06 / 05 / 2024

Kadifekale yapılanma

Kadifekale yapılanma

Kadifekale'deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, "evlerimizi yıkıp villa yapacaklar" iddialarına yaptığı açıklamada, bölgenin arkeolojik sit alanı olduğunu ve konut ya da ticari yapılanma olmayacağını belirtti.

Bankalardan 2 yıl ödemesiz, düşük faizli kredi imkânı! Paraya ihtiyacı olanlara hızır gibi yetişti!

Deprem felaketinden etkilenen bölgelerin yeniden yapılanma sürecinde finansal destek paketleri ve krediler açıklanmaya başlandı. Bu çerçevede yalnızca deprem bölgesinde değil, deprem riskli bölgede yaşayan kişilerin evini yıkmak yerine güçlendirmesi için 240 bin TL’ye kadar kredi sağlanabiliyor.

SGK'da EYT mesaisi! Borçlanma başvuruları için ek mesai yapılacak! Şu saatler arasında başvurunuzu yapabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT için mesai yapacak. Borçlanma başvurularıyla ilgili bir açıklama yapan kurum SGK merkezlerinin yeni yıldan önce yoğunluk nedeniyle ek işlem yapacağını duyurdu. İşte başvuru yapılacak saatler…

Kripto şirketi iflas başvurusunda bulundu

ABD merkezli kripto para aracı Voyager Digital, iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, ABD İflas Kanunu'nun 11'inci Bölümü uyarınca ödenemeyen borçların yeniden yapılanma sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra tamam!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı yapılanma hedefleniyor.

Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacak!

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yaptığı açıklamada, "Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacaktır" dedi.

GNA, 2021 yılına daha güçlü bir şekilde HEP Proje markası ile merhaba diyor!

GNA Gayrimenkul Pazarlama Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. yepyeni bir yapılanma ve vizyon ile hayata geçirdiğimiz markası Hep Proje Danışmanlık ve Pazarlama A.Ş.'yi duyurdu.

Nadir Ataman'dan İstinyePark çıkışı! İmar usulsüzlüğü mü var?

Doğuş Holding’in yüzde 42’lik hissesini Katar Holding’e 1 milyar dolara satmaya hazırlandığı İstinyePark’ta, özel plan ve imar değişiklikleri uygulanmıştı. Projeye çevre yapılanma koşullarının üzerinde özel emsal şartları tanındığını belirten CHP’li Ataman, konuya ilişkin bir önerge sundu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinde son durum!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinin çalışmaları devam ediyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalara ilişkin bilgileri aktardı...

Tekfen Holding'ten 2019'da 1.4 milyar lira net kar!

Sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren Tekfen Holding 2019 yılı finanssal sonuçlarını açıladı. Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, "Grup olarak kurumsal yapılanma, dijital dönüşüm ve yatırım anlamında başarılı bir yılı geride bıraktık" dedi..

Ata GYO 100 milyon TL borçlanma aracı ihraç edecek!

Ata GYO'nun 100 milyon TL nominal tutardaki borçlanma araçlarına ilişkin ihraç belgesinin ekinin "Borçlanma aracına ve ihracına ilişkin esaslar" bölümünde yapılan değişikliklere onay verilmesine ilişkin talebi onaylandı.

Şerif Barış: Evinizde deprem riski avına çıkın!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Programı ve TARDE, “Türkiye’nin Depreminde 20. Yıl: Bellek, Yapılanma, Gelecek” başlıklı çalıştayın 3'üncüsü gerçekleşti.

İzmir Torbalı'nın 50 yıllık imar sorunu çözülüyor!

İzmir Torbalı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında, konut alanlarında beklenen revizyon İmar Komisyonu’na gönderdi. Yeni imar planına göre şehirleşme ve ticari yapılanma hızı artacak.

İdaş, bu yıl 120 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor!

İdaş, üç yıldır yeniden yapılanma sürecinde. 2015 yılında ürün tedarikçilerinden Salteks Grup tarafından satın alınan şirket, küllerinden yeniden doğuyor. İnovatif ürünlere yönelen ve bayi ağını genişleten İdaş, bu yıl 120 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor...

Kadifekale yapılanma Haberi

Kadifekale yapılanma

Kadifekale'deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, "evlerimizi yıkıp villa yapacaklar" iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, bölgenin arkeolojik sit alanı olduğunu ve konut ya da ticari yapılanma olmayacağını belirtti. İzmir Kadifekale'deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Bii-M- yükşehir Belediyesi, bölgedeki çalışmalara yönelik gelen tepkilere karşılık bölge halkının içini rahatlatacak açıklama yaptı. Bölgenin 3. derece arkeolojik ve kentsel sit alanı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Alan üzerinde konut ya da ticari kullanımlı bina yapılması söz konusu değil. Rant için değil kent için çalışıyoruz" garantisi verildi. 


Büyükşehir ayrıca, belirlenen kamulaştırma bedellerinin, 2015 yılına endekslenmiş mahkeme kararlarına dayandırıldığına da dikkat çekti, izmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale ve Ali Reis mahallelerinde yapılan kamulaştırma çalışmalarında, tamamiyle yasaların öngördüğü kriterlerin baz alındığını ve kamuoyuna yansıyan "rant" iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu....