05 / 05 / 2024

kaçak kat için ruhsat

kaçak kat için ruhsat

Yetkili idarelerin bilgisi dışında yani ruhsatsız olarak yapılan kaçak yapı yada katlara tapu verilir mi? Kaçak kata ruhsat alınır mı? Kaçak kata ruhsat almak için ne yapılması gerekiyor? İşte kaçak kat için ruhsat işlemleri...

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Ebruli İnşaat Başakşehir için düğmeye bastı! 738 konutluk yeni proje geliyor! 

738 konut ve 25 ticari ünitenin yer aldığı Ebruli Başakşehir için düğmeye basıldı. Proje 2 milyar 441 milyon 18 bin 214 TL'ye mal olacak.

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Ebruli Başakşehir için düğmeye basıldı! Başakşehir'e 728 konutluk dev proje geliyor!

Başakşehir Belediyesi güvencesi ile inşa edilecek Ebruli Başakşehir projesi için düğmeye basıldı. Başakşehir'e 728 konutluk dev proje geliyor. Peki Ebruli Başakşehir konut fiyatları ne kadar? Ebruli Başakşehir'de hangi konut tipleri yar alacak? İşte detaylar...

TOKİ Uşak projesi için beklenen tarih geldi! 206 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Uşak projesi için beklenen tarih geldi... 206 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın...

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap'ın ruhsatları alındı! Kaç konut ve kaç dükkan için ruhsatlar tamamlandı?

Emlak Konut GYO tarafından, Avcılar Firuzköy 2. Etap için yapı ruhsatlarının alındığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Otoyollarda kaçak geçiş ödemelerinde süre değişti! 4 kat cezası var!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresi değişti! İşte detaylar...

TOKİ'den Uşaklılara büyük müjde! 158 ucuz konut için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Uşak projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin Uşak projesinde 158 adet konut yer alacak ve projenin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Bitcoin için şok iddia! 10 bini kıracak!

Bitcoin (BTC), bir gün daha 20 bin doları korumayı başardı. Ancak yüzde 20’lik başka bir düşüş için analistlerden çağrı sürüyor! İşte ayrıntılar...

Kuşadası'nda imar kanununa uymayan kaçak yapılara ceza yağdı!

Aydın'da Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son 2,5 senede 62 bin 330 kaçak yapı için ceza uyguladı.

Konya Meram'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde kaçak bir şekilde inşa edilen kaçak yapılar, Meram Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Mehmet Aydın'ın Giresun'da kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı!

Çiftlikbank kurucusu Mehmet Aydın'ın Giresun Espiye'de kaçak villa inşa ettirdiği ortaya çıktı. Kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

kaçak kat için ruhsat Haberi

kaçak kat için ruhsat

Kaçak kata ruhsat almak!

Kaçak yapı ya da katlar, yetkili idarelerin bilgisi dışında yani ruhsatsız olarak yapılan ya da imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Peki kaçak kata ruhsat alınır mı? Kaçak kata ruhsat almak için ne yapılması gerekiyor?


Kaçak yapıya ruhsat alınması eğer yapı belediye sınırları içindeyse belediyelerce, belediye sınırları dışındaysa valiliklerce yapılıyor. 


Kaçak yapıya ruhsat almak için yapının bulunduğu arsanın mutlaka tapulu olması gerekiyor. Tabi bu kaçak yapının bulunduğu yerin yapı sahibine ait olması gerekiyor. 


Hisseli yerlerde kimin arsanın neresinde payı olduğu bilinemediği için ruhsatlandırma yapılmaz. Bunun için ayırma işleminin hissedarlar tarafından yapılması gerekir.


Kaçak yapıya ruhsat almak için bulunduğu yerin tapu bilgilerine göre ilgili belediyeden yada il özel idaresinden imar...