27 / 04 / 2024

Kadıköy emsal artışı ne kadar

Kadıköy emsal artışı ne kadar

Kadıköy, İstanbul'un en çok riskli yapı tespiti yapılan ilçesi... Kentsel dönüşüm ile evini yenileyecek Kadıköylüler de ilçedeki emsal artışının yüzde 25 mi yüzde 20 mi olduğunu merak ediyor. Kadıköy Belediyesi, detayları Emlakkulisi.com'a açıkladı.

Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?'

Kadıköy'de ev kiralarında yaşanan fahiş artışlar sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?' İşte ayrıntılar...

Kadıköy İskele Caddesi'nde 6 inşaat aynı anda başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları Kadıköy'de hızla artıyor. İskele Caddesi'nde aynı anda 6 inşaatın birden başlaması bölgede isyana neden oldu. Harfiyat kamyonları ve beton mikserler bölgeyi rahatsız etti.

Kadıköy’de konut fiyatları artıyor!

sahibinden.com Kadıköy’ün kentsel dönüşüme giren mahallelerinin emlak fiyatlarındaki değişimi açıkladı. İstanbul Kadıköy ilçesinde kentsel dönüşüme giren mahalleler arasında satılık ve kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı mahalle Fikirtepe oldu.

Kadıköy'de yüksek bina sınırlaması fiyatları artıracak!

Keller VVilliams Cadde Bölge Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis karan ile İstanbul Kadıköy'e getirilen binalara 15 kat sınırını değerlendirdi.

Kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak!

Keller Williams Cadde Bölge Müdürlüğü, İBB meclis kararı ile İstanbul Kadıköy’e getirilen binalara 15 kat sınırını değerlendirdi. Fikirtepe haricindeki tüm semtlerde geçerli olacak kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak.

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde dönüşüm kiraları artırdı!

Kentsel dönüşüm, Türkiye'nin en lüks semtini dev bir şantiyeye çevirdi. Kadıköy Bağdat Caddesi'nin son halini görenler gözlerine inanamıyor. Bağdat Caddesi’nde kiralar dönüşümden sonra el yakıyor.

Kadıköy kentsel dönüşümünde yüzde 25 emsal artışı mı sağlandı?

Kentsel dönüşüme tabi binalarda emsal sahteciliği yapıldığı ortaya çıktı. Kadıköy'de ortaya çıkarılan sahteciliğe göre yüzde 5 fazla inşaat yapabilmek için geçmişe dönük evraklar düzenleyerek milyonlarca liralık haksız kazanç elde ettikleri belirtiliyor.

Kadıköy'de asbestten binalara yıkım izni yok!

Kadıköy Belediyesi, ilçede yıkımı yapılacak binalara “asbestten ve zararlı atıklardan temizlenme” şartı getirdi. Kansere yol açan asbestli binalara belediye yıkım ruhsatı vermiyor.

Kadıköy'de 22 bin 500 riskli yapı var!

500 bin insanın hayatını sürdürdüğü Anadolu Yakası'nın en ilgi çeken ilçesi şüphesiz Kadıköy. Emlak fiyatlarında gözle görülür artış yaşanan Kadıköy’de yaşamayı tercih edenlerin 35-46 yaş aralığındaki kitle olduğu ortaya çıkıyor.

Kentsel dönüşümde ek hak uygulaması Kadıköy'de projeleri artırdı!

2016 başına kadar sürecek kentsel dönüşümde yüzde 25'lik ek hak uygulaması, Kadıköy'ü bin 300'ün üzerinde projeyle şantiyeye çevirdi. Buna göre 80 metrekarelik bir hak sahibi yeni binada 116 metrekarelik evine 1 oda daha ekleyebiliyor.

Kadıköy'deki 637 binaya yıkım ruhsatı verildi!

Kadıköy'de afet bilinci artıyor 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümü yaklaşırken, Kadıköy'de yürütülen çalışmalarla depreme karşı hem yapısal hem toplumsal bilinç oluşması amaçlanıyor.

Kadıköy'de icradan 3 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

İstanbul Anadolu 10.İcra Dairesi tarafından İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde bulunan 2 gayrimenkul 3 milyon TL bedelle 18 Eylül günü açık artırma suretiyle ihale edilecek.

Kadıköy'de emsal artışı ne kadar?

Kentsel dönüşüm projeleriyle sık sık gündeme gelen Kadıköy'de emsal 2.07 olarak uygulanıyor. Emsal artışı bazı durumlarda yüzde 20 bazı durumlarda ise yüzde 25 olarak hesaplanıyor...

Kadıköy emsal artışı ne kadar Haberi

Kadıköy emsal artışı ne kadar


Kadıköy kentsel dönüşüm emsal artışı, İstanbul'un en fazla riskli yapı tespiti yapılan ilçesi Kadıköy'de en çok merak edilen konulardan biri... Öyle ki, Kadıköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, günlük mesaisinin bir kısmını Kadıköylüler'in kentsel dönüşüm emsal artış oranlarını açıklamaya ayırıyor... Hatta tüm İstanbul için geçerli durum, Kadıköy'de evini dönüştürecek vatandaşın ilgisiyle Kadıköy'e özgüymüş gibi algılanmaya başladı...


Biz dönelim Kadıköy'e... Kadıköy'de emsal 2.07 olarak uygulanıyor. Ancak kentsel dönüşümle bu oran, 1 Haziran 2013 ve 8 Eylül 2013 tarihli Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde emsal hesabında yapılan değişiklikle artıyor... Bu durum bina sahiplerinin dönüşüme ilgisini arttırdı hem de soruları çoğalttı...


Geçici 6'ncı madde nasıl değişti?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 22 Mayıs 2014 Perşembe tarihli ve 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle...