03 / 01 / 2025

Kaçak yapı elektrik

Kaçak yapı elektrik

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan yeni Torba Yasa, 23 Mart'ta Meclis'e sevkedildi. Peki, yasa tasarısı ile kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa 2016 kapsamı..

Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?

Torba Yasa kapsamında kaçak yapıların elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri ile ilgili bazı düzenlemeler yer alıyor. Bu düzenlemeye göre, "Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016?

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan yeni Torba Yasa, 23 Mart'ta Meclis'e sevkedildi. Peki, yasa tasarısı ile kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa 2016 kapsamı..

Kaçak yapılarda oturanların mağduriyeti son buluyor!

Gecekondu sahipleri 10 yıl içinde kentsel dönüşüme katılma taahhüdü verecek. Buna karşılık 1 Kasım 2015’ten önce inşa edilen kaçak yapılara elektrik, su, doğalgaz bağlanmasına izin verilecek

Kaçak evlere elektrik verilecek mi 2015?

Ruhsatı olmayan ve ruhsatına aykırı bir şekilde inşa edilen yapılar kaçak oluyor. Kaçak yapılar elektrik gibi bazı aboneliklerden mahrum tutuluyor. Peki, kaçak evlere elektrik verilecek mi 2015?

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

İnşaat çalışmaları için belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirilmesi gerekiyor, aksi takdirde yapı kaçak yapı oluyor. Peki, kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

Kaçak yapı para cezasına itiraz 2015!

Kaçak yapı para cezasına itiraz cezanın tebliğinden itibaren yedi gün içinde sulh ceza mahkemesine yapılabiliyor. İşte, kaçak yapı para cezasına itiraz 2015!

Kaçak yapı elektrik Haberi

Kaçak yapı elektrik

Kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016?

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan yeni Torba Yasa, 23 Mart'ta Meclis'e sevkedildi. Bu yasa tasarısı ile kentsel dönüşüme dahil olacak imar mevzuatına aykırı yapılara da elektrik su bağlanması öngörülüyor.


Kaçak yapılara, kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi ve ilgili ev sahibinin muvafakat vermesi kaydıyla, elektrik ve su bağlanacak. 


Bilindiği üzere, yetkili idarelerin bilgisi dışında (ruhsatsız) yapılan ya da imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar kaçak yapı oluyor.


Kimi kaçak yapı sahipleri elektriği şantiye aboneliğinden kullanırken, kimi mal sahipleri ise, geçici olarak elektrik aboneliğini kullanıyordu.


Yapılan bu düzenleme ile kaçak yapılarda oturanlar kimselerin elektrik konusunda yaşadığı mağduriyet de giderilmiş olacak.


Yapılan düzenlemelere göre ayrıca, 26 yaşına kadar pasaport harcı alınmayacak, iş kuran gence...