28 / 04 / 2024

kaçak yapı yıkım kararı

kaçak yapı yıkım kararı

Milyon dolarlık villaların yer aldığı sitede bulunan ‘kaçak yapı’ krizi iki iş insanını karşı karşıya getirdi. Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi, Türk komşusu Mehmet Ünal’ı belediyeye şikâyette bulundu, kaçak yapıların yıkılması amacıyla karar verildi.

Kaçak yapıyı uygun hale getirme süresi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde yapının uygun hale getirilmesi ya da yıkılması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl uygun hale getirilir? İşte, kaçak yapıyı uygun hale getirme süresi!

Kaçak inşaat zamanaşımı!

Kaçak inşaat zamanaşımı, Kabahatler Kanunu' na göre belediyece verilebilecek para cezalarının tümü 10 bin TL' den az olacağından tahsil zaman aşımı da üç yıl oluyor....

Yıkılacak derecede tehlikeli yapılar!

Yıkılacak derecede tehlikeli yapılar, başlangıçta imar mevzuatına aykırı değildir. Ancak, zaman içerisinde yapılar, bakımsızlık, tamirsizlik, deprem ve buna benzer sebeplerle fiziki ömürlerini tamamlar ve yıkılacak duruma gelirler...

Kaçak yapının ruhsata bağlanması!

Kaçak yapının ruhsata bağlanması eğer yapı belediye sınırları içindeyse belediyelerce, belediye sınırları dışındaysa valiliklerce yapılıyor. Bu işlem için yapının bulunduğu arsanın mutlaka tapulu olması gerekiyor...

Kaçak yapı yıkım kararı!

Kaçak yapı yıkım kararı, ruhsata aykırı veya ruhsatsız yapılan kaçak yapılar için veriliyor. Yıkım kararının kesinleşmesi için de yapı tatil zaptında belirtilen aykırılıkların giderilmemiş olması gerekiyor....

Kaçak yapı ecrimisil!

Ecrimisil, hazine taşınmazının, idarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle idarece talep edilen tazminattır. Kaçak yapı ecrimisil istenemez, kaçak yapıların ancak yıkımı istenebilir...

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Kaş'taki 3 bin 719 kaçak yapı yıkılacak: İlan verildi, yıkımlar yerel seçimlere kadar tamamlanacak!

Antalya'nın önemli turistik bölgelerinden olan Kaş'ta, aralarında yabancıların da yer aldığı 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı yapılacak. İşte ayrıntılar ve yıkım ile ilgili verilen ilan...

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Kapadokya'da 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'da tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapının yıkıldığını duyurdu.

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Bodrum'da 2 yılda 465 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, son 2 senede Bodrum'da 465 kaçak yapının ortadan kaldırıldığını dile getirdi. 

Çeşme'de kaçak rezidans yıkımı ertelendi!

CHP Meclis üyesi Aybars Yıldırım'ın Çeşme'de kaçak inşaat ettiği rezidansın yıkımı yapılmadı.

Muğla'da 1 yılda 688 kaçak yapı yıkıldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 2019 yılından 2021 Nisan'a kadar Muğla'da "İmar Barışı"na aykırı olduğu belirlenen 889 kaçak yapının 688'i yıkımı yapıldı. 

Korunan alanlardaki 6 bin 699 kaçak yapının 688'inin yıkımı gerçekleşti! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2019'dan bu yılın nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 688 kaçak yapı yıkıldı. 

Fethiye Yassıca Ada'daki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yassıca Ada'da bulunan bir kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi. 

Çatalca'da 8 kaçak yapı yıkıldı!

Çatalca'da Hazine arazisi üzerinde ve imara aykırı olarak yapılan 8 kaçak yapı yıkıldı. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "Çatalca'da hiçbir şekilde kaçak yapı yaptırmayacağız" dedi.

Bursa'da kaçak yapı yıkımında gerginlik!

Bursa Yıldırım'da kaçak bir yapının yıkımı esnasında yaşanan arbedede, polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.

Marmaris'teki imara aykırı yapıların yıkımına devam ediliyor!

Muğla Marmaris'te kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları kapsamında imara aykırı olduğu belirlenen yapılar yıkılıyor.

kaçak yapı yıkım kararı Haberi

kaçak yapı yıkım kararı

İstanbul Sarıyer’e bağlı Zekeriyaköy’de 1.5-2 milyon dolarlık değeri bulunan 200 kadar villanın bulunduğu lüks sitede, Türkiye’de de yatırımları olan Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi (58) ile Ünal Ailesi komşu oldu. Yılda 5-6 kez Türkiye’yi ziyaret eden Alemadi komşusu Mehmet Ünal’ın (52), villasında onaylı projeye aykırı eklentiler yaptığını açıkladı. Alemadi mevcut havuzu yıkıp daha büyük bir havuz yapan, camlı balkon ekleyen, yeni bir oda yapan komşusunu belediyeye şikâyette bulundu. Sarıyer Belediyesi encümeni, villada bulunan kaçak yapılar için 13 Aralık 2018 tarihinde yıkım kararı verdi.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Şikâyetin ardından iki komşu arasında husumet yaşandı. Mehmet Ünal’ın eşi Nesrin Ünal (51), Katarlı komşularının yatak odasının camına kamera yerleştirip evlerini gözetlediğini iddia ederek karakola başvuruda bulundu. Ünal ilk şikâyetinden 1 ay kadar sonra...