28 / 04 / 2024

kaç çeşit zilyetlik var

kaç çeşit zilyetlik var

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir? Zilyetlik sahibine nasıl bir hak sağlıyor? Zilyetlik kavramı hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını haberimizin içinde bulabilir ve konu hakkında detaylı fikir edinebilirsiniz..

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Barınma sorunu yaşanan ülkemizde, kira ve konut fiyatları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir hanenin aylık maaş geliri bir evin kirasına eşit oldu.

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Limak Çimento halka arz oluyor! Halka arzda hangi bankalar var ve kaç lot verecek?

Limak Doğu Anadolu Çimento San. ve Tic. A.Ş. halka arz olacak. Yapılan açıklamada firmanın halka arz büyüklüğü 2.52 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. Limak Çimento'nun, halka açıklık oranı da yüzde 31 olarak kaydedildi. Toplam olarak 155 milyon lot bireysele eşit miktarda dağıtılacak.

Çavuşoğlu Yemenler'den 72 ay eşit taksit fırsatı!

Çavuşoğlu Yemenler konut almak isteyenlere özel KAFİ sistemiyle yılın son günlerinde benzersiz ödeme alternatifleri sunuyor. Kampanya kapsamında 72 aya varan eşit taksit imkanıyla konut sahibi olmak mümkün.

Batı Ege Gayrimenkul'un halka arzı başladı

Batı Ege Gayrimenkul bugün halka arz oluyor. Kaç gün sürecek?, Kaç lot verecek?, Hisse kodu nedir?, Hisse fiyatı nedir?, Eşit dağıtım mı oransal dağıtım mı olacak?, Hangi bankalarda var? İşte haberin detayları...

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

İzmir Bergama'da yüzde 20 indirimle konut imarlı arsa sahibi olabilirsiniz! Bu tarihi kaçırmayın!

İzmir Bergama Milli Emlak, İzmir ili, Bergama ilçesi, Zeytindağ Mahallesinde yer alan arsayı yüzde 20 indirim ya da 8 eşit taksitle satıyor. Peki İzmir Bergama'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte arsa ile ilgili detaylar...

Telefon almak isteyenlere müjde: A101 indirimli iPhone satışına başladı! Bu fırsat kaçmaz!

Çeşit çeşit iPhone modelleri A101'de satışa çıkıyor. İşte detaylar ve A101 iPhone güncel fiyatları...

8 çeşit kahve yapma özelliği bulunan Philips EP4346/70 tam otomatik espresso makinesinin fiyatı belli oldu!

Philips, 8 çeşit kahve yapma özelliğiyle sınıfının en iyi espresso makinelerinden biri olan EP4346/70 tam otomatik espresso makinesini ürettiğini duyurdu. Kahve tiryakilerini çok sevindirecek bu haberin ardından bu ürünün teknik özellikleri ve fiyatı araştırılmaya başlandı.

İlaçta KDV yüzde 10’a çıktı: 14 bin 900 çeşit ilaca bir zam daha geliyor! 

İlaçta KDV oranın yüzde 10'a yükseltilmesiyle 14 bin 900 çeşit ilacın fiyatlarının artacağına vurgu yapan TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, KDV'nin mali takibi sağlama amacıyla sembolik bir değere düşürülmesinin gerektiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Tefal Turbo Pro FV5688 buharlı ütü ne kadar, en uygun nerede? 11 Haziran 2023 fiyat listesi...

En inatçı kırışıklıklara bile meydan okuyan Tefal Turbo Pro FV5688, Durilium AirGlide taban teknolojisi sayesinde buhar dağıtımını eşit bir şekilde yaparak kullanıcılarından tam not alır. Peki, Tefal Turbo Pro FV5688 buharlı ütü kaç TL?

Schafer airfryer fritözlerde kaçırılmayacak indirim fırsatı! İşte 9 Haziran 2023 fiyat listesi...

Teknolojisiyle yiyecekleri kısa sürede lezzetli ve eşit bir şekilde pişiren, tasarımıyla mutfaklara şıklık katan Schafer airfryerlar, şimdi yüzde 20 indirimli. Peki, Schafer airfryer fiyatları kaç TL? Schafer Fit Oven Airfryer ne kadar?

Karaca Multifry Inox Double Pan AirFryer indirime girdi! Bu fırsat kaçmaz! 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Karaca Multifry Double Pan AirFryer, hava sirkülasyonu teknolojisi ile tüm gıdaları hızlı ve eşit ve pişirir. Peki, Karaca Multifry Inox Double Pan AirFryer en uygun nerede satılıyor, indirimli fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

kaç çeşit zilyetlik var Haberi

kaç çeşit zilyetlik var

Zilyetlik nedir?


Zilyetlik bir kimsenin bir şeyi elinin altında bulundurması olarak karşımıza çıkıyor. Medeni Kanun zilyetliği, bir şey üzerinde "Fiilen tasarruf sahibi olma" şeklinde tanımlıyor. O halde zilyetliği,"bir şey üzerinde fiili hâkimiyet" veya bir eşyayı fiili hâkimiyet ve kudret alanı içinde bulundurma" biçiminde tanımlayabiliriz. Zilyetlik niteliklerine göre türlere ayrılıyor.


Zilyetlik türleri nelerdir?


Hakka Dayanan-Hakka Dayanmayan Zilyetlik


Zilyet eşya üzerinde ayni zamanda bir ayni veya şahsi hakkın sahibi ise “hakka dayanan zilyetlik”, buna karşılık zilyedin eşya üzerinde hiçbir ayni veya şahsi nitelikte bir hakkı bulunmaksızın fiili hakimiyeti varsa, buna da “hakka dayanmayan zilyetlik” denir.

Haksız zilyet, eşya üzerinde zilyetliğine esas teşkil eden bir hakkı olmadığını bilmiyor veya bilmesi gerekmiyorsa, bu tür haksız zilyede de “iyi niyetli haksız zilyet” denir. 


Asli Zilyetlik-Fer’i Zilyetlik


Bir şeye, malik sıfatıyla veya...