17 / 05 / 2024

kaçak eklenti nedir

kaçak eklenti nedir

Binanın usulüne uygun olarak düzenlenmesi durumunda yapı ruhsatı belgesi alması zorunlu tutuluyor. Binaya sonradan yapılan değişiklikler için tekrar yapı ruhsatı belgesi düzenlenmesi gerekiyor. Peki, binaya kaçak eklenti nedir?

Soner Yalçın'ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!

Soner Yalçın’ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklentiler yaptığına ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. otoğraflarda bodrum kat ilave edilen villanın tabanının komple delinip yıkıldığı görülüyor...

Sarıyer Armutlu'da 200 kaçak bina yıkılıyor!

İstanbul'da Sarıyer Belediyesi tarafından kaçak eklenti yapıldığı tespit edilen 200 bina için yıkım çalışması başlatıldı. Dün Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde yıkım yapılacak binaların çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Samsun'daki kaçak inşaatların suları kesilecek!

Kaçak binalarla ilgili kararların mahkemede 8 ay sürdüğünü belirten Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, Binalarına kaçak eklenti veya kaçak inşaat yapanların su aboneliklerinin iptal edileceğinin altını çizdi

Kaçak inşaat mühürleme tutanağı!

Ruhsat alınmadan inşaata başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı inşaat yapıldığı ilgili idarece tespit edilirse yapı derhal mühürlenerek inşaat durduruluyor. Peki, kaçak inşaat mühürleme tutanağı nedir?

Kaçak doğalgaz kullanım cezası nedir?

Taşınmaz mal alan veya kiralayan kimselerin bazı abonelikleri üstüne alması gerekiyor. Herhangi bir aboneliğin usulüne aykırı veya kaçak kullanımı durumunda ceza kesiliyor. Peki, kaçak doğalgaz kullanım cezası nedir?

Kaçak yapının cezası nedir?

Ruhsat alınmadan başlanılan veya ruhsat ve eklerine aykırı olan yapılara kaçak yapı deniyor. Peki, kaçak yapının cezası nedir? İşte, kaçak yapı yaptırımları..

Elektrik kaçak kullanım cezası nedir?

Elektriği her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanmak kaçak elektrik kapsamına giriyor. Peki, elektrik kaçak kullanım cezası nedir? İşte elektrik kaçak kullanım cezası..

Kaçak ev yapmanın cezası nedir?

İmar Kanunu gereğince bütün evler için ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanan evler ve yapılar için cezai yaptırımlar uygulanıyor. Peki, kaçak ev yapmanın cezası nedir?

Binaya kaçak eklenti nedir?

Binanın usulüne uygun olarak düzenlenmesi durumunda yapı ruhsatı belgesi alması zorunlu tutuluyor. Binaya sonradan yapılan değişiklikler için tekrar yapı ruhsatı belgesi düzenlenmesi gerekiyor. Peki, binaya kaçak eklenti nedir?

Kaçak elektrik kullanmanın cezası!

Kaçak elektrik kullanımı; Elektriğin her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanılması olarak tanımlanıyor. Peki, kaçak elektrik kullanmanın cezası nedir?

Kaçak kat çıkmanın cezası nedir?

Ruhsatsız binaya sonradan ruhsat alınırsa verilmiş olan yıkım kararı uygulanmıyor. Ancak İmar Kanunu'nun 42. maddesine göre verilen idari para cezası kalkmıyor. Peki, kaçak kat çıkmanın cezası nedir?

Kaçak inşaat cezası nedir?

Kaçak inşaat cezası nedir?: Kaçak veya ruhsata aykırı yapıları yıktırmayanlara emlak vergisine esas bina değeri ile belirlenen rayiç değer ortalamasının yüzde 5'i ile 10'u arasında cezai işlem uygulanacak...

Kaçak inşaat nedir?

Bir arsa veya arazi üzerine yapılması planlanan yapı için gerekli hukuki prosedürlere uygun şekilde belediyeden veya valilikten inşaat ruhsatı alınmadıysa bu yapı kaçak inşaat olarak ifade ediliyor. Kaçak inşaat nedir? detayları için haberimizi okuyun...

kaçak eklenti nedir Haberi

kaçak eklenti nedir

Binaya kaçak eklenti nedir?

Bir yapının kaçak durumuna düşmemesi için inşaata başlanmadan önce mutlaka inşaat ruhsatı alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatının verilmesi ile arsa üzerinde projede belirtilen şekilde bir yapının kurulmasına devlet tarafından izin verilmiş oluyor. 


Yapı ruhsat belgesi;  İmar Planı ve Yönetmelik hükümleri ile, yapı sahibi, yapı müteahhidi, şantiye şefi, tüm proje müellifleri ve yapı denetim kuruluşu yetkilisi, denetim sorumlusu mimar veya mühendisin imzaları alınarak usulüne uygun olarak düzenlenen belge olarak ifade ediliyor. 


Yapı ruhsatı olmayan binalar da yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespit edilirse, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilip yapı mühürlenerek inşaat hemen durduruluyor. 


Yapı ruhsatı alma imkanı bulunmayan yapıda verilen sürede aykırılığın giderilmemesi veya ruhsatlı binada ruhsat ve eklerine aykırılığın verilen...