03 / 05 / 2024

kaçak dairelerin durumu

kaçak dairelerin durumu

Kaçak olarak tespit edilen yapılarda, ruhsat aykırılığın giderilmesi halinde yapının inşaatına izin veriliyor. Ancak, aykırılığın giderilmemesi halinde bazı yaptırımlar uygulanıyor. İşte, kaçak daire cezası!

Vergi kaçakçısını ihbar edene 41 milyon lira ödül!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, ilgili kanun kapsamında vergi kaçakçılığı hakkında bilgi sahibi olanlara, bu durumu bildirmelerini sağlamak üzere ikramiye veriliyor.

Diyarbakır'daki lüks sitelerde kaçak elektrik denetimi yapıldı!

Diyarbakır'da lüks dairelerin bulunduğu 11 sitede inşaat sırasında kaçak elektrik hattı çekildiği tespit edildi. DEDAŞ bu sitelerin elektrik tesisinden sorumlu teknisyenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır'daki 11 sitede kaçak elektrik hattının olduğu tespit edildi!

Diyarbakır'da lüks dairelerin bulunduğu 11 sitede inşaat sırasında kaçak elektrik hattı çekildiği tespit edildi. Karagüzel: "Müteahhitler, siteleri denetleyen yapı denetim firmaları hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Kayıp kaçak bedelini almak isteyen ne yapmalı?

Kayıp kaçak ücretinin geri alım sürecinde ki gelinen son durumu değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, vatandaşların bu süreçte ki izleyeceği yolu detayları ile anlattı.

Kaçak yapı tatil zaptı nasıl düzenlenir?

Yapının kaçak olarak tespit edilmesinden sonra belediye ya da il özel yönetimlerince yapının o anki durumu saptanıyor. Peki, kaçak yapı tatil zaptı nasıl düzenlenir?

1967 yılında İstanbul'da kaçak inşaat sayısı 37 binin üstündeymiş!

1967 yılında, şehirdeki kaçak inşaat ve yapıların durumu tespit edilmekteymiş ve bu iş için iki ekip kurulmuş. Tespit edilen duruma göre, İstanbul'da kaçak inşaat sayısı 37 binin üstündeymiş.

Nazım Biçer: Adana'da kaçak yapılaşma yaygın!

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) inşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Sube Başkanı Nazım Biçer, Adana'da kaçak yapılaşmanın yaygın, çarpık kentleşme ile basa çıkılamayan imar durumu ve altyapı eksiklikleri bulunduğunu bildirdi.

Kaçak yapıların hukuki durumu!

Kaçak yapı; kendi mülkiyeti ya da hissesi üzerine imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapılara deniyor. Kaçak yapıların hukuki durumu İmar Kanunu' nun hükümlerine göre düzenlenmiştir....

Diyarbakır Suriçi bölgesi kaçak yapılardan arınıyor!

Diyarbakır'da kaçak yapılarda oturanların durumu netlik kazanmazken, kentsel dönüşüm sürecinde Diyarbakır'ın turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik destek çalışması yapılacak...

Ahmet Şahin: Kentsel dönüşümle kaçak yapılaşma azaldı!

Yapı Endüstri Merkezi'nde konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, kentsel dönüşümle gecekondu ve kaçak yapılaşmaya yönelme imajının kırıldığını belirterek, "Artık gecekondu yıkımları olaylarla değil törenlerle gerçekleştirilmektedir" dedi

Eskişehir'deki kaçak villalar için yönetmelik değişti!

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Karacaşehir köyünde kaçak olarak inşa edilen villaların, Büyükşehir ve Odunpazarı belediyelerinin yaptığı yönetmelik değişikliğiyle kurtarıldığı ileri sürüldü

Adana'da Belediye Meclis Üyesi'ne kaçak villa cezası!

Adanada, AK Partili Büyükşehir ve Çukurova İlçe Belediye Meclis üyesi Levent Özveren ile turizmci eşi Müge Sürmeli Özveren, kamu arazisine kaçak villa yaptıkları iddiasıyla 10ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Çiftin cezaları ertelendi.

Arnavutköy Belediyesi kaçak yapıları yıktıracak!

Arnavutköy Belediyesi Yapı Kontrol  Müdürlüğü, ilçede 2007 ve 2010 yılında yapılmış kaçak binaların yıkılması işini yaptırmak üzere ihale düzenlediğiniduyurdu

kaçak dairelerin durumu Haberi

kaçak dairelerin durumu

Kaçak daire cezası!

Kaçak yapı ya da imar mevzuatına aykırı yapı, yetkili idarelerin bilgisi dışında (ruhsatsız) yapılan ya da imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar olarak karşımıza çıkıyor. 


Yasadaki tanıma göre;"İmar mevzuatına aykırı yapı", "ruhsatsız yapılar," "ruhsat ve eklerine" fen ve sağlık kurallarına, kat nizamına, taban alanına, komşu mesafelerine, imar yoluna, ön cephe hattına, bina derinliğine, imar planı bölgeleme esaslarına aykırı olan, komşu parsele veya imar planlarında yol, yeşil alan, otopark gibi kamu hizmet ve tesisleri için ayrılmış alanlara tecavüz eden, kesin inşaat yasağı olan yerlere inşa edilen yapılar olarak tanımlanıyor.


Ruhsat alınmadan yapılan yapıların tespit edilmesi halinde, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit ediliyor. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durduruluyor. 


Kaçak daire cezası!

Kaçak...