01 / 05 / 2024

kadastro yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır

kadastro yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu adalarda yola cephesi bulunmayan parsele ruhsat düzenlenmiyor. Peki, kadastro yola cephesi olmayan tarlaya nasıl ruhsat düzenlenir? Nasıl yol alınır? İşte yanıtı...

Yola taşan evin cephesi yıkılır mı?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun sorduğu ''Yola taşan evin cephesi yıkılır mı?'' sorusunu yanıtladı.

Yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?

İfraz işlemi ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Peki, yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?

Yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

İmar alabilmek için tüm arsa,tarla gibi yerlerinin yola cephesi olması gerekiyor.Bazı tarlaların,arsaların yola cephesi bulunmamaktadır.İşte yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Yola cephesi olmayan tarla nedir?

Yola cephesi olmayan parsellere ruhsat verilemiyor.İmar alınması için mutlaka yola cephesinin olması gerekiyor.Peki yola cephesi olmayan tarla nedir?Yola cephe alınması için yapılması gerekenler nelerdir?

Yol hakkı nedir?

Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda mahkeme kararı ile de alınabiliyor. Peki, yol hakkı nedir?

Araziye yol almak için gerekenler!

İmar mevzuatı gereğince kanunun 18 inci maddesinin uygulanamadığı hallerde yola cephesi bulunan parsellerden herhangi biri ile tevhid edilmesi mecburi kılınıyor. Peki, araziye yol almak için gerekenler nelerdir?

Araziye yol nasıl alınır?

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu adalarda yola cephesi bulunmayan parsele yol alınmadan ruhsat düzenlenemiyor. Peki, yolu olmayan araziye yol nasıl alınır? İşte yol hakkı esasları..

Primist Gayrimenkul dört projeyle birden yola çıktı!

Emlak sektöründe güçbirliği , dört ayrı firma tarafından oluşturulan Primist Gayrimenkul Yatırım Platformu, dört projeyle birden yola çıktı. Firmanın toplam portföy değeri 180 milyon doları buluyor...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği atama yönetmeliği!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği ve avukatlık sınav ve atama yönetmeliği 21 Mart 2014 tarihinde 28948 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan esaslar...

Tapu ve kadastro bilgileri internete taşınıyor!

Tapu ve Kadastro Müdürlügü 'nün MEGSİS sistemi, kadastro bilgilerini internete taşıyarak yatırımcılara sunuyor. Yeni çıkan MEGSİS sayesinde yatırım yapılacak arazinin zemin ve imar bilgilerine ulaşılabilecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel Yönetmeliği değişikliği!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 5 Mart 2014 tarihinde 28932 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tapu ve Kadastro Uzman ve Uzman Yardımcılığı Yönetmelik Değişikliği!

Tapu ve Kadastro Uzman ve Uzman Yardımcılığı Sınav, Atama, Yetiştirme, Görev ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 1 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kadastral yolu olmayan tarla!

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu adalarda yola cephesi bulunmayan parsele ruhsat düzenlenmiyor. Peki, kadastro yola cephesi olmayan tarlaya nasıl ruhsat düzenlenir? Nasıl yol alınır? İşte yanıtı...

kadastro yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır Haberi

kadastro yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır

Kadastral yolu olmayan tarla!

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu adalarda yola cephesi bulunmayan parsele yola cephe sağlamaya yönelik düzenleme yapılmaksızın bu parsele ve sınırı bulunan diğer parsellere ruhsat düzenlenmiyor.


Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği hükümlerine göre; Bir adada ifraz yapılmak suretiyle yola cephesi bulunmayan parsel oluşturulamıyor.


Ruhsatın alınabilmesi için İmar Kanununun 18 inci maddesinin uygulanamadığı hallerde yola cephesi bulunan parsellerden herhangi biri ile tevhid edilmesi mecburi kılınıyor.


Parsellerin maliklerinin kendi aralarında anlaşamadığı hallerde bu alanlarda plana ve yapılaşmamış olup olmadığına göre müsait olan parsellerle resen tevhid yoluyla parselasyon yapmaya ilgili idare yetkili oluyor.


Kadastro yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır?

Kadastral yola cephesi olmayan araziye yol alınabilmesi için aşağıdaki yolların izlenmesi gerekiyor.


Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı...