02 / 05 / 2024

kadastro tespitinde zamanaşımı

kadastro tespitinde zamanaşımı

Kesinleşen kadastro tutanakları ile kadastro mahkemesinin kesinleşmiş kararları; kesinleşme tarihleri tescil tarihi olarak gösterilmek suretiyle en geç 3 ay içinde tapu kütüklerine kaydediliyor. Peki, kadastro tespitinde hak düşürücü süre ne kadardır?

İş Bankası hesabı olanlar hemen baksın... Şubeye gitmeniz gerek

İş Bankası'nda hesabı olan vatandaşlarla ilgili önemli bir haber geldi. İş Bankası yaptığı duyurusunda 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak olan hesapların devredileceğini ifade etti. Bu nedenle şubeye gitmek gerekebilir.

Bu bankada paranız varsa dikkat! Eğer 3 ay içerisinde bankaya gitmezseniz bakın paranız ne olacak?

Vakıfbank, mevduat hesapları için önemli bir zamanaşımı duyurusu yaptı. Bankanın açıklamasına göre, zamanaşımı listesinde yer alan müşterilerin, 101 gün içerisinde şubeye başvurmaları gerekiyor.

Elektrik ve doğalgaz borcu olanlara müjde! Bakan resmen açıkladı! Borcunuz varsa bu habere mutlaka göz atın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda tüketicilerin ödemelerini özel sebepler yüzünden zamanında yapamayacakları durumlarda, ödemelerinin ertelenmesine olanak sağlayacak, bu ertelenen ödemelerin ise 12 aya kadar zamanaşımı olmadan ödenebileceğini açıkladı.

Tapu ve Kadastro personel alımı için başvurular resmen başladı! 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro personel alımı için başvurular resmen başladı! Toplam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı... Sakın kaçırmayın...

Tapu ve Kadastro personel alımında başvurular resmen başlıyor! 25 şehirde en az 10 bin TL maaş fırsatı! Aman kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro personel alımı için başvurular resmen başlıyor... 25 şehirde en az 10 bin TL maaş fırsatı... Aman kaçırmayın....

Tapu ve Kadastro personel alımında son dakika müjdesi! Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş verilecek! Sakın kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro personel alımında son dakika müjdesi geldi. Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş verilecek. Bu fırsatı sakın kaçırmayın...

Tapu ve Kadastro personel alımı için tarih belli oldu! Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 2022 personel alımı için tarih resmen belli oldu. Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı... Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Tapu Kadastro sözleşmeli personel alımı ne zaman? İşte Tapu Kadastro personel alımı şartları!

Tapu Kadastro personel alımı yapacağını duyurdu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 426 personel alımı yapacak. İşte merak edilen detaylar!

Tapu Kadastro personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak? Tapu ve Kadastro 2022 personel alımı başvuru şartları neler?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere toplam 426 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, Tapu ve Kadastro personel alımı şartları neler? İşte tüm ayrıntılar...

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

Tapu iptal davası zamanaşımı ne kadar?

Tapu iptal davasında zamanaşımı süresi, davanın niteliğine göre değişebiliyor. Peki, tapu iptal davası zamanaşımı ne kadar? İşte tapu iptal davası zamanaşımı süresi ile ilgili merak edilenler...

Gayrimenkul sahibinin hakları zamanaşımına uğrar mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1970'te kendi babasının dedesi tarafından haktan atıldığını belirten okuyucu, babasının da hakkı olan tarlalarda amcalarının evler yaptığını söyledi. Okuyucu haklarını alıp alamayacaklarını sordu.

kadastro tespitinde zamanaşımı Haberi

kadastro tespitinde zamanaşımı

Kadastro tespitinde hak düşürücü süre!

3402 sayılı kanun gereğince, her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgelerini teşkil ediyor. 

Kadastrosu yapılacak bölgeler ana plana uygun olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve bağlı bulunduğu Bakanın onayı ile belirleniyor. Kadastrosuna başlanacak bölgeler en az bir ay önceden Resmi Gazete, Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde, varsa yerel gazetede ilan olunur ve ayrıca alışılmış vasıtalarla duyuruluyor.



Peki yapılan kadastro tutanaklarının kesinleşmesinde hak düşürücü süre var mıdır? Kadastro tespitinde hak düşürücü süre ne kadardır?


Kanun gereğince, kadastro tutanaklarının ilanından sonra 30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor.


Kadastro tutanaklarının kesinleşmesi ve hak düşürücü süre:

Madde 12 – 30 günlük ilan...