01 / 05 / 2024

kaçak eve dask yapılır mı

kaçak eve dask yapılır mı

Olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlayan DASK yıllık olarak düzenleniyor. Peki kaçak binaya DASK yapılır mı?

Yılmaz Büyükerşen'den kaçak villa açıklaması!

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kaçak yapıldığı tespit edilen villasında suçu arkadaşına yükledi. Yılmaz Büyükerşen, 4 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen 140 metrekarelik eve “villa” denmesini de eleştirdi.

Kaçak yapılara sigorta yapıldı! 

Doğal Afet Sigortalar Kurumu’nun (DASK) verilerine göre; imar barışı yapı kayıt belgesi alınan kaçak yapıların sigortalandığı ortaya çıktı.  

Kaçak eve iskan alınır mı?

Ruhsatsız olarak inşa edilen yapılara iskan verilmiyor. Bu durumda ilgili yapılar "kaçak" niteliği taşıyor. Peki, kaçak binalar için İmar Kanununa göre af var mı? Kaçak eve iskan alınır mı? İşte yanıtı..

Kaçak eve ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak olarak tespit edilen yapıdaki aykırılığın giderilmesi için 30 gün süre veriliyor. Belirlenen süre zarfında aykırılığın giderilmesi halinde yapı yıkılmıyor inşaatı devam ediyor. İşte, kaçak eve ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak eve ruhsat alma!

Ruhsata aykırılık olan yapıda, bu aykırılığın giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür kaldırılabiliyor. Peki, kaçak eve nasıl ruhsat alınır?

Kaçak eve su aboneliği!

Bir arsa üzerinde ev yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması ve yapının ruhsatına uygun olarak inşa edilmesi gerekiyor. Belediyeden izin alınmadan yapılan yapılara kaçak yapı deniyor. Peki, kaçak eve su aboneliği!

Kaçak eve ruhsat nasıl alınır?

Ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların tespiti halinde yapılar, yapılar yıktırılabiliyor. Peki kaçak eve ruhsat alınır mı? Kaçak eve ruhsat nasıl alınır?

Kaçak binaya DASK yapılır mı?

Olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlayan DASK yıllık olarak düzenleniyor. Peki kaçak binaya DASK yapılır mı?

Tarsusta kaçak kazı yapan 7 kişi tutuklandı

Mersinin Tarsus ilçesi'nin Yeşil Mahalle'sinde özel bir vakıf arazisine ait alanda kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 şüpheliden 7si tutuklandı

Ahmet Şahin: Kentsel dönüşümle kaçak yapılaşma azaldı!

Yapı Endüstri Merkezi'nde konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, kentsel dönüşümle gecekondu ve kaçak yapılaşmaya yönelme imajının kırıldığını belirterek, "Artık gecekondu yıkımları olaylarla değil törenlerle gerçekleştirilmektedir" dedi

Eskişehir'deki kaçak villalar için yönetmelik değişti!

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Karacaşehir köyünde kaçak olarak inşa edilen villaların, Büyükşehir ve Odunpazarı belediyelerinin yaptığı yönetmelik değişikliğiyle kurtarıldığı ileri sürüldü

Adana'da Belediye Meclis Üyesi'ne kaçak villa cezası!

Adanada, AK Partili Büyükşehir ve Çukurova İlçe Belediye Meclis üyesi Levent Özveren ile turizmci eşi Müge Sürmeli Özveren, kamu arazisine kaçak villa yaptıkları iddiasıyla 10ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Çiftin cezaları ertelendi.

Arnavutköy Belediyesi kaçak yapıları yıktıracak!

Arnavutköy Belediyesi Yapı Kontrol  Müdürlüğü, ilçede 2007 ve 2010 yılında yapılmış kaçak binaların yıkılması işini yaptırmak üzere ihale düzenlediğiniduyurdu

kaçak eve dask yapılır mı Haberi

kaçak eve dask yapılır mı

Kaçak binaya DASK yapılır mı?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK poliçesi, meydana gelecek olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlayan ve her konuta yaptırılması zorunlu tutulan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor.


DASK sigortası yıllık olarak düzenleniyor. Yıllık deprem sigortası bedelleri ise, konutun yer aldığı deprem bölgesine ve konutun bulunduğu yapının yapısal özelliklerine göre belirleniyor. 


Deprem sigortası için ödenecek bedel hesabı, Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatları baz alınarak yapılıyor. Konut için belirlenen sigorta bedeli, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK sigortası için ödenmesi gereken bedel bulunuyor.


DASK sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri aşağıdaki sıralanıyor.


- Çelik - Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

- Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

- Diğer Yapılar:...