03 / 05 / 2024

Kaçak yapı dilekçesi

Kaçak yapı dilekçesi

Ruhsat alınmadan kaçak olarak inşaatına başlanan yapılara ruhsat alınması için belediyeye müracaat etmek gerekiyor. Söz konusu müracaat, dilekçe ile yapılıyor. İşte kaçak yapı ruhsat dilekçe örneği...

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Diyarbakır Bağlar'da kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar İlçesi’nde bulunan kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

Diyarbakır Sur'daki kaçak yapılar kaldırıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Sur İlçesindeki Millet Bahçesi’nde bulunan ve görüntü kirliliğine sebep olan kaçak yapıları kaldırdı.

Osmangazi'de tarım alanındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, İsmetiye Mahallesi’nde bölünerek internet üzerinden hobi bahçesi ismi altında satışa sunulan verimli tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıktı.

Fethiye'de kaçak yapı avına çıkıldı!

Muğla’nın Fethiye ilçesi havadan denetlendi. Kaçak yapı avına çıkıldı

Kaş'ta imar barışı ile kaçak yapı inşa edildiği iddiası mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde imar barışı gerekçesiyle birçok kaçak yapı inşa edildiği iddiasını meclis gündemine taşıdı...

Mamak'ta kaçak yapılaşmaya neşter!

Ankara'nın Mamak ilçesi kentsel dönüşüm projeleriyle sil baştan yenilendi. 210 gecekondunun yıkıldığı ilçede kaçak yapılaşmaya son veriliyor.

Trabzon Çaykara'da kaçak yapılar yıkılacak!

Trabzon’un Çaykara İlçesi Kaymakamı İhsan Ayrancı, ilçeye bağlı yaylalardaki kaçak yapılaşmaların ve betonarme binaların yıkacağını söyledi.

Akçaabat'ta kaçak yapıya geçit yok!

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde yer alan yaylalarda kaçak yapılaşmanın ve betonlaşmanının önüne geçiliyor. Akçaabat Belediyesi tarafından bölgede denetimlere başlandı.

Muğla Marmaris Taşlıca Mahallesi'nde kaçak yapılar yıkıldı!

Muğla'nın Marmaris İlçesi, kırsal Taşlıca Mahallesi Asardibi Mevkiindeki doğal SİT alanında olan koydaki kaçak yapılar, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Trabzon Maçka'da kaçak yapılaşma son buluyor!

Trabzon’da yaylalarda kaçak yapılaşma ile mücadele ediliyor. Maçka İlçesi Kurugöl Yaylası’nda ev yapmak için açılan 45 çukur Maçka Belediyesi ekipleri tarafından tek tek kapatılıyor.

Muğla'da tip konut projeleriyle kaçak yapılaşma önlendi!

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde belediye tarafından ücretsiz verilen tip konut projelerinden 25 kişi yararlandı. Projeyle kaçak yapılaşmayı önlemek ve inşaat maliyetlerini azaltmak hedefleniyor.

Kaçak yapı dilekçesi Haberi

Kaçak yapı dilekçesi

Kaçak yapı dilekçe örneği!

İnşaat çalışmalarına ruhsat alınmadan başlanan yapılar, kaçak yapı olarak nitelendiriliyor. Kaçak yapılara ruhsat verilmesi için belediyelere verilecek dilekçe örneği aşağıda yer alıyor. 


Kaçak yapı ruhsat dilekçe sinde, yapının bulunduğu yerin açık adresinin belirtilmesi ve tapu, imar durumu gibi ek belgelerin de dilekçe ile birlikte verilmesi gerekiyor.



Kaçak yapı dilekçe örneği:



BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

..... (Şehir)




İlimiz……………………….…mah ……. ada ………… pafta ……… parselde ……..……………… adına kayıtlı taşınmaz üzerinde ruhsatsız olarak başlanan ….... katlı inşaata ruhsat verilmesi için  gereğini arz ederim.



…../….../2013


Yapı Denetim Şirketi




Ekler:

-Tapu (güncel onaylı)

-Binanın kadastral tespiti ve yerleşim planı

-İmar durumu (güncel onaylı)

-Normal ruhsat evraklarının tümü



Kaçak yapı nedir?
Kaçak yapı şikayet!
Kaçak yapı cezası 2013!



Işıl Seren...