12 / 05 / 2024

Kadastro Mahkemeleri temyiz süresi

Kadastro Mahkemeleri temyiz süresi

Temyiz bir kararın bir kez de üst mahkeme tarafından incelenmesi, olarak tanımlanıyor. İdare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebilir. Peki temyiz süresi nedir? Temyiz süresi ne kadardır?

Kadastro mahkemesinde temyiz süresi ne zaman başlar?

Kadastro mahkemesinde alınan kararlar hakkında temyiz süreci söz konusu olabiliyor. Temyiz, yasal süresi içerisinde mahkemeye verilecek bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, kadastro mahkemesinde temyiz süresi ne zaman başlar?

Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi!

Temyiz dilekçesi ile idare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebiliyor. Temyiz isteminin süresinde yapılması gerekiyor. İşte Kadastro mahkemesi temyiz süresi ve kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi...

Kadastro mahkemesi dilekçe örneği!

Kadastro itirazlarının; kadastro tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde yapılması bir dilekçe ile yapılması gerekiyor. İşte kadastro mahkemesi dilekçe örneği..

Temyiz süresi nedir?

Temyiz bir kararın bir kez de üst mahkeme tarafından incelenmesi, olarak tanımlanıyor. İdare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebilir. Peki temyiz süresi nedir? Temyiz süresi ne kadardır?

Kadastro mahkemesine nasıl dava açılır?

Kadastro itirazı; tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren belli bir içerisinde yapılması gerekiyor. Yapılacak itirazın yazılı bir belge olan dilekçe ile beyan edilmesi gerekiyor. Peki, kadastro mahkemesine nasıl dava açılır?

Kadastro askı ilanı nedir?

Kadastro müdürü, kadastro tutanaklarına göre yapılan tespitlere dayanarak, askı cetvellerini düzenler; bu cetvelleri ilan eder. Peki, kadastro askı ilanı nedir? Kadastro askı ilanı süresi ne kadardır?

Kadastro tutanaklarına itiraz süresi!

Dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor. Peki, kadastro tutanaklarına itiraz süresi ne kadardır? İşte Kadastro Kanunu kapsamında yer alan itiraz esasları..

Tapu ve kadastro döner sermayesinde değişiklik yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tapu ve kadastro döner sermayesinde neler değişti?

Tapu ve Kadastro döner sermaye işletmesine yeni düzenleme!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıyla, döner sermaye işletmelerinin hizmet ve faaliyetlerinden hizmet bedeli yeniden düzenleniyor...

Ordu'da kadastro çalışmaları 63 yılda tamamlandı!

1951 yılında Ünye'nin Tekkiraz beldesi Gürecili köyünde başlayan köy kadastrosu ile 1956 yılında Ordu merkez ilçe Şahincili Mahallesi' nde başlatılan mahalle kadastro çalışmaları sonunda bitti...

Tapu ve Kadastro Harçları kanunu!

Tapu ve Kadastro Harçları ile ilgili yasal esaslar 492 sayılı Harçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Tapu ve Kadastro Harçları kanununda, harç oranları ile harcın ödenmesine ilişkin hükümler yer alıyor...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney'in acı günü! Fatma Güney vefat etti!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney'in annesi Fatma Güney, 92 yaşında vefat etti. Fatma Güney'in cenazesi, Buharaevler Mahallesi'ndeki evinin önünde helallik alınmasının ardından, Ulu Cami'ye götürüldü.

Yapı Kredi Koray GYO Ankara projesi için temyiz yoluna başvurdu!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ankara projesi için temyiz yoluna başvurdu.

Kadastro Mahkemeleri temyiz süresi Haberi

Kadastro Mahkemeleri temyiz süresi

Temyiz süresi nedir?

Temyiz; hakkınızda verilen kararın bir kez de üst mahkeme tarafından incelenmesi olarak tanımlanıyor. Adli yargıda üst mahkeme Yargıtay, idari yargıda ise Danıştay’dır. İdare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebilir. Peki, temyiz nasıl yapılır?


Temyiz, yasal süresi içerisinde mahkemeye verilecek bir dilekçe ile yapılır. Bu dilekçede, neden hükmün bozulmasını istediğinizi göstermeniz zorunludur. 


Yargılama esnasında oluştuğunu düşündüğünüz hukuka aykırılıkların tamamını sıra numarası vererek açıkça yazmanız gerekir. Temyiz dilekçesi taraf sayısından bir fazla nüsha halinde teslim edilir.


Temyiz süresi ne kadardır?

MAHKEME     SÜRE 

Asliye Hukuk Mahkemesi 15 gün

Sulh Hukuk Mahkemesi 8 gün

İş Mahkemeleri 8 gün

Ceza Mahkemeleri 7 gün

İcra (Hukuk) 10 gün

İcra (Ceza) 7 gün

İdari Yargı Mahkemeleri 30 gün 

Kadastro Mahkemeleri 15 gün 

Temyiz İsteminin Reddine 

ilişkin Mahkeme kararları 7 gün 

İflasa İlişkin

Genel...