27 / 04 / 2024

kaçak eve su aboneliği yapılır mı

kaçak eve su aboneliği yapılır mı

Bir arsa üzerinde ev yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması ve yapının ruhsatına uygun olarak inşa edilmesi gerekiyor. Belediyeden izin alınmadan yapılan yapılara kaçak yapı deniyor. Peki, kaçak eve su aboneliği!

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Yılmaz Büyükerşen'den kaçak villa açıklaması!

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kaçak yapıldığı tespit edilen villasında suçu arkadaşına yükledi. Yılmaz Büyükerşen, 4 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen 140 metrekarelik eve “villa” denmesini de eleştirdi.

Kaçak kat çıkılan Pir Mehmed Çeşmesi’nde restorasyon tamamlandı!

Üzerine kaçak kat çıkılan, kitabesi ve su yalağı çalınan, büyük bir kısmı hilti ve balyoz darbeleriyle yıkımı gerçekleşen İstanbul Karaköy’de bulunan Pir Mehmed Çeşmesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Canan Kaftancıoğlu'na kaçak tadilat suçlaması!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul İl Başkanlığı’nın satın aldığı yeni binasında imar yönetmeliğine aykırı bir şekilde kaçak tadilat yaptığı iddia edildi.

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Soner Yalçın'ın villasındaki kaçak eklentilere belediyeden suç duyurusu!

Soner Yalçın'ın İstanbul Levent'teki sit alanında bulunan  villasında bir kez daha kaçak inşaat yapması gündeme geldi. Beşiktaş Belediyesi, kaçak inşaat ile ilgili Yapı-Tatil Tutanağı ile yıkım kararı vermesinden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu...

Soner Yalçın’ın villasındaki kaçak için Bakanlık’tan suç duyurusu!

Soner Yalçın'ın İstanbul'un göbeği Levent'te yaptırdığı kale gibi kaçak inşaata ilişkin İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptı.

Myndos Antik Kenti'ndeki kaçak inşaata çevrecilerden tepki!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatı yürütüldüğü ileti sürüldü. Gümüşlük sakinleri ve çevreciler, “birinci derece arkeolojik sit alanı” olarak tescilli olan alandaki inşaat çalışmaları için savcılığa suç duyurusunda bulundu...

Myndos Antik Kenti'nde kaçak yapılaşmaya suç duyurusu!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatına başlandı. Belediye, arazi sahibiyle ilgili 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Datça'da kaçak yapılar sele neden oldu!

Muğla'nın Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Palamutbükü mevkisinde 1 hafta önce oluşan ev ve iş yerlerinde su baskınları sorunun kaçak yapılar olduğunu belirtti.

Bodrum'daki kaçak yapılar için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu! 

Muğla Bodrum'da imara aykırı ve kaçak yapıldığı iddia edilen yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Söz konusu yapılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

İmar barışı bahanesiyle kaçak inşaata izin!

Beşiktaş'ın CHP’li meclis üyeleri, Başkan Yardımcısı Saral’ı rüşvet almakla suçladı. Dilekçede, Saral’ın ‘imar barışı’nı suistimal edip kaçak yapılaşmaya göz yumduğu iddia edildi.

Abant'ta kaçak yapılaşmaya suç duyurusu!

Abant Tabiat Parkı'nda Bolu İl Özel İdaresi tarafından kiraya verilen göl kenarındaki Kır Gazinosu işletmecisinin toprak kısmı betonlayarak yaptığı kaçak konaklama ünitesini verilen sürede kaldırmadığı ortaya çıktı.

kaçak eve su aboneliği yapılır mı Haberi

kaçak eve su aboneliği yapılır mı

Kaçak eve su aboneliği!

Ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığının tespit edilmesi halinde, yapı mühürlenerek inşaat durdurulabiliyor. 


Bir arsa üzerinde ev yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması ve yapının ruhsatına uygun olarak inşa edilmesi gerekiyor. Bu hususlara göre inşa edilmeyen evler kaçak ev olarak ifade ediliyor.


"Kaçak" niteliğinde olan yerlerin yıkılması ve inşaatın ruhsatına uygun bir hale getirilmesi ile inşaatın devamına izin verilebiliyor. 


Ruhsata aykırılık olan ev inşaatında bu aykırılığın giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür, belediye veya valilikçe kaldırılır ve inşaatın devamına izin verilebiliyor. 


Aksi takdirde, ruhsat iptal ediliyor, ruhsata aykırı veya ruhsatsız yapılan ev, belediye encümeni veya il idare kurulu kararını müteakip, belediye veya valilikçe...