01 / 05 / 2024

kaç konutun deprem sigortası var

kaç konutun deprem sigortası var

2003-2022 yılları arasında DASK Fonunda toplanan para tutarına ve yapılan harcamalara ilişkin soru önergesi verildi. CHP Mersin Milletvekili Alpat Antmen konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Konutlarda sigortalılık oranı 2000'den bu yana 9 kat arttı!

Türkiye'de şu an 6.4 milyon konutun deprem sigortası bulunuyor. Bu oran, sigorta yaptırması gerekenin yaklaşık yüzde 36.5’ine denk geliyor. 2000 yılında bu oran sadece yüzde 4'tü...

Konut maliyeti arttı, dönüşüm kitlendi! Müteahhitler deprem bölgesinden kaçıyor, yüksek kazançlı lüks yapılara gidiyor!

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen 7'den büyük iki depremin ardından, afet bölgesinin ihya edilmesi için yeni konut inşaatlarına başlandı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından müteahhitlerin deprem bölgesinden kaçtığını dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Deprem bölgesindeki 46 bin konutun inşaatı tamamlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki 46 bin konutun inşaatını tamamladıklarını belirterek bunları peyderpey teslim edeceklerini söyledi.

Düzce, deprem sigortasında ilk sırada! 82 bin konutun 75 bini sigortalı!

Son 25 yılda 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, 82 bin konutun 75 bin 130'u Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alındı.

Deprem bölgesindeki 200 bin konutun yapımı son gaz devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, deprem bölgesinin hızlı şekilde ayağa kaldırılması için 850 bin bağımsız birimden 200 konutun yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansı yok! SON DAKİKA! Deprem erken uyarı sistemi nasıl olmalı? 

Prof. Dr. Haluk Özener, 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansının olmadığına dikkat çekerek, uyarı sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, üç ilin daha deprem riskini açıkladı! Şimdi bakın: Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olabilir?

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, il il deprem beklentilerini açıklıyor. Ercan, geçtiğimiz gün üç il için daha beklentisini açıkladı. Peki Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olur?

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

SON DAKİKA! Deprem oldu! Acil bakın!

6 Şubat’ta peş peşe meydana gelen iki büyük depremin ardından vatandaşlar sürekli deprem olup olmadığını araştırıyor. AFAD verilerine göre saat 16.59’ta deprem oldu. Peki, nerede ve kaç şiddetinde deprem oldu? İşte detaylar...

SON DAKİKA! Az önce deprem mi oldu? Nerede deprem oldu? Acil bakın!

Az önce deprem olup olmadığı merak ediliyor. Kandilli Rasathanesi deprem olan bölgeleri ve kaç şiddetinde deprem olduğunu az önce paylaştı. Peki, nerede ve kaç şiddetinde deprem oldu? İşte detaylar...

SON DAKİKA! Yine deprem mi oldu? Acil bakın!

Adana'da sabah saatlerinde korkutan bir deprem oldu. Çevre kentlerden de hissedilen sarsıntının şiddeti, AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından 5,5 olarak açıklandı. Ardından, Adana başta olmak üzere yakın illerde çok sayıda deprem meydan geldi. Peki, başka nerelerde ve kaç şiddetinde deprem oldu?

DEPREM Mİ OLDU? En son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Temmuz 2023 depremler!

SON DAKİKA DEPREMLER! Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde meydana gelen depremleri listelemeye devam ediyor. 20 Temmuz deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

kaç konutun deprem sigortası var Haberi

kaç konutun deprem sigortası var

CHP Mersin Milletvekili Alpat Antmen, 2003-2022 yılları arasında DASK Fonunda toplanan para tutarına ve yapılan harcamalara ilişkin soru önergesi verdi. Antmen, sorularının Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yanıtlanmasını talep etti. Antmen, "Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim" diye konuştu. 

CHP Mersin Milletvekili Alpat Antmen'in konuyla ilgili soruları şu şekilde: 

1. DASK 2033 ila 2022 yılları arasında ne kadar para toplamıştır? 

2. DASK kapsamında, deprem sigortası bulunan yapı sayısı kaçtır? Bunları kaçı konut kaçı iş yeridir?

3. Bahsi geçen yıllar içinde toplanan DASK paraları hangi fonda ve hesaplarda değerlendirilmiştir? 

4. DASK parasında toplanan paraalrın ne kadarı depremden zarar gören vatandaşlara dağıtılmış veya  depremde konut ve iş yerleri zarar...