07 / 05 / 2024

kadastro kimler tarafından ve neden yapılır

kadastro kimler tarafından ve neden yapılır

Tapu ve Kadastro nedir? sorusunun cevaplarına ayrı ayrı yer veriyoruz. Tapu, bir arazinin bağımsız bölümünün sahibini gösteren belge, kadastro ise taşınmazların sınırlarını ve sahiplerini belirleyerek tapu siciline kayıt etme çalışmalarıdır...

Site yönetimleri ne zaman, nasıl, kimler tarafından kurulur?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " Site yönetimleri ne zaman, nasıl, kimler tarafından kurulur " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kemer İcra Dairesi tarafından 6 gayrimenkul satılıyor!

Antalya İli Kemer İlçesi 'nde bulunan 6 gayrimenkul Kemer İcra Dairesi tarafından 29 Ocak 2015 günü saat 14:00 ile 15:20 arası ihale ediliyor.

Kireçtepe Şehitliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor!

Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadası’nda bulunan ve Bursalı 5 bine yakın Çanakkale şehidinin yattığı Kireçtepe Şehitliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yenileniyor. Yenileme işleminin bahara yetişmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı faturaları ATO tarafından onaylandı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşaat, mekanik, elektrik gruplarındaki yaklaşık 300 kalem ürün ve imalatın faturaları ve rayiç fiyatlarının Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından onaylandığı bildirildi.

Site kim tarafından yönetilmeli?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında sitenin kimin tarafından yönetileceği ile ilgili soruyu cevaplandırdı.Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Queen Park Ankara'da Uransan tarafından yükseliyor!

Başkent Ankara’da konforlu ve rahat yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan, yaklaşık 33 yıllık tecrübesini şimdi yeni projesi Queen Park’a taşıyor.Queen Park Ankara'da Uransan tarafından yükseliyor.

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği tarafından seminer verildi!

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından "Mühendislik" semineri düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Mertcezl'nde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Ege Yapı İnşaat Şirketi Proje Yöneticisi Cengiz Özgüç katıldı.

15. MÜSİAD Fuarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı!

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı, bugün saat CNR Expo Fuar Merkezi 2. Salonda yapılan törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.MÜSİAD 12 gönüllü işadamıyla kuruldu.

Tatvan Yaşam AVM ADÜAŞ tarafından 16 Aralık'ta ihale ediliyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.(ADÜAŞ) tarafından, Bitlis Tatvan'da yer alan Yaşam AVM satışa çıkarıldı. AVM'nin satış ihalesi 16 Aralık 2014 tarihinde yapılıyor...

Hasdal Kışlası imar izni İBB tarafından ertelendi!

Milli Savunma Bakanlığı’nın Ergenekon ve Balyoz davaları ile adından sıklıkla söz edilen Hasdal Kışlası için istediği imar izni, İBB Meclisi tarafından bir kez daha ertelendi

Stüdyo 35 İzmir Çiğli'de Kartal İnşaat tarafından yükseliyor!

Çeyrek asırdır Karşıyaka’da faaliyet gösteren Katal İnşaat, Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi’ne yürüme mesafesinde, yepyeni bir projeye imza atıyor. Stüdyo 35 İzmir Çiğli'de Kartal İnşaat tarafından yükseliyor.

Mirasçılardan biri tarafından ret!

Medeni Kanun gereğince yasal mirasçılar, mirası üç ay içinde reddedebiliyor. Peki mirasçılardan biri tarafından ret yapılırsa ne olur? En yakın mirasçıların tamamı tarafından ret yapılırsa ne olur? İşte kanun hükümleri..

Kars Kalesi, SERKA tarafından ışıklandırılacak!

Kars 'ta 986 yılında yapıldıktan sonra 4 kez yıkılan ve yeniden onarılan tarihi Kars Kalesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenecek projeyle ışıl ışıl olacak.

kadastro kimler tarafından ve neden yapılır Haberi

kadastro kimler tarafından ve neden yapılır


Tapu ve Kadastro nedir?


Tapu ve Kadastro nedir? sorusunu öncelikle tapu nedir? ve kadastro nedir? başlıkları altında inceleyelim. Böylelikle tapu ve kadastronun ne alma geldiğini daha net ifade edebiliriz.


Tapu Nedir?


Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belgedir. Buna tapu senedi de deniyor. Daimi ve müstakil haklar için de tapu senedi düzenlenir. İtimat (güven) anlamına gelen ve Türkçe bir kelime olan (tapuk) kelimesinden türetilmiştir.


Kadastro nedir?


Kadastro; taşınmazların sınırlarını ve maliklerini belirleyip tapu siciline kayıt çalışmalarıdır. Bir başka deyişle kadastro, tüm ülke sınırları içerisindeki taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirleyerek hukuki durumlarını tespit etmek ve işlemlerin kesinleşmesi sonucunda Türk Medeni Yasasınca öngörülen tapu siciline tescil ederek...