02 / 05 / 2024

Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır

Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır

Arsası olup, üzerinde bina inşa etmek isteyen kimseler geçici müteahhitlik belgesi alarak kendisi inşaat yapabiliyor. Peki, bir arsa üzerinde ev inşaatı nasıl yapılır? Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır?

Mall of İstanbul AVM'nin değeri ikiye katlandı: 21.6 milyar TL!

Mall of İstanbul AVM'nin 29 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam değeri açıklandı. Dev AVM'nin değeri, 1 yılda resmen 2'ye katlandı. Peki dev AVM'nin pazar değeri ne kadar oldu? Hangi mağazalar var? Kiralanabilir alanı kaç metrekare? 

Ankara'da metrekaresi 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla imarlı 7 adet arsa satılıyor!

Ankara Altındağ'da yer alan 7 adet imarlı arsa 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Peki ihalesi ne zaman? Arsaların büyüklükleri kaç metrekare? 

Silivri'de 7 adet arsa satılıyor! Megakentte büyük fırsat! 

Silivri Belediye Başkanlığı, İstanbul Silivri'deki 7 adet arsayı satıyor. Peki Silivri'de satışı yapılacak arsaların büyüklükleri kaç metrekare? Fiyatları ne kadar? 

3 ildeki 5 arsa 249 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor! 

Tokat, Ankara ve Kırklareli illerinde yer alan 5 adet arsa Belediyeler tarafından satılıyor. Peki 3 ildeki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? Fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

İBB, Kağıthane'de konut imarlı arsa satıyor! Megakentte arsa sahibi olma fırsatı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kağıthane'de yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Kağıthane'de yer alan arsanın büyüklüğü kaç metrekare? Fiyatı ne kadar? 

Gaziantep'te 36 milyon TL'ye arsa satılıyor!

Gaziantep Şahinbey'de 36 milyon TL'lik arsa satışa sunuluyor. Peki Gaziantep'teki arsanın büyüklüğü kaç metrekare? İşte ayrıntılar...

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Sincan'da 29 adet gayrimenkul 3.2 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! 

Ankara Sincan Belediyesi, Ankara ili, Sincan ilçesinde yer alan 29 adet gayrimenkul satışa çıkıyor. Peki Ankara Sincan'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Milli Emlak, Alanya'daki 13 araziyi 8 taksitle satıyor! 180 bin TL'den başlayan fiyatlarla ucuz arazi fırsatı! 

Alanya Milli Emlak Müdürlüğü, Antalya Alanya'nın farklı mahallelerinde yer alan 13 araziyi 8 taksit ya da yüzde 20 indirim seçeneğiyle satıyor. Peki Alanya'da yer alan arazilerin büyüklükleri kaç metrekare, fiyatları ne kadar?

Kocaeli'deki 4 adet arsa yüzde 20 indirim fırsatıyla satışa çıkıyor! 

Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ait 4 adet arsa yüzde 20 indirim fırsatıyla satılıyor. Peki Kocaeli'de yer alan arsaların büyüklükleri kaç metrekare;? Fiyatları ne kadar? 

Kütahya'da 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor! Hem KDV, hem emlak vergisi ödemesi yok!

Kütahya Emet'te yer alan 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Arnavutköy'deki 22 adet arsa satılıyor! Belediyeden Kanal İstanbul çevresinde imarlı arsa fırsatı! 

Arnavutköy Belediyesine ait 22 adet imarlı arsa satışa sunuluyor. Peki Arnavutköy'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Vakıflar, o ildeki 3 adet konutu satıyor! Ev alacaklara fırsat! 

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Erciyesevler Mahallesinde yer alan 3 adet konutu satıyor. Peki Kayseri Kocasinan'da satışı yapılacak konutların büyüklükleri kaç metrekare? Fiyatlar ne kadar? 

Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır Haberi

Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır

Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır?

Arsası olup, üzerinde bina inşa etmek isteyen kimseler bir müteahhit ile anlaşabildiği gibi bunu geçici müteahhitlik belgesi alarak kendisi de yapabiliyor.


Peki, bir arsa üzerinde ev inşaatı nasıl yapılır? Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır?


Sınırları belli bir arsa üzerinde yapılacak evin mimari projesi hazırlanmadan önce, imar durum belgesi alınabiliyor. Bu belgede yapılacak inşaatın sınırları belirtiliyor. Burada yazan rakamlardan daha büyük ve daha yüksek ev inşaatı yapılamıyor.


Arsaya ne kadar ev yapılabileceği TAKS ve KAKS oranlarına göre hesaplanabiliyor.


TAKS (Taban Alan Katsayısı) , arsa üzerine yapılacak inşaatın taban oturum alanının arsaya oranı olarak tanımlanıyor. 


TAKS oranları, 0.10 – 0.15 – 0.40 – 0.50 – 0.60 – 0.80 arasında değişebiliyor. 


KAKS ise; Kat alanı kat sayısı olup, yapının katlar...