22 / 07 / 2024

Kadıköy köprü restoresi

Kadıköy köprü restoresi

İstanbul Kadıköy’de bakımsızlık nedeniyle adeta ayakta durmakta güçlük çeken tarihi köprünün durumuna kayıtsız kalınmadı. Köprü, belediye tarafından restorasyona alınacak.

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığına neden olan Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü’nü yeniden inşa ediyor. Yıkım işlemlerinden dolayı köprü 23 Aralık Cuma Günü Saat 09.00’dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Erenköy Köprüsü sökülüyor!

İstanbul'u Anadolu’ya bağlayan demiryolunun üzerindeki Erenköy Köprüsü sökülüyor. Kadıköy’ün en önemli iki arteri, Bağdat ve Şemsettin Günaltay (Minibüs) caddelerini bağlayan köprünün kaldırılması nedeniyle Ethem Efendi Caddesi’nin bir bölümü yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda 100 kadın çalışıyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazın açılacağı müjdesini verdiği, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde yaklaşık 100 kadın çalışan var.

Kadıköy'deki 492 yıllık köprü restore edilecek!

İstanbul Kadıköy’de bakımsızlık nedeniyle adeta ayakta durmakta güçlük çeken tarihi köprünün durumuna kayıtsız kalınmadı. Köprü, belediye tarafından restorasyona alınacak.

Gebze Ovacık ve Kadıllı köyleri arasına yeni köprü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yol güzergahlarındaki köprüleri de yeniliyor. Gebze Ovacık ve Kadıllı köyleri arasında uzanan yol üzerindeki yer alan köprü, Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yeniden yapılıyor.

Bartın Kadıköy ve Düzköy köprü inşaatı ne durumda?

Bartın’ın Ulus ilçesi Buğurlar, Kadıköy ve Düzköy köylerinde köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Yüklenici firma yetkililerince 3 adet köprüye ait temel kazık çalışmalarının Kurban Bayramı öncesi tamamlanmasına çalışıldığı ifade edildi.

1947 yılında Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay geçmiş!

1947 yılında Üsküdar ile Kadıköy arasında çalışan tramvay hattının yeni güzergahı olarak Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay merasimle geçmiş. Tramvayın köprüden geçmesiyle Üsküdar - Kadıköy yolu da kısalmış.

Kadıköy Selli Mandıra Deresi üzerine köprü yapılacak!

Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Kadıköy Selli Mandıra Deresi üzerine köprü yapım işi 17 Mart 2015 tarihinde saat 11.00 'de ihaleye çıkarıyor.

Kadıköy'de lodos köprünün korkuluklarını yıktı!

Kadıköy'de lodos köprünün korkuluklarını yıktı. Kadıköy' de şiddetli lodos nedeniyle tren yolu üst geçidinin korkulukları yola düştü, üst geçidin altında park halindeki otomobil zarar gördü.

Four Winds Rezidans Kadıköy daire fiyatları!

Four Winds Rezidans Kadıköy daire fiyatları haberimizin içerisinde yer alıyor. Toplam 420 adet konuttan meydana gelen Four Winds projesi Boğaziçi Köprüsü'ne 5 dakika mesafede konumlanıyor...

Kadıköy köprü restoresi Haberi

Kadıköy köprü restoresi

İstanbul’un Kadıköy ilçesinin en eski tarihi yapılarından biri olan ve yıllardır kaderine terk edilmiş halde ayakta duran 492 yıllık Bostancıbaşı Köprüsü (Bostancı Köprüsü), kadıköy belediyesi tarafından restorasyona alınacak.


Halk arasında ‘Çamaşırcı Deresi’ olarak bilinen Bostancı Deresi üzerinde bulunan tarihi eser, son olarak 1987’de onarılmış ancak çevredeki dükkanlara yer kazandırmak amacıyla köprünün her iki yan gözü doldurulmuş ve zemin yükseltilmişti. Bu çalışmalar nedeniyle tarihi eserin orjinali büyük zarar görürken, yıllar içerisinde ortaya çıkan manzara ve tahribat ise duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.


Girişimler başladı


Bakımsızlık ve ihmal nedeniyle adeta ayakta durmakta güçlük çeken tarihi köprünün durumuna kayıtsız kalmayan Kadıköy Belediyesi ise tarihi mirasın kurtarılması için gerekli girişimlere başladı. Yetkilileri, restorasyon çalışmaları için Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gelecek onayı beklediklerini belirterek şu bilgileri verdiler:


“Bostancı ile...