28 / 12 / 2024

Kaçak yapı ruhsat dilekçesi

Kaçak yapı ruhsat dilekçesi

Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. İşte, kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı para cezası ne kadar? Kaçak yapıya ruhsat alınır mı?

Kaçak yapılara dair merak edilen birtakım hususlar vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu hobi bahçeleri, birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan, ruhsatı, imarı, planı olmayan, tamamen kaçak yapılar. Zaten bunlarla alakalı ilgili yerel idarelerin işlem yapması gerekiyor. Bunlara cezalar kesiliyor" dedi.

Kaçak yapılara imar affı var mı?

İmar affı ile yaklaşık 13 Milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı son buluyor. Peki, kaçak yapılara imar affı var mı? İmar affından kimler yararlanabilecek?

5 soruda kaçak yapılar!

Bir arsa üzerinde etkili idarelerin bilgisi dışında yapılan veya imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar kaçak yapı oluyor. İşte 5 soruda kaçak yapılar...

Konya Meram'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı kontrol ekipleri, ilçe genelindeki kaçak yapı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İnşaat ruhsatı alınmadan yapımına başlanan yapılar yıkılıyor.

İzmir Selçuk'ta kaçak yapılara geçit yok!

İmara uygun olmayan ve inşaat ruhsatı bulunmayan kaçak yapılar, Selçuk Belediyesi İmar Müdürlüğünün öncülüğünde Fen İşleri ekiplerince yıkılıyor.

Kaçak daireye ruhsat nasıl alınır?

İmar mevzuatına aykırı ve ruhsat alınmaksızın inşaa edilen yapıları kaçak yapı olarak biliniyor. Peki, kaçak daireye ruhsat nasıl alınır?

Şanlıurfa Haliliye'de kaçak yapıya izin yok!

Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde kaçak yapıyla mücadeleye devam ediyor. Ekipler, denetlediği inşaatlarda da işçileri çevre güvenliği alması ve ruhsatın dışına çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Kaçak eve ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak olarak tespit edilen yapıdaki aykırılığın giderilmesi için 30 gün süre veriliyor. Belirlenen süre zarfında aykırılığın giderilmesi halinde yapı yıkılmıyor inşaatı devam ediyor. İşte, kaçak eve ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak yapı cezasına itiraz dilekçesi!

Ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanmış ya da ruhsatı alınmış ancak, ruhsata aykırı olarak inşa edilmiş yapılara kaçak yapı deniyor. Kaçak yapıların sahiplerine para cezası uygulanıyor. İşte, kaçak yapı cezasına itiraz dilekçesi!

Kaçak yapı ne zaman yıkılır?

Yapı ruhsatı alınmadan ya da ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara kaçak yapı deniyor. Kaçak yapılar uygun hale getirilmediği takdirde yıkılıyor. Peki, kaçak yapı ne zaman yıkılır?

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapı ruhsat dilekçesi Haberi

Kaçak yapı ruhsat dilekçesi

Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!


İmar Kanunu'nda bir binanın nasıl yapılacağına dair usul ve esaslara yer veriliyor. Bina yapılırken bu kurallara uyulması gerekiyor. 


İmar Kanunu madde 32'de yer alan hükümlere göre inşa  edilmeyen yapılar kaçak yapı olarak karşımıza çıkıyor. Kaçak bina tespit edildiği takdirde inşaat mühürlenerek durduruluyor ve yıkım gerçekleşiyor. 


Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. 30 gün içerisinde gerekli düzeltmeler yapılmaz ise yapı yıkılıyor.


Kaçak binanın, imar uygulamasına olan aykırılığının  giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür, belediye veya valilikçe kaldırılıyor ve inşaatın devamına izin verilebiliyor.


Kaçak yapı ruhsat dilekçesi örneği!


BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

….. (Şehir)


İlimiz……………………….…mah ……. ada ………… pafta ……… parselde ……..……………… adına kayıtlı taşınmaz üzerinde ruhsatsız olarak başlanan ……....