeleleri yaklaşık 2 yıl deniz trafiğine kapatılacak. 


Tramvay ve Füniküler sistemleri bir süre daha çalışmaya devam edecek. Vatandaşların Taksim, Eminönü, Beşiktaş bölgelerine ulaşımını sağlamak amacıyla ring seferleri başlatılacak. Ayrıca bölgeden geçen otobüs sayıları artırılacak. 


Bu süre boyunca, Şehir Hatları AŞ Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar ve uğramalı Boğaz Hattı seferleri Kabataş İskelesi yerine Şehir Hatları'nın kullandığı Beşiktaş ve Eminönü iskelelerinden, İDO AŞ Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar seferleri Kabataş İskelesi yerine İDO’nun kullandığı Beşiktaş ve Yenikapı iskelelerinden, Dentur Avrasya Kooperatifi'ne bağlı...