03 / 05 / 2024

kadastro tespiti hak düşürücü süre

kadastro tespiti hak düşürücü süre

Kesinleşen kadastro tutanakları ile kadastro mahkemesinin kesinleşmiş kararları; kesinleşme tarihleri tescil tarihi olarak gösterilmek suretiyle en geç 3 ay içinde tapu kütüklerine kaydediliyor. Peki, kadastro tespitinde hak düşürücü süre ne kadardır?

İstanbul'da 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Sırf İstanbul ilimizde 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapılmış. Bu konumlarda 367 bin bağımsız birim bulunmakta ve bu hak sahiplerine de bugüne kadar sadece kira yardımı olarak 1,7 milyar lira verilmiştir." dedi.

Riskli yapı tespiti yönetmeliği!

Riskli olarak tespit edilen yapılar, Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak hak sahiplerine bazı olanaklar sunuluyor. Peki, riskli yapı nasıl tespit edilir? İşte riskli yapı tespiti yönetmeliği..

2b hak sahibi olarak tescil edilmeyenler neler yapabilir?

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış alanlara 2b araziler deniyor. 2b arazilerin satışı sadece hak sahiplerine yapılabiliyor. Peki, 2b hak sahibi olarak tescil edilmeyenler neler yapabilir?

TOKİ İstanbul Başakşehir'de hizmet ve teknik danışmanlık alım işi ihalesi bugün!

TOKİ İstanbul Başakşehir ilçesi, Kayabaşı toplu konut alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında mevcut yapıların risk durum tespiti, hak sahipliği uzlaşma süreci ve tapu devirleri teknik danışmanlığı hizmet alımı yapacak.

Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015!

Bir arazinin yerini veya sınırlarını öğrenmek için arsanın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunulabiliyor. Arsanın tam yerini öğrenildiği bu hizmetin bedeli nedir? Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015 ne kadar?

Kadastro tespitinde hak düşürücü süre!

Kesinleşen kadastro tutanakları ile kadastro mahkemesinin kesinleşmiş kararları; kesinleşme tarihleri tescil tarihi olarak gösterilmek suretiyle en geç 3 ay içinde tapu kütüklerine kaydediliyor. Peki, kadastro tespitinde hak düşürücü süre ne kadardır?

Kooperatiflerde şerefiye tespiti!

Kooperatiflerde şerefiye bedeli ana gayrimenkulün yapım aşamasında inşaatların eşit olmayan şartlarda yapılması gayrimenkul inşaatlarında hak geçmemesi için ödeniyor. Peki, kooperatiflerde şerefiye tespiti nasıl yapılır?

2b arazisi kadastro tespitine itiraz!

2b arazisi tespiti Kadastro çalışmaları sırasında yapılıyor. Orman sınırlaması ve orman sınırları dışına çıkarma işlemler kadastro tarafından yapılıyor. Peki, 2b arazisi kadastro tespitine itiraz edilir mi?

Hisseli arazide yer tespiti!

Arsa ve arazi sahiplerinin sahip oldukları alanın yerini veya sınırlarını öğrenmeleri için arsanın/arazinin bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Peki, hisseli arazide yer tespiti yapılabilir mi?

Kadastroda hak düşürücü süre!

Kadastro Kanunundaki usul, kazandırıcı zaman aşımı ve hak düşürücü süreler, 18/Haziran/1927 tarih ve 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununda belirtiliyor. İşte kadastroda hak düşürücü süre...

Kadastro tespitine itiraz hak düşürücü süre!

Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebilir. Kadastro tespitine itiraz hak düşürücü süre ne kadardır? İşte sorunuzun yanıtı...

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında değer tespiti nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm kapsamındaki binaların değerinin tespiti nasıl gerçekleşir? İşte Kentsel Dönüşüm Kanun'unda Değer Tespiti ve Uygulama Alanında Hak Sahipliği..

Kadastro Kanunu madde 14!

Kadastro Kanunu madde 14 kapsamında tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tespiti ile ilgili esaslara yer veriliyor. Sulu veya kuru arazi ayrımı, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu hükümlerine göre yapılıyor...

kadastro tespiti hak düşürücü süre Haberi

kadastro tespiti hak düşürücü süre

Kadastro tespitinde hak düşürücü süre!

3402 sayılı kanun gereğince, her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgelerini teşkil ediyor. 

Kadastrosu yapılacak bölgeler ana plana uygun olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve bağlı bulunduğu Bakanın onayı ile belirleniyor. Kadastrosuna başlanacak bölgeler en az bir ay önceden Resmi Gazete, Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde, varsa yerel gazetede ilan olunur ve ayrıca alışılmış vasıtalarla duyuruluyor.



Peki yapılan kadastro tutanaklarının kesinleşmesinde hak düşürücü süre var mıdır? Kadastro tespitinde hak düşürücü süre ne kadardır?


Kanun gereğince, kadastro tutanaklarının ilanından sonra 30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor.


Kadastro tutanaklarının kesinleşmesi ve hak düşürücü süre:

Madde 12 – 30 günlük ilan...