03 / 05 / 2024

Kadastro askı ilan cetveli

Kadastro askı ilan cetveli

Kadastro askı cetveli nedir? Kadastro askı cetvellerinin kapsamında neler vardır? İşte 28 Ekim 1987 tarihinde 19618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kadastro ilanları hakkında yönetmelik esasları...

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden rekor sayıda personel alımı! Bu kadrolara tam 202 personel alınacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’nda paylaştığı ilan çerçevesinde tam 202 adet personel alacağını duyurdu. Bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını paylaşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, son başvuru tarihinin 7 Temmuz olduğunu belirtti.

Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi'ndeki riskli alana ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı (Akat) Mahallesi 24.07.2013 tarihli ve 28717 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak ilan edilen Riskli Alana ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İmar planı askı itiraz dilekçesi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içinde planlara itiraz edilebiliyor. Peki, imar planı itirazı nasıl yapılır?

İmar planı değişikliği askı süresi!

İmar planları; onay tarihinin ardından belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Peki, imar planı değişikliği askı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne 20 müfettiş yardımcısı alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce 20 müfettiş yardımcısı istihdam edilecek.

Tapu ve Kadastro personel alımı başvurularında son gün ne zaman?

Tapu ve Kadastro personel alımı başvuruları hızla sürüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından internet sitesinden yayımlanan ilan değerlendirildiğinde 87 sözleşmeli personel bu süreç içerisinde istihdam sağlanacak.

Tuzla İstasyon Mahallesi imar planları askı ilan süreci durduruldu!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, İstasyon Mahallesi, 6291, 6292, 6294, 6295 ve 961 Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Askı İlanı durduruldu.

Sultanbeyli’de yeni parseller askıda!

Sultanbeyli’de 1561'inci parselin Necip Fazıl ve Hasanpaşa mahallelerinde kalan kısmı askıya çıktı. İlçenin tüm mahallelesinde kadastro ölçümleri devam ederken, parseller tapu verilmeye hazır hale getirilecek.

Pendik'te dönüşüm için yeni imar planı askıya çıkarıldı!

Pendik'te Orta ve Dumlupınar Mahalleleri'nde riskli olarak ilan edilen parsellerde fiili dönüşümün başlamasına yönelik hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Avcılar Firuzköy kadastral yola ilişkin imar planı askıya çıktı!

İstanbul Avcılar Firuzköy Mahallesi'ndeki bazı parsellerin bir kısmı ile kadastral yola ilişkin hazırlanan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı ile 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP askı ilanı askıya çıktı...

Esenler Çiftehavuzlar rezerv alan imar planı askıya çıktı!

İstanbul'un Esenler İlçesi sınırları içerisinde bulunan “Rezerv Yapı Alanı” olarak ilan edilen alanın imar planı askıya çıktı..

Sarıyer Armutlu kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Sarıyer Armutlu'da riskli alan ilan edilen 140,62 hektarlık alanın imar planı değişikliği askıya çıkarıldı....

Kadastro askı ilan cetveli Haberi

Kadastro askı ilan cetveli

Kadastro askı cetveli nedir?

19618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kadastro ilanları hakkında yönetmelik gereğince, kadastrosu yapılacak bölgeler, ana plana uygun olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce belirlendikten sonra bağlı bulunduğu Bakan tarafından uygun görülenlerin ilanları Genel Müdürlükçe en az bir ay önceden Resmi Gazete, Türkiye Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde alışılmış vasıtalarla varsa mahalli gazetelerden birisi ile ayrıca duyurulur. Peki, kadastro askı cetveli nedir?


Kadastro askı cetvellerinin kapsamı

Askı cetvellerinde taşınmaz malın; ili, ilçesi, mahallesi veya köyü, sokak veya mevkii, pafta, ada, parsel numarası, cinsi, yüzölçümü, emlak vergisi değeri, kadastro harcı tutarı ve oranı,tespit malikinin adı, soyadı, baba adı, ikametgah adresi ve hisse miktarı, mülkiyetten gayri haklar, şerhler, beyanlar ve rehinler ile ilandan önceki itirazların sonucu yer alır.


ASKI...