03 / 05 / 2024

kadastro tespit itirazları

kadastro tespit itirazları

Kadastrosuna başlanacak bölgeler en az bir ay önceden Resmi Gazete, Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde, varsa yerel gazetede ilan olunur ve ayrıca alışılmış vasıtalarla uyurulur. Peki, kadastro tespitine itiraz edilir mi?

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastro veya tapulaması yapılmış olan yerlerin pafta zemin uyuşmazlığının yenileme çalışmaları sırasında, tespit komisyonunun mevcut kadimden beri zilyetliğin zeminini esas alması ön

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde rüşvet çetesi!

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü memurları ile müdür yardımcıların tapulu gayrimenkul satışlarında rüşvet aldığı tespit edildi. 6'sı kadın, 14'ü tutuklu toplam 52 sanık gözaltına alındı. Sanıklar hakkında 24 yıla kadar değişen hapis cezası istendi.

Düzce Soğukpınar için yapılan itirazlar mecliste görüşülecek!

Düzce Belediye Meclisi tarafından 2011 yılında Düzce Belediyesi sınırları içine dahil edilen Soğukpınar Mahallesi için kadastro sınırlarına göre hazırlanan İmar Planına gelen itirazlar Düzce Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantılarında görüşülecek.

Kadastro tespitine itiraz süresi!

Açık bir tapu sicili sistemi kurulması amacıyla kadastro ekip ve komisyonları tarafından kadastro çalışmaları yürütülüyor. Kadastro tespit çalışmalarına itiraz edilebiliyor. Peki, kadastro tespitine itiraz süresi ne kadardır?

Kadastro çalışmalarına itiraz edilir mi?

Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kadastro teknisyenlerince tespit edilen kadastro çalışmalarına itiraz edilir mi?

Kentsel dönüşüm için 15 teknik heyet!

Kentsel dönüşüm için 15 teknik heyet kuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere 15 teknik heyet oluşturuldu. Heyetlerin biri Bursada görev yapacak.

Riskli yapı tespiti için 15 teknik heyet oluşturuldu!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı idris Güllüce'nin talimatıyla illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere toplam 15 adet teknik heyet oluşturuldu. 6306 sayılı kanun kapsamında risk tespiti yapılan binalardan 11.242 adet bina yıkıldı...

Riskli binalara yakın takip!

Riskli binalara yakın takip sistemi geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere toplam 15 adet teknik heyet oluşturuldu.

Kentsel dönüşüm için 15 teknik heyet oluşturuldu!

Bakanlık tarafından illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere toplam 15 teknik heyet oluşturuldu. İstanbul merkez olmak üzere Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve ayrıca İstanbul için ikinci ve üçüncü teknik heyetler teşkil edildi.

Kentsel dönüşüm için 15 adet heyet oluşturuldu!

Kentsel dönüşüm için 15 adet heyet oluşturuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere toplam 15 adet teknik heyet oluşturuldu.

Kadastro davalarında harç!

Kadastro hakimi, dava harcı, yargılama giderlerinin tespit ve hesaplanmasında ilgili taşınmaz mala ait son beyan dönemi emlak vergisi değerini esas alıyor. İşte kadastro davalarında harç esasları...

Kadastro mahkemesi dilekçe örneği!

Kadastro itirazlarının; kadastro tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde yapılması bir dilekçe ile yapılması gerekiyor. İşte kadastro mahkemesi dilekçe örneği..

İtirazları İnceleyecek Kadastro Komisyonunun Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Yönetmelik!

İtirazları İnceleyecek Kadastro Komisyonunun Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Yönetmelik, 28 Ekim 1987 tarihinde 19618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, komisyon tutanağı düzenleme usul ve esasları belirleniyor...

kadastro tespit itirazları Haberi

kadastro tespit itirazları

Kadastro tespitine itiraz edilir mi?

Kadastro Kanunu ile ülke koordinat sistemine göre memleketin kadastral veya topoğrafik kadastral haritasına dayalı olarak taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirterek hukukî durumlarını tespit etmek suretiyle 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun öngördüğü tapu sicilini kurmak, mekânsal bilgi sisteminin alt yapısını oluşturmak amaçlanıyor.


Her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgelerini ifade ediyor. Kadastrosu yapılacak bölgeler ana plana uygun olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve bağlı bulunduğu Bakanın onayı ile belirleniyor.

Kadastrosuna başlanacak bölgeler en az bir ay önceden Resmi Gazete, Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde, varsa yerel gazetede ilan olunur ve ayrıca alışılmış vasıtalarla uyurulur. Peki, kadastro tespitine itiraz edilir mi?


Kadastro tespitine itiraz..

Kadastro...