12 / 05 / 2024

Kadıasker Caminin restorasyonu

Kadıasker Caminin restorasyonu

Çorum İskilip ilçesinde 1550 yılında Kadı Asker Ali Efendi tarafından yaptırılan tarihi camideki restorasyon çalışmaları tamamlandı..

Türkiye genelinde 10 caminin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 10 caminin restorasyonunu tamamladı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan camiler kısa süre içerisinde ibadete açıldı.

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Kadıköy Gazhane Binaları'nın restorasyon süreci uzadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasanpaşa Kapalı Pazar Alanı, restorasyonu devam eden Kadıköy Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmalarını denetledi.

Şanlıurfa Döşeme Cami restorasyonu tam gaz! 

Şanlıurfa’da Döşeme Camisi’nde 2015’ten bu yana süren restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe restorasyonu bitti. Caminin çevre düzenlemesi de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi açıldı!

İstanbul'un tarihi hastane binası olan Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin restorasyonu tamamlandı. Hastane, İstanbul Valisinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı.

Çorum İskilip'teki Kadıasker Caminin restorasyonu tamamlandı!

Çorum İskilip ilçesinde 1550 yılında Kadı Asker Ali Efendi tarafından yaptırılan tarihi camideki restorasyon çalışmaları tamamlandı..

Konya Kadı İzzettin Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Konya genelinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu döneminin tanınmış devlet adamlarından Kadı İzzettin Muhammed tarafından yaptırılan Kadı İzzettin Camii’nin restorasyonunu tamamladı.

Kadıköy'deki tarihi bina sabaha karşı çöktü!

İstanbul Kadıköy’de 200 yıldan fazla süredir ayakta olan dört katlı ve restorasyonu beklenen tarihi bina sabaha karşı çöktü.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Gelibolu Ahmed Cahidi Sultan Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Gelibolu Yarımadası sınırları içinde bulunan 4 asırlık tarihi Ahmed Cahidi Sultan Türbesi ve Camisi'nin restorasyonu tamamlandı. Restorasyonu 2,5 yıl süren caminin onarımında 250 bin lira harcandı.

Kadıköy rıhtımına yapılacak caminin imar planı askıdan indi!

Kadıköy rıhtımına yapılması istenilen cami yeniden gündemde. Bu defa İSKİ’nin atık su tesisi yapacağı alan camiye tahsis edildi. Caminin imar planı askıdan indi.

Düzce Yığılca'da tarihi cami restorasyonu için imzalar atıldı!

Yığılca’yı sil baştan yeniden yapılandıran Yiğit İlçede bulunan 300 yıllık Gaziler Köyündeki tarihi caminin yeniden restorasyonu ile ilgili Vakıflar Bölge Müdürü ile 2016 yılında yapımı bitmek üzere olan projede karşılıklı imzalar atıldı.

Kadıasker Caminin restorasyonu Haberi

Kadıasker Caminin restorasyonu

Çorum İskilip ilçesinde 1550 yılında Kadı Asker Ali Efendi tarafından yaptırılan tarihi camideki restorasyon çalışmaları tamamlanarak ibarete açıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre Çorum Valiliğinden yapılan açıklama da, yapıldığı yıllarda Camii Cedid olarak da adlandırılan Kadı Asker Ali Efendi Cami’nin mayıs ayında restorasyona alındığı belirtildi. Açıklama şu ifadeler yer aldı:

“Cami beden duvarları üzerindeki çimento sıvanın raspası sonucunda moloz taş örgünün mukavemetini kaybetmesinden dolayı yapıda güçlendirme projesi hazırlatılarak proje doğrultusunda ülkemizde ender görülen bir güçlendirme çalışması yapılmıştır. Caminin iki katlı muhdes son cemaat bölümü yıkılarak yerine kurul onaylı projesi doğrultusunda tek katlı son cemaat yapılmıştır. Cami içerisinde bulunan ahşap elemanlarda özgün ve niteliğini kaybetmemiş olanların gerekli bakımları yapılarak koruma altına alınmış, niteliğini kaybetmiş olanlarda ise özgün malzeme ile değiştirilmiştir. Mihrap ve...