04 / 05 / 2024

kaçak binalarda para cezası

kaçak binalarda para cezası

Kaçak bina inşaat cezası nelerdir?: Kaçak bina inşaatı yapıldığını öğrenen idare inşaatın o andaki durumunu tespit edip yapıyı mühürlüyor ve inşaat yapımını durduruyor. Yapı ruhsatının alınmasıyla inşaata devam edilebiliyor...

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

Kaçak yapı para cezası ne kadar? Kaçak yapıya ruhsat alınır mı?

Kaçak yapılara dair merak edilen birtakım hususlar vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Fethiye'de kaçak yapı furyası yeniden başladı!

Seçimden önce yeri imar barışına imkan tanınacağı iddialarının ortaya çıkmasının ardından Muğla'daki sahil kesimlerinde kaçak binalarda patlama yaşandı. CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kayseri'de kaçak kripto para operasyonunda 6 zanlı yakalandı!

Kayseri'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen kaçak kripto para üretimi yapanlara yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda toplamda 6 zanlı gözaltına alındı.

Yunanistan’da kaçak inşaat iddiası: Köy halkına para cezası verildi!

Yunanistan İskeçe'deki Küçükdavutlu köyü camisinin kaçak inşaatla genişletildiği iddiası nedeniyle köy halkına para cezası verildi.

İran'da kaçak faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliği kapatıldı!

İran Tahran'da kaçak faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliği kapatıldı...

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

Kaçak yapılaşma cezalarına ilişkin iptal istemi reddedildi!

Kaçak yapılara yönelik verilen ancak tahsil edilemeyen para cezalarının iptalini düzenleyen Kanun hükmünün iptali istemi Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. 

Ahmet Aras: Bodrum'da kaçak yapılarla mücadelemizi ara vermeden sürdüreceğiz!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekipleri, imara aykırı olduğu tespit edilen ve yıkım kararı alınan binalarda yıkım işlemlerini gerçekleştiriyor. Ekipler, kaçak yapılan 4 bin metrekarelik bir okulu da yıktı...

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamda bu güne kadar 14 bin 436 ihbar yapıldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince 10 ayda 628 yapı mühürlendi, 485 yapı için para cezası verildi ve 353 kaçak yapı yıkıldı.

Kaçak yabancıya ev kiralayan yanacak!

Bu hafta Meclis Genel Kurulu tarafından yasalaştırılması öngörülen torba yasada kaçak durumdaki yabancı şahısların ‘barınmasına, konaklamasına imkan sağlayanlar’ ile bunlara ‘evini kirayanlara’ para cezası uygulaması öngören bir madde yer alıyor…

kaçak binalarda para cezası Haberi

kaçak binalarda para cezası


Kaçak bina inşaat cezası nelerdir?


Yapı ruhsatı olmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı, ilgili idarece tespit edilirse, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilip yapı mühürlenerek inşaat hemen durduruluyor. Durdurma işleminde, yapı tatil zaptı yapının bulunduğu yere asılarak yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılıyor. Bu tebligatın bir nüshası da muhtara bırakılıyor.


Bu tarihten itibaren en fazla bir ay içinde yapı sahibi, yapısını ruhsata uygun hale getirerek veya ruhsat alarak, belediyeden veya valilikten mührün kaldırılmasını isteyebiliyor.


İdare, kaçak bina inşaatını öğrendiğinde, inşaatın o andaki durumunu tespit eder. Tespit, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığının belirlenmesine yönelik olduğundan, ruhsatsız olarak hangi inşaat faaliyetlerinde bulunulduğunun, ruhsat varsa ruhsat ve eklerine aykırı olan inşaat faaliyetlerin tek tek yazılması gerekiyor....