29 / 11 / 2024

kaçak yapı para cezası ne kadar

kaçak yapı para cezası ne kadar

Kaçak inşaat idari para cezası, yapı sahibine ve müteahhidine, istisnalar dışında özel parselasyon ile hisse karşılığı belirli bir yer satan ve alana 500.000 TL'den 25.000.000 TL'ye kadar uygulanabiliyor...

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Kaçak yapı para cezası ne kadar? Kaçak yapıya ruhsat alınır mı?

Kaçak yapılara dair merak edilen birtakım hususlar vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Kaçak yapılaşma cezalarına ilişkin iptal istemi reddedildi!

Kaçak yapılara yönelik verilen ancak tahsil edilemeyen para cezalarının iptalini düzenleyen Kanun hükmünün iptali istemi Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. 

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamda bu güne kadar 14 bin 436 ihbar yapıldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince 10 ayda 628 yapı mühürlendi, 485 yapı için para cezası verildi ve 353 kaçak yapı yıkıldı.

Valide Han'a kaçak yapı kurup işlettiler!

Mahmutpaşa’da bulunan Valide Han’ın terasındaki kaçak yapıda boğaz manzaralı fotoğraf çektiren turistlerden 100 ile 1000 lira arası para alan Hakan Erbak "Kaçak bir iş yapmıyoruz" diye konuştu. Fatih Belediyesi ise kaçak yapının 5 defa mühürlendiğini ancak mührün kırıldığını belirtti...

İzmit'te 2 kaçak yapıya 12 bin 309 TL ceza!

İzmit Turgut Mahallesi Tonguçtepe Sokak No 15’te Hamza Ataç tarafından yapılan proje dışı imalata 1.162 TL para cezası verildi. Bekirdere Mahallesi Güven Sokak No 116 adresindeki kaçak yapıya 11 bin 147 TL para cezası verildi.

İzmit Belediyesi'nden kaçak yapılara ceza!

İzmit Belediyesi haftalık encümen toplantısı Derya Sokak’taki kaçak yapı için mülk sahibine 4 bin 16 lira, Alikahya Atatürk Mahallesi’ndeki  ilave kat inşaatına 5 bin 648 lira para cezası kesildi.

İzmit'teki kaçak yapılara yıkım ve para cezası!

İzmit Belediyesi kaçak yapılara izin vermiyor. İzmit Belediyesi Encümen toplantısında verilen karar kapsamında kaçak yapılara ağır para cezaları ve yıkım kararları verildi.

Kapadokya'daki kaçak yapı yıkımları ne durumda?

Dünya mirası Kapadokya’da bir haftada sadece bir ahır yıkıldı. Kimi belediyelerce yıkım kararları alındı ancak yasal sürenin beklendiği belirtildi. Bazı belediyeler de kaçak yapı sahiplerine para cezaları kesti...

Kaçak yapı cezasına itiraz dilekçesi!

Ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanmış ya da ruhsatı alınmış ancak, ruhsata aykırı olarak inşa edilmiş yapılara kaçak yapı deniyor. Kaçak yapıların sahiplerine para cezası uygulanıyor. İşte, kaçak yapı cezasına itiraz dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

kaçak yapı para cezası ne kadar Haberi

kaçak yapı para cezası ne kadar


Kaçak inşaat idari para cezası!


Ruhsat alınmadan veya ruhsat veya eklerine veya imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapının yapı sahibine ve müteahhidine, istisnalar dışında özel parselasyon ile hisse karşılığı belirli bir yer satan ve alana 500.000 TL'den 25.000.000 TL'ye kadar para cezası veriliyor. Ayrıca fenni mesule bu cezaların 1/5'i uygulanır. İmar Kanunu'nun 28, 33, 34, 39 ve 40. maddeleri ile 36. maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen mal sahibine, fenni mesule ve müteahhide 500.000 TL'den 10.000.000 TL'ye kadar para cezası uygulanıyor. Birinci ve ikinci fıkralarda belirtilen fiillerin tekrarı halinde ise para cezaları bir katı da artırılarak veriliyor.


Yukarıdaki fıkralarda gösterilen cezalar, ilgisine göre doğrudan doğruya belediyeler veya en büyük mülki amir tarafından veriliyor.


Bu cezalara karşı cezanın tebliğinden itibaren yedi gün...