23 / 07 / 2024

kadastro çalışmaları nasıl yapılır

kadastro çalışmaları nasıl yapılır

Kadastro Kanunu gereğince her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgelerini teşkil ediyor. Peki, bu bölgelerde kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Eskişehir’de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdığını duyurdu. Buna göre, Gündoğdu’dan başlayan dönüşüm için “Kat Karşılığı Yapım İşi İhaleleri” uzlaşma görüşmeleri tamamlanarak, uygulama aşamasına geçildiği açıklandı.

Cağaloğlu’ndaki 50 yıllık iş hanı, 3 yıldızlı otel oluyor! 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor!

Seyhun Turizm, Fatih Alemdar Mahallesi Himaye-i Etfal Sokak'ta bulunan iş hanını 3 yıldızlı otele çeviriyor. İstanbul'un göbeğindeki 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor..

2024 asgari ücret planlaması belli oldu: Çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

2024 asgari ücret için gerim sayım başladı. Ay başında başlayacak olan komisyonda süreç resmen belli olacak. Peki asgari ücret çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yaptığı deprem konutlarında kaba inşaatı biten 10 blokta mantolama çalışmaları yapılıyor.

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Türkiye'yi sarsan depremin en çok hasar verdiği iller arasında yer alan  Hatay'da yarın enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor. Enkazdan halen canlı çıkan vatandaşlar olması nedeniyle tartışılan enkaz kaldırma çalışması Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer aldı.

Promosyonda yeni dönem! Özel sektör çalışanı nasıl promosyon alır?

“Özel sektör çalışanı nasıl promosyon alır?” sorusuna TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü canlı yayında yanıt verdi.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor. 

Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar halkının en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor. Peki çalışmalar nasıl ilerliyor? Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Bergama Millet Bahçesi'nde çalışmalar başlıyor!

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Bergama Millet Bahçesi'nde çalışmalar kısa sürede başlıyor. Bergama Belediyesi Başkanı Hakan Koştu millet bahçesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Galatasaray'ın Kemerburgaz tesislerinde çalışmalar başlıyor!

Galatasaray Spor Kulübü'ne Kemerburgaz'da tahsis edilen arazide yeni tesis için inşaat çalışmaları kısa zaman içerisinde başlıyor. 

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

kadastro çalışmaları nasıl yapılır Haberi

kadastro çalışmaları nasıl yapılır

Kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Kadastro çalışmaları, her il için kurulan kadastro ekibi ve komisyonu tarafından yapılıyor. Kadastro Kanunu gereğince her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgelerini teşkil ediyor.                       

       

Kadastrosu yapılacak bölgeler ana plana uygun olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve bağlı bulunduğu Bakanın onayı ile belirleniyor.   

       

Kadastrosuna başlanacak bölgeler en az bir ay önceden Resmi Gazete, Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde, varsa yerel gazetede ilan olunur ve ayrıca alışılmış vasıtalarla duyuruluyor.       


Kadastro ekibi; en az iki kadastro teknisyeni, mahalle veya köy muhtarı ile üç bilirkişiden oluşuyor.

    

Muhtarın diğer bir...