21 / 05 / 2024

kaçak çekme katın yıkımı

kaçak çekme katın yıkımı

Çekme kat nedir? Bir binanın son katı üzerine yapılan, cepheden geriye çekilmiş kata çekme kat deniyor. Çekme kat hakkında merak etiğiniz diğer detaylar haberimizin devamında yer alıyor..

Datçalılardan kaçak inşaat isyanı: Kaçak yapıların inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor!

Datça’nın Emecik Mahallesi Karaincir mevkiindeki mahalle sakinleri, 3. derece sit alanında Yapı Tatil Tutanağına rağmen inşaat çalışmaları süren 40 adet kaçak inşaatın durdurulmasını istedi. 

Kaçak maç yayını izleyenlere şoke eden haber! Öyle bir yaptırım geliyor ki!

Kaçak maç yayınlarının önüne geçmek için yapılan çalışmalara hız verildi. Çok sayıda kişinin özellikle derbi maçlarını kaçak olarak izlediğinden yola çıkan Digitürk ve spor kulüpleri harekete geçti.

Bodrum'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekipleri kaçak yapıların yıkımını gerçekleştiriyor.

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Kaçak katta oturanlar gider masrafı öder mi? 

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanlarda kaçak katta oturanların gider ödemelerini kaleme aldı. 

Bodrum'da kaçak yapı avı hız kesmiyor!

Çağdaş Holding İcra Kurulu üyesi Dağlarca Çağlar, tatilcilerin gözdesi olan Bodrum'da kaçak yapı avının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Pendik'te yıkılan kaçak yapıların yerine kreş yapılacak!

İBB, Pendik Dolayoba Mahallesi’nde yer alan kaçak yapıların yerine kreş inşa etmek için harekete geçti.

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Çukurova Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Adana Çukurova Belediyesi ilçe genelinde bulunan kaçak yapıların yıkım işlemlerine devam ediyor. 

Ordu'da kaçak yapılaşmaya geçit yok! 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu sahilinde kaçak yapıların birer birer ortadan kaldırıldığını dile getirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Silivri'de kaçak 8 yapının yıkımı gerçekleştirildi! 

Silivri Belediyesi, Çayırdere Mahallesi'nde tarım arazisi üzerine inşa edilen 8 kaçak yapının yıkım işlemlerini tamamladı. 

Bornova’daki kaçak 800 villa için harekete geçildi!

İzmir’de vatandaşların özellikle hafta sonu nefes alabilmek için gittiği Bornova’daki Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol gibi yerlerde artan kaçak yapılanmanın engellenmesi için harekete geçildi. 2017'den sonra yapılan villaların yıkımına başlanırken, toplam 800’den fazla yapının yıkılacağı belirtildi. 

Bornova Belediyesi'nden kaçak yapı temizliği!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri üzerinde inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımına ilişkin kamuoyunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

kaçak çekme katın yıkımı Haberi

kaçak çekme katın yıkımı

Çekme kat nedir? 


Çekme kat; çatı katı ile son kat arasında kalan, terasın tam orta yerinde bulunan ve dört tarafı balkonla çevrili olan kat çeşididir. Çekme katın 3194 Sayılı İmar Kanunundaki tanımı ise şöyle; 


Madde 2.02.- İnşa edildiği tarihte yürürlükte olan mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılmış çekme kattır. 2981 sayılı kanuna göre af kapsamına dahil edilerek aynen veya ıslah edilerek muhafazası mümkün olan çekme katlar da mevcut çekme kat kabul edilir.


Çekme katların da tapuda kayıtlı olarak yapılması gerekiyor. Tapuda kayıtlı olmayan kaçak çekme katlar için ne yapılabilir?


Diyelim ki yeni bir ev satın aldınız fakat sizden önceki ev sahibi tapuda kaydı olmayan bir çekme kat yaptırmış. Bu durumda kaçak çekme kat sahibi olmak istemiyorsanız ne yapmanız gerekiyor? İşte sorunuzun cevabı.. 



Yapınız projeye aykırı...