30 / 04 / 2024

kadastro nasıl yapılır

kadastro nasıl yapılır

Orman Kadastrosu ve 2/B Uygulama Yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre Devletten başkasına ait ormanların kadastrosu nasıl yapılır? İşte yanıtı ve yönetmelik kapsamında yer alan hükümler...

Kadastro ne demektir?

Tapu ve kadastro idaresindeki tapunun, bir emlağın mülkiyetinin kime ait olduğunu gösteren belge olduğunu biliyoruz, peki kadastro ne demektir, ayrıntıları...

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Merak edilen o soruya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yanıt verdi. İşte detaylar...

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS, Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan sistem. Peki, internet üzerinden tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte tapu parsel sorgulama 2020...

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Arazi ve arsa sahibi olanlar ve yeni arazi, arsa alacaklar için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından internet üzerinden verilen tapu parsel sorgulama hizmeti büyük kolaylıklar sağlıyor. Peki, Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Kadastro çalışmalarında bilirkişi seçimi nasıl yapılır?

Bilirkişi, hakim veya savcının hukuki bilgisi dışında, çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda başvurulan, o konunun uzmanı kişilere deniyor. Peki, kadastro çalışmalarında bilirkişi seçimi nasıl yapılır?

2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayacak olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul satışlarının güvenli ortamda yapılabilmesi için tapu takas uygulaması geliştirildi. Peki, tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

2b arazi alım başvurusu nasıl yapılır?

Orman vasfını kaybetmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler 2b arazi olarak tanımlanıyor. Bu arazilerin satışı haksahiplerine yapılıyor. Peki, 2b arazi alım başvurusu nasıl yapılır?

Kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Kadastro Kanunu gereğince her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgelerini teşkil ediyor. Peki, bu bölgelerde kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Tapu işlem sorgulama nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yalnız emlak alım satım işlemleri değil, tapu siciline işlenecek birçok işlem yapılabiliyor. Yapılan işlemin takibi internet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, tapu işlem sorgulama nasıl yapılır?

Hisseli tarla satışı nasıl yapılır?

Hisseli tarla satışı ile ilgili hükümlere 25 Şubat 2014 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgede yer veriliyor. Peki, hisseli tarla satışı nasıl yapılır?

Hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

Hisseli arazilerin bölünerek satılması ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde bir genelge yayımlandı. Peki, hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

kadastro nasıl yapılır Haberi

kadastro nasıl yapılır

Devletten başkasına ait ormanların kadastrosu nasıl yapılır?

Devletten başkasına ait ormanların kadastrosunun nasıl yapıldığına ilişkin hükümler Orman Kadastrosu ve 2/B Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmeliğe göre kadastro, Komisyonlarca resen ve bedelsiz olarak yapılıyor.


Söz konusu hükümler yönetmeliğin 17. maddesinde şu şekilde sıralanıyor;


Devletten başkasına ait ormanların kadastrosu

MADDE 17 – (1) Hükmî şahsiyeti haiz amme müesseseleri ormanları ile hususî ormanların orman kadastrosu bu Yönetmelikte gösterilen esaslar dahilinde Komisyonlarca resen ve bedelsiz olarak yapılır.


(2) Komisyonlarca;


a) 4785 sayılı Kanunun 2 nci maddesinde sayılan ve devletleştirme dışında bırakılan ormanlar,


b) 5658 sayılı Kanun uyarınca iade edilmiş ormanlar,


c) Kesinleşmiş mahkeme kararı veya Bakanlık Oluru ile teşekkül eden özel ormanlar,


ç) 4785 sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 13/7/1945 gününden sonra orman idaresi hasım gösterilerek açılan dava sonunda alınan tapuların...