02 / 05 / 2024

kaçak binalara deprem sigortası yapılır mı

kaçak binalara deprem sigortası yapılır mı

Olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlayan DASK yıllık olarak düzenleniyor. Peki kaçak binaya DASK yapılır mı?

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'si kaçak!

İzmir'de yaşanan deprem, fay hatları üzerinde kurulu Bursa’nın  yeni gündemi oldu. Uzmanlar, Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'sinin kaçak ve mühendislik hizmeti almamış binalardan oluştuğunu söyledi. 

Murat Kurum'dan deprem konutları ve kaçak yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 ilde deprem konutlarının üretimini sürdürdüklerini belirtti ve “Elazığ ve Malatya’da ilk konutların geçici kabulu başladı" dedi. Muğla'da ise 5 bin 459 adet kaçak yapı belirlediklerini söyleyen Kurum, 576 yapının yıkıldığını açıkladı.

Eskiyen ve yıpranan yapıların envanteri çıkarılmalı, kaçak yapılar yıkılmalı!

Van’da yıkıma ve ölüme yol açan İran’ın Hoy kentindeki 5,9 büyüklüğündeki deprem, ülkedeki dayanıksız binaları tekrar gündeme getirdi. İMO Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların yıkılması gerektiğini belirtti...

İzmit'te kaçak yapılara ceza!

İzmit Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor. Bölgede inşa edilen kaçak binalara ceza verildi.

İsmail Hakkı Edebali'den kaçak bina sahiplerine uyarı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bakan ve belediye başkanlarının adlarını kullanarak Kaçak binalara su, elektrik ve doğalgaz bağlama vaadiyle dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

Deprem en çok kaçak inşaatlara zarar veriyor!

Kocaeli'de, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla 60 bin öğrenciye eğitim verildi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, depremin en çok hasar verdiği yapıların, kaçak inşaatlar olduğuna işaret etti.

Seyhan'da kaçak binalara geçit yok!

ADANA Seyhan Belediyesi çarpık yapılaşmanın önüne geçebilmek için ilçede adeta seferber oldu. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın göreve gelmesinden buyana kaçak ve imara aykırı yapılara göz yumulmuyor.

Seyhan'da kaçak binalara af yok!

Seyhan İlçe Belediyesi, ruhsatsız olduğu saptanan 49 adet inşaatın yıkılması için ihale açtı. 24 mahallede yıkım yapıldı. Toplam 11 bin 822 metrekarelik 49 adet inşaatın kaçak yapıldığını belirledi.

Seyhan'da kaçak binaya af yok!

Afana Seyhan'da kaçak binalara af yok Seyhan İlçe Belediyesi, ruhsatsız olduğu saptanan 49 adet inşaatın yıkılması için ihale açtı. Seyhan' da kaçak binaya af yok.

İnegöl Belediyesi kaçak yapılaşma ile mücadelesini sürdürüyor!

Beton firmalarının temsilcileriyle bir araya gelen belediye yetkilileri, kaçak binalara beton dökülmemesi konusunda daha hassas davranılmasını istedi İnegöl Belediyesi, kaçak yapılaşma ile etkin bir mücadele sağlıyor...

Kaçak bina yıkımı nasıl yapılır?

Yapı ruhsatı alınmadan ya da ruhsat ve eklerine aykırı yapılan binalara kaçak bina deniyor. Bu durum ilgili belediyeler tarafından tespit edilirse bina yıkımı kararı alınabiliyor. Kaçak bina yıkımı nasıl yapılır?

kaçak binalara deprem sigortası yapılır mı Haberi

kaçak binalara deprem sigortası yapılır mı

Kaçak binaya DASK yapılır mı?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK poliçesi, meydana gelecek olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlayan ve her konuta yaptırılması zorunlu tutulan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor.


DASK sigortası yıllık olarak düzenleniyor. Yıllık deprem sigortası bedelleri ise, konutun yer aldığı deprem bölgesine ve konutun bulunduğu yapının yapısal özelliklerine göre belirleniyor. 


Deprem sigortası için ödenecek bedel hesabı, Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatları baz alınarak yapılıyor. Konut için belirlenen sigorta bedeli, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK sigortası için ödenmesi gereken bedel bulunuyor.


DASK sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri aşağıdaki sıralanıyor.


- Çelik - Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

- Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

- Diğer Yapılar:...