02 / 05 / 2024

kaç şirkete kayyum atandı

kaç şirkete kayyum atandı

Başbakan Yardımcısı Canikli, "KHK'lar kapsamında Türkiye'nin 43 ilinden toplam 965 şirkette kayyumların yetkileri TMSF'ye devredildi veya Fon bu şirketlere kayyum olarak atandı. Ayrıca 107 gerçek kişinin mal varlıklarına TMSF kayyum oldu" dedi.

850'den fazla şirkete kayyum atandı!

Başbakan Yardımcısı Canikli, FETÖ ile mücadelede kayyum atanan şirketlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Canikli, "Şu an itibariyle 850'den fazla şirkete bu kapsamda kayyum atanmış durumda." dedi.

Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki kaçak yapılar yıkıldı!

Kocaeli Köseler'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikte hayata geçirilen kaçak yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

İnanlar İnşaat'a kayyum talebi!

İnanlar İnşaat'ın sahibi Serdar İnan hakkında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, şirkete kayyum atanması talep edildi.

Ankara'daki 231 vatandaş tapu beklerken evlerinden oldu!

Ankara Yenimahalle ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 269. Cadde’de yer alan inşaatın mağdurları şirkete kayyum atanmasını talep etti.

850'den fazla şirkete kayyum atandı!

Başbakan Yardımcısı Canikli, FETÖ ile mücadelede kayyum atanan şirketlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Canikli, "Şu an itibariyle 850'den fazla şirkete bu kapsamda kayyum atanmış durumda." dedi.

Fethiye'de 4 şirkete kayyum atandı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 4 şirkete kayyum atandı.

İzmir'de 57 şirkete kayyum atandı!

İzmir'de, yöneticileri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan, aralarında Kavuklar ve Küçükbay grubunun da bulunduğu 57 şirkete ve bağlı şubelerine kayyum atandı.

Kocaeli'de 5 şirkete kayyum atandı!

Kocaeli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında bir yerel marketler zincirine, bir yangın sistemleri, bir gıda ve 2 inşaat firması olmak üzere 5 firmaya kayyum atandı.

Bayburt'ta FETÖ'cü 2 şirkete kayyum!

Bayburt'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında 2 şirkete kayyum atandı.

Denizli'de 30 şirkete kayyum atandı!

Denizli'de 15 Temmuz sonrası yürütülen FETÖ/PDY yönelik yürütülen soruşturma kapsamında iş dünyasına yönelik yapılan, gözaltına alınıp tutuklanan ve aranan 23 işadamına ait 30 şirkete kayyum atandı.

Yağmur Mobilya'ya kayyum atandı!

Adana'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 54 şirkete kayyum atandı. Kayyum atanan şirketler arasında Süvari ve Yağmur Mobilya gibi tanınmış markalar da bulunuyor.

Süvari Giyim'e kayyum atandı!

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 54 şirkete kayyum atandı. Kayyum ataması yapılan şirketler arasında 150 kadar mağazası bulunan Süvari Giyim de bulunuyor.

Prizma İnşaat, TMSF'ye devredildi!

Tokat'ta FETÖ/PDY’ye yönelik yapılan soruşturma kapsamında, Tokat Sulh Ceza Hakimliği tarafından Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince 7’si eğitim şirketi, 4’ü ise ticari şirket olmak üzere toplam 11 şirkete kayyum atandı.

kaç şirkete kayyum atandı Haberi

kaç şirkete kayyum atandı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) kapsamında Türkiye'nin 43 ilinden toplam 965 şirkette kayyumların yetkilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildiğini veya Fon'un bu şirketlere kayyum olarak atandığını belirterek, ayrıca TMSF'nin 107 gerçek kişinin mal varlıklarına kayyum olduğunu bildirdi. 


Canikli, yaptığı yazılı açıklamada, KHK'lar kapsamında Türkiye'nin 43 ilinden toplam 965 şirkette kayyumların yetkilerinin TMSF'ye devredildiğini veya Fon'un bu şirketlere kayyum olarak atandığını ifade ederek, ayrıca 107 gerçek kişinin mal varlıklarına da kayyum olarak TMSF'nin getirildiğini kaydetti. 


Bu şirketlerin 496'sının anonim, 354'ünün limited şirket, 22'sinin anonim / limited şirket şubesi, 67'sinin ticari işletme, 1'inin ticari işletme şubesi, 5'inin yurt dışında kurulu şirket, 9'unun işletme, 3'ünün kollektif şirket, 3'ünün ortaklık, 2'sinin adi komandit şirket, 1'inin adi ortaklık, 1'inin kooperatif ve birinin...